Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

ΑΕΛ – Παναιτωλικός: Ο Ντάουντα πήρε… φόρα! Ο Ουάρντα “μίλησε” με πέναλτι

ΑΕΛ – Παναιτωλικός: Ο Ντάουντα πήρε… φόρα! Ο Ουάρντα “μίλησε” με πέναλτι
ΦΩΤΟ intime

Πριν από 10 ημέρες έμεινε ελεύθερος με την ΑΕΛ. Η μοίρα όμως τον έφερε αντιμέτωπο με τους “βυσσινί”, φορώντας τη φανέλα του Παναιτωλικού. Ο Αμπιόλα Ντάουντα “τίμησε” τη νέα του ομάδα, σκοράροντας δύο φορές μέσα στη Λάρισα, αλλά ο Αμρ Ουάρντα “υπέγραψε” το τελικό 2-2 με δύο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι.

Ο Αμπιόλα Ντάουντα έκανε μεγάλο ματς σκοράροντας δύο φορές στην έδρα της ΑΕΛ. Η ομάδα της Λάρισας όμως πήρε την ισοπαλία, με δύο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι του Αμρ Ουάρντα (2-2).

Ο Παναιτωλικός μπήκε καλά στο ματς κόντρα στην ΑΕΛ στο γήπεδό της και μάλιστα έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα, με τον Ντάουντα να σουτάρει δυνατά από το ύψος της περιοχής στο 10′, αλλά τον Κρίστινσον να αποκρούει έστω και με δυσκολία.

Ο Νιγηριανός επιθετικός κατάφερε όμως τελικά να ανοίξει το σκορ στο 28′, όταν πέρασε και τον αντίπαλο τερματοφύλακα και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα από πολύ δύσκολη πλάγια θέση, για το 1-0 της ομάδας του. Πέντε λεπτά αργότερα δε, οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν και να… τελειώσουν το ματς, με τον Ρόσα να “χτυπάει” στην αντεπίθεση και να σουτάρει ανενόχλητος “φάτσα” με την εστία, αλλά να μην μπορεί να νικήσει τον Κρίστινσον.

Η ΑΕΛ μπήκε καλύτερα στην επανάληψη, πίεσε τα καρέ του Παναιτωλικού, αλλά δέχθηκε το 0-2 στο 63′. Ο Ρόσα έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Ντάουντα -με αριστερό εξαιρετικό τελείωμα- διπλασίασε τα δικά του τέρματα και της ομάδας του Παναιτωλικού, φτάνοντας τα τρία τέρματα σε δυο ματς με τη νέα του ομάδα.

Η αναμέτρηση απέκτησε και πάλι ενδιαφέρον στο 77′. ο Κέβιν έκανε χέρι, ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι και ο Ουάρντα σκόραρε από τα… 11 βήματα, μειώνοντας σε 2-1. η αλλαγή του Ντουάρτε στο 80′ ήταν καθοριστική για τους φιλοξενούμενους. Ο Πορτογάλος έκανε πέναλτι στον Ουάρντα στο 84′ (έγινε και έλεγχος από το VAR) και ο Αιγύπτιος (παρά την κακή του εκτέλεση) έφερε το ματς στα ίσα (2-2).

Σε λιγότερο από πέντε λεπτά (84′ και 89′) ο Τσιγγάρας είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε τον Παναιτωλικό στο φινάλε του ματς με δέκα παίκτες. Αυτό ήταν και η τελευταία αξιοσημείωτη στιγμή του αγώνα.

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις