Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Αγγλικός εμφύλιος και στον τελικό του Europa League! Προκρίθηκε στα πέναλτι η Τσέλσι – video

Αγγλικός εμφύλιος και στον τελικό του Europa League! Προκρίθηκε στα πέναλτι η Τσέλσι – video

Του… Λονδίνου θα γίνει στον τελικό του Europa League στο Αζερμπαϊτζάν, καθώς η Τσέλσι θα διεκδικήσει το τρόπαιο απέναντι στην Άρσεναλ. Οι “μπλε” του Λονδίνου “λύγισαν” την αξιόμαχη Αίντραχτ στα πέναλτι με 5-4, έπειτα από το 1-1 της κανονικής διάρκειας.

Οι αγγλικές ομάδες έκαναν ένα ανεπανάληπτο ρεκόρ, καθώς σάρωσαν στα Κύπελλα Ευρώπης, με αποτέλεσμα οι τέσσερις των τελικών του Champions League και του Europa League να είναι από το “Νησί”.  Λίβερπουλ – Τότεναμ και Άρσεναλ – Τσέλσι στους τελικούς και το δεδομένο είναι ένα. Οι κούπες θα πάνε σε αγγλικά χέρια.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την Τσέλσι ήταν ο Κέπα. Ο τερματοφύλακας των Λονδρέζων έπιασε δύο σερί πέναλτι, με τον Αζάρ να στέλνει στον τελικό την ομάδα του, ευστοχώντας στο τελευταίο πέναλτι.

Το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό, με τις δύο ομάδες να έρχονται ισόπαλες 1-1 και στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και να χρειάζεται η παράταση και τα πέναλτι για να κρίνουν τον αντίπαλο της Άρσεναλ στον τελικό.

Οι Λονδρέζοι πήραν το προβάδισμα με το τέρμα του Λόφτους-Τσικ, στο 28’, αλλά ο Γιόβιτς με το 10ο γκολ του στη διοργάνωση με τη φανέλα της γερμανικής ομάδας, στο 49ο λεπτό, διαμόρφωσε το 1-1 της κανονική διάρκειας.

Στην παράταση, οι Γερμανοί είχαν, μάλιστα, τεράστιες ευκαιρίες να πάρουν πρόκριση, με τον Αλέ να έρχεται από τον πάγκο αλλά να μην μπορεί να σκοράρει σε δύο περιπτώσεις με το κεφάλι στο 100ο και στο 106ο λεπτό, καθώς Νταβίντ Λουίζ και Ζαπακόστα «έσωσαν» τον ανήμπορο ν‘ αντιδράσει σε αμφότερες τις φάσεις Κέπα.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι, όπου εκεί μίλησε ο Κέπα. Ο τερματοφύλακας της Τσέλσι απέκρουσε δύο διαδοχικές εκτελέσεις των Χίντεργκερ και Πασιένσια και η αγγλική ομάδα επικράτησε με 4-3 στη ψυχοφθόρο διαδικασία.

Τα πέναλτι

Ευστοχεί ο Αλέ, 0-1 
Ευστοχεί ο Μπάρκλεϊ, 1-1 
Ευστοχεί ο Γιόβιτς, 1-2 
Αποκρούει την εκτέλεση του Αθπιλικουέτα ο Τραπ, 1-2 
Ευστοχεί ο Ντε Γκουζμάν, 1-3 
Ευστοχεί ο Ζορζίνιο, 2-3 
Αποκρούει την εκτέλεση του Χίντερεγκερ ο Κέπα, 2-3 
Ευστοχεί ο Νταβίντ Λουίζ, 3-3 
Αποκρούει την εκτέλεση του Πασιένσια ο Κέπα, 3-3 
Ευστοχεί ο Αζάρ, 4-3 

Ο μεγάλος τελικός του Europa League με αντίπαλο την Άρσεναλ θα διεξαχθεί στο Μπακού, στις 29 Μαϊου, στις 10 το βράδυ.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Τσέλσι (4-1-2-3): Κέπα, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν (74’ Ζαπακόστα), Νταβίντ Λουίς, Έμερσον, Ζορζίνιο, Λόφτους-Τσικ (86’ Μπάρκλεϊ), Κόβατσιτς, Γουίλιαν (62’ Πέδρο), Ζιρού (96’ Ιγκουαϊν), Αζάρ. 

Άιντραχτ Φρανκφούρτης (3-1-4-2): Τραπ, Άμπραχαμ, Χίντερεγκερ, Φαλέτ, Χασέμπε, Ντα Κόστα, Ρόντε (70’ Ντε Γκουζμάν), Γκατσίνοβιτς (119’ Πασιένσια), Κόστιτς, Ρέμπιτς (90’+3’ Αλέ), Γιόβιτς. 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις