Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Η ΑΕΚ της… Ευρώπης είπε βροντερό “παρών” στο Μιλάνο!

ΑΕΚ

Η πτώση είναι εύκολη. Μια ομάδα μπορεί να.. κατρακυλήσει στο άψε – σβήσε. Η επιστροφή στην “κανονικότητα” όμως είναι πολύ δύσκολη. Η ΑΕΚ έκανε και πάλι υπερήφανο τον κόσμο της, μετά το 0-0 στην έδρα της Μίλαν. Ταλαιπωρία στην επιστροφή.

Η ΑΕΚ έβαλε το… ευρωπαϊκό της κουστούμι στο Μιλάνο, χάρισε στους οπαδούς της μια πολύ όμορφη βραδιά (0-0 με τη Μίλαν) και έδειξε πως η πρόοδος έχει γίνει μέρος της καθημερινότητας της.

Χωρίς να βάλει “πούλμαν” στα μετόπισθεν, αφού ο Ανέστης έδωσε στους “κιτρινόμαυρους” πρωτοφανή σιγουριά, η Ένωση έπαιξε… μπάλα στο “Σαν Σίρο”, δεν ζαλίστηκε από τα εκατομμύρια των “ροσονέρι”, μπήκε με σωστό πλάνο στο παιχνίδι και απέσπασε το βαθμό απέναντι σε έναν τεράστιο σύλλογο.

Το 0-0 με τη Μίλαν έφερε την “υπογραφή” δύο παικτών που έχουν δεχθεί έντονη κριτική τόσο από τα ΜΜΕ, όσο και από φίλους της ΑΕΚ. Γιάννης Ανέστης και Ανταμ Τζανετόπουλος “έλαμψαν” στο Μιλάνο και βοήθησαν τα μέγιστα απέναντι σε ένα κλαμπ που αυτή την περίοδο προσπαθεί να επιστρέψει και αυτό στην κορυφή της Ευρώπης, αλλά έχει στην τροπαιοθήκη του 7 Champions League.

Ο Μανόλο Χιμένεθ δικαιώθηκε με τις επιλογές του, τόσο σε άμυνα -με την τοποθέτηση του Μπακάκη σαν σέντερ μπακ- όσο και μεσοεπιθετικά. Εντυπωσιακός και ο Λόπες, που πήρε όλη την αριστερή πτέρυγα και δεν άφησε τίποτα να περάσει. Είπαμε, αυτή τη φορά τα πάντα κύλησαν με βάση πλάνου, οι παίκτες της ΑΕΚ έπιασαν πολύ καλή απόδοση και η Ένωση έφυγε “αλώβητη” απ’ την Ιταλία.

Εντυπωσιακή πορεία

Έτσι, μετά τον “χρυσό” βαθμό που πήρε κόντρα στη Μίλαν, η ΑΕΚ κατάφερε να παραμείνει αήττητη στην Ευρώπη για πέντε ματς σερί.

Για να βρούμε ανάλογη επίδοση των “κιτρινόμαυρων” θα πρέπει να γυρίσουμε 15 χρόνια πίσω, στη σεζόν 2002-03. η ΑΕΚ είχε “φτιάξει” ένα εντυπωσιακό σερί 11 αγώνων χωρίς ήττα!

Να αναφέρουμε πως διευθυντής επικοινωνίας της ΑΕΚ, Ανδρέας Δημάτος στάθηκε στους “κολλητούς” βαθμούς που μαζεύει η ΑΕΚ στην Ευρώπη.

“Και για να μην ξεχνιόμαστε… Από τον επόμενο ευρωπαϊκό βαθμό η ΑΕΚ ξαναχτίζει τον δικό της ευρωπαϊκό συντελεστή! Μια απουσία έξι χρόνων που τείνει να καλυφθεί σε μια ΜΟΝΟ ευρωπαϊκή συμμετοχή. Και υπάρχει δρόμος ακόμα”.

Στην… εξίσωση και ο κόσμος

Φυσικά, σε όλα αυτά έχει μερίδιο και ο κόσμος. Οι φίλοι της ΑΕΚ είχαν υποδειγματική εικόνα στο Μιλάνο, είχαν βροντερή εικόνα μέσα στο “Σαν Σίρο” και πανηγύρισαν έντονα -από τις μακρινές εξέδρες του γηπέδου- την ισοπαλία.

Ταλαιπωρία κατά την επιστροφή

Να αναφέρουμε πως η αποστολή της ΑΕΚ ταλαιπωρήθηκε κατά την επιστροφή της στην Ελλάδα.

Η πτήση της Ένωσης καθυστέρησε να αναχωρήσει κατά τρεις ώρες και οι “κιτρινόμαυροι” προσγειώθηκαν στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” λίγο πριν τις 7:00.

Αν και τα περισσότερα μέλη της ομάδας κοιμήθηκαν στη διάρκεια της πτήσης., η κόπωση ήταν εμφανής στα πρόσωπα τους.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις