Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

ΑΕΚ – Σέλτικ: Εμπρός αετέ, δικέφαλε! Η πρόκριση κρίνεται στο ΟΑΚΑ

ΑΕΚ – Σέλτικ: Εμπρός αετέ, δικέφαλε! Η πρόκριση κρίνεται στο ΟΑΚΑ
ΦΩΤΟ Reuters

Ένα βήμα πιο κοντά στην επιστροφή της στους ομίλους του Champions League θέλει να φτάσει η ΑΕΚ. Η Ένωση υποδέχεται την Σέλτικ, στον επαναληπτικό του 1-1 του “Celtic Park” και έχοντας τη μεγάλη στήριξη του κόσμου της, θα προσπαθήσει να προκριθεί στα πλέι οφ της διοργάνωσης και να… τσεπώσει ένα σημαντικό ποσό.

Μια “μεγάλη” ευρωπαϊκή βραδιά θέλει να ζήσει το βράδυ (14.08.2018) η ΑΕΚ, που υποδέχεται τη Σέλτικ -στη ρεβάνς του 1-1 της Γλασκώβης- για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

https://twitter.com/AEK_FC_OFFICIAL/status/1028932022377619456

Με νίκη, αλλά και “λευκή” ισοπαλία, η Ένωση θα περάσει στα πλέι οφ της διοργάνωσης, εκεί όπου θα την περιμένει μια εκ των Βίντι ή Μάλμε (σ.σ. παίζουν την ίδια ώρα στη ρεβάνς του 1-1 της Σουηδίας). Παράλληλα, θα εξασφαλίσει και την παρουσία της στο Europa League.

Σε περίπτωση όμως που δεν τα καταφέρει κόντρα στους Σκωτσέζους, η ΑΕΚ θα κληθεί να αντιμετωπίσει το νικητή του Σούντουβα – Σπάρτακς Γιούρμαλα στα πλέι οφ του Europa League (σ.σ. παίζουν την Πέμπτη – Στο πρώτο ματς νίκησαν οι Λιθουανοί με 1-0 στη Λετονία 0-1)

Το ΟΑΚΑ αναμένεται να έχει μια… καυτή ατμόσφαιρα, αφού -παρά το γεγονός πως βρισκόμαστε παραμονή Δεκαπενταύγουστου- στις εξέδρες του αναμένεται να βρεθούν περίπου 35.000 φίλοι της.

Αν τελικά η ΑΕΚ καταφέρει να πάρει το “εισιτήριο” στα πλέι οφ του Champions League τότε θα εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή της παρουσία μέχρι τον Δεκέμβριο και -μίνιμουμ- το ποσό των 10 εκατ. ευρώ. Σε περίπτωση μάλιστα που περάσει στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, τότε το ποσό θα ξεπεράσει τα 20-25 εκατ. ευρώ!

Παράλληλα, η Ένωση θα διατηρήσει αήττητο 12 αγώνων στην Ευρώπη, κάτι που θα αποτελεί ισοφάριση και του αήττητου ευρωπαϊκού σερί του συλλόγου, φτάνοντας τα 12 διαδοχικά ματς, όπως και τη σεζόν 2002/03.

ΑΕΚ – Σέλτικ: «Παρών» ο Μάνταλος! Μπήκε στην αποστολή για τη ρεβάνς του ΟΑΚΑ

Όσον αφορά τα πλάνα του Μαρίνου Ουζουνίδη, δύσκολα θα διαφοροποιηθούν πολύ σε σχέση με αυτά της Γλασκώβης. Ο Μπάρκας θα είναι στο τέρμα, οι Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Χουλτ στην άμυνα, φαβορί για να παίξει δίπλα στον Σιμόες είναι ο Άλεφ, στα άκρα θα παίξουν ο Μπακασέτας με έναν εκ των Μάνταλου, Λόπες και στην επίθεση οι Κλωναρίδης, Λιβάγια.

Στην αποστολή βρίσκονται ακόμη, πέραν του Μάνταλου, οι Τσιντώτας, Γκάλο, Τσόσιτς, Αλμπάνης, Μοράν, Γιακουμάκης και Πόνσε. Εκτός είναι οι τραυματίες Μπογέ και Τσιγκρίνσκι. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ρώσος Βλάντισλαβ Μπεζμπορόντοφ.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις