Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

ΑΕΛ – Παναθηναϊκός: Τέλος η “πράσινη” νηστεία! Πρώτο φετινό “διπλό”

ΑΕΛ – Παναθηναϊκός: Τέλος η “πράσινη” νηστεία! Πρώτο φετινό “διπλό”
ΦΩΤΟ eurokinissi

Την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα μακριά από τη Λεωφόρο πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη πέρασε από τη Λάρισα, επικρατώντας της ΑΕΛ με 1-0, στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της 22ης αγωνιστικής της Superleague.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Με γκολ του Λουντ στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός επικράτησε εκτός έδαρς της ΑΕΛ με 1-0 και πανηγύρισε το πρώτο φετινό διπλό του στη Superleague. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη ήταν ανώτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου από τους “βυσσινί” κι έφτασε δίκαια στη νίκη.

Μ’ αυτό το αποτέλεσμα, ο Παναθηναϊκός ανέβηκε στους 27 βαθμούς και “βλέπει” πεντάδα, μιας και βρίσκεται πλέον στο -4 από τον Πανιώνιο.Οι “πράσινοι” θα έχουν, μάλιστα, την ευκαιρία να “χτίσουν” ένα μίνι σερί, μιας και την επόμενη αγωνιστική θα υποδεχθούν τη Λαμία.

Από την πλευρά της, η ΑΕΛ υπέστη τη δεύτερη εντός έδρας ήττα της στο φετινό πρωτάθλημα και παρέμεινε στους 22 βαθμούς, όντας σε απόσταση ασφαλείας από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Ο αγώνας

Ο Παναθηναϊκός είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο, με την ΑΕΛ να είναι ακίνδυνη. Οι “πράσινοι” πήκαν πιο δυνατά στη παιχνίδι και στο 19′ κατάφεραν να προηγηθούν. Ο Τσανδάρης έβγαλε τη σέντρα, ο Δώνης έκανε κεφαλιά-πάσα στον Λουντ, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Μπόζοβιτς στο τετ-α-τετ για το 0-1.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Παναθηναϊκός άγγιξε το 2-0, αλλά ο Ζίζιτς σταμάτησε το σουτ του Δώνη από τη μικρή περιοχή. Να σημειωθεί ότι η ΑΕΛ δεν μπόρεσε να απειλήσει καθόλου την εστία του Βλαχοδήμου στο πρώτο μέρος.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός του αγώνα ήταν κακός. Οι “πράσινοι” σταμάτησαν να δημιουργούν φάσεις, δίνοντας την μπάλα στους “βυσσινί”. Οι γηπεδούχοι, πάντως, δεν μπόρεσαν να απειλήσουν σημαντικά το “τριφύλλι”, με τον Βλαχοδήμο να είναι θεατής στη μεγαλύτερη διάρκεια και του δεύτερου μέρους. Κάπως έτσι, ο Παναθηναϊκός κράτησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος του αγώνα και πανηγύρισε την του εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας (67′ Περόνε), Γκόικοβιτς (62′ Γκόλιας), Ζίζιτς, Γουάλας, Λαγός (46′ Αγκάνοβιτς), Φατιόν, Μασούρας, Μιλοσάβλιεβιτς, Κριζμάν, Ναζλίδης.

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Bλαχοδήμος, Γιοχάνσον, Αυλωνίτης, Οικονόμου, Ινσούα, Κάτσε (87′ Κολοβέτσιος), Τζανδάρης (90+4′ Μουνιέ), Κουλιμπαλί, Λούντ, Χατζηγιοβάνης (75′ Στάικος), Δώνης.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις