Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

ΑΕΚ – Βόλος: Ο Μάνταλος “καθάρισε” το ματς! “Λύγισαν” με 10 παίκτες οι Βολιώτες

ΑΕΚ – Βόλος: Ο Μάνταλος “καθάρισε” το ματς! “Λύγισαν” με 10 παίκτες οι Βολιώτες
ΦΩΤΟ intime

Η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε αρκετά κόντρα στο Βόλο, μένοντας πίσω στο σκορ στην πρώτη καλή ευκαιρία των φιλοξενούμενων, αλλά εκμεταλλευόμενη και την αποβολή του Μουνίθ στο 45′, “καθάρισε” τελικά το ματς με δύο γκολ του Μάνταλου και ένα του Λιβάγια. Μείωσε στο τέλος ο Δημόπουλος για το τελικό 3-2.

Τρομερό ματς στη Ριζούπολη, με πέντε γκολ και ένα ακυρωμένο, αποβολή, ευκαιρίες, πέναλτι και “θρίλερ” στο τέλος, για να επιστρέψει τελικά η ΑΕΚ στις νίκες με το 3-2 επί του Βόλου.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Η Ένωση βρέθηκε πίσω στο σκορ με γκολάρα του Τόρες με τακουνάκι, αλλά ισοφάρισε με τον Λιβάγια, στον οποίο ακυρώθηκε και γκολ, για να βρει άλλα δύο τέρματα με τον Μάνταλο, όταν οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες. Μείωσε στο 82′ ο Δημόπουλος και έκανε το ματς ροντέο στα τελευταία λεπτά.

Το παιχνίδι

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στο ματς και “πίεσε” την ομάδα του Βόλου, χάνοντας ευκαιρίες σε σουτ του Λιβάγια και του Βέρντε, ενώ είχε και δοκάρι σε σέντρα σουτ του Χουλτ.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν όμως αυτοί που βρήκαν πρώτοι το γκολ, στην πρώτη καλή φάση τους στο ματς, με τον Τόρες να τελειώνει με εκπληκτικό τακουνάκι μια ωραία σέντρα από δεξιά στο 24′.

Το γκολ “πάγωσε” το γήπεδο, αλλά η Ένωση συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και βρήκε γρήγορα την ισοφάριση με τον Λιβάγια να κατεβάζει ωραία τη μπάλα μέσα στην περιοχή μετά από εκτέλεση φάουλ και να πλασάρει ιδανικά για το 1-1.

Ο Κροάτης πέτυχε και δεύτερο γκολ στη συνέχεια, αλλά ο επόπτης έδειξε οφσάιντ και ο διαιτητής το επιβεβαίωσε μέσω VAR, με το… παπούτσι του επιθετικού της ΑΕΚ να εξέχει στη φάση.

Η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου πήγε όμως με πλεονέκτημα στα αποδυτήρια, αφού στο 44′ ο Μουνίθ έκανε σκληρό φάουλ στον Μάνταλο και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα από τον ρέφερι του αγώνα.

Έτσι στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ εμφανίστηκε πιο επιθετική και “έκλεισε” το Βόλο στα καρέ του, για να βρει όμως το γκολ σε μία αντεπίθεση, με τον Ολιβέιρα να προλαβαίνει τον Γκαραβέλη και να ανατρέπεται μέσα στην περιοχή για το πέναλτι της ομάδας του, το οποίο και εκτέλεσε εύστοχα ο Μάνταλος στο 75′.

Τρία λεπτά αργότερα μάλιστα, οι δύο παίκτες συνεργάστηκαν, για να πετύχει και δεύτερο τέρμα ο αρχηγός της Ένωσης, με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή για το 3-1 στην αναμέτρηση.

Το μόνο που κατάφερε στη συνέχεια ο Βόλος ήταν να… αγχώσει την ΑΕΚ, μειώνοντας το σκορ στο 80′ με τον Δημόπουλο, όταν από εκτέλεση φάουλ, η μπάλα κόντραρε στο τείχος και ξεγέλασε τον Τσιντώντα για το τελικό 3-2.

Οι συνθέσεις στο ΑΕΚ – Βόλος

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Τσιντώτας, Χουλτ, Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου (71’ Παουλίνιο), Μπακάκης, Σιμόες, Γαλανόπουλος (46’ Γιακουμάκης), Μάνταλος, Βέρντε (76’ Κρίστιτσιτς), Λιβάια, Ολιβέιρα.

Βόλος (Χουάν Φεράντο): Γκαραβέλης, Λύρατζης, Διαμαντής, Δημόπουλος, Φεράρι, Τσοκάνης, Μαξ (84’ Ηλιόπουλος), Τόρες (84’ Άλαχ), Ζοάο, Μουνίθ, Γέντρισεκ (79’ Μάντζης)

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις