Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

ΑΕΚ: Στα χέρια της το αρχείο του θρυλικού Κώστα Νεγρεπόντη! pics

ΑΕΚ: Στα χέρια της το αρχείο του θρυλικού Κώστα Νεγρεπόντη! pics
facebook.com/AEK.FC.OFFICIAL

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που “ανέβασε” η ΑΕΚ στα social media, η δισέγγονη του θρυλικού άσου της ΑΕΚ, κ. Χριστίνα Ντερμιτζάκη, υπέγραψε το σχετικό συμφωνητικό στα γραφεία της ΠΑΕ, παραχωρώντας το αρχείο του Κώστα Νεγρεπόντη.

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ, το οποίο θα στεγαστεί στην Αγια-Σοφιά μαζί με το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού, απέκτησε το πολύτιμο αρχείο του Κώστα Νεγρεπόντη, δωρεά των απογόνων του (στις φωτογραφίες που ακολουθούν φαίνεται η δισέγγονη του θρυλικού άσου της Ένωσης, κ. Χριστίνα Ντερμιτζάκη, να υπογράφει το σχετικό συμφωνητικό στα γραφεία της ΠΑΕ).

Πρόκειται για ανεκτίμητης άξιας αρχειακό υλικό από τη ζωή και την καριέρα του Κωνσταντινουπολίτη διεθνή ποδοσφαιριστή του Μεσοπόλεμου και εκ των πιονιέρων του μεγαλείου της ΑΕΚ, το οποίο περιλαμβάνει εκατοντάδες τεκμήρια (φωτογραφίες, έγγραφα και προσωπικά αντικείμενα του Κώστα Νεγρεπόντη από τις πρώτες δεκαετίες της ζωής του στην Κωνσταντινούπολη έως τον θάνατό του το 1973).

Χάρη στην ευγενή αυτή δωρεά των απογόνων του εμβληματικού «Νεγκρό», πλουτίζεται σημαντικά το υπό κατασκευή Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ με αυτή τη σπανιότατη και ανυπολόγιστης ιστορικής αξίας συλλογή, παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές και ολόκληρη την οικογένεια της Αθλητικής Ένωσης Κωνσταντινουπόλεως.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις