Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Άγιαξ – Τότεναμ: “Έμφραγμα” στο 95΄! “Μυθική” ανατροπή και πρόκριση για τους Άγγλους – videos

Άγιαξ – Τότεναμ: “Έμφραγμα” στο 95΄! “Μυθική” ανατροπή και πρόκριση για τους Άγγλους – videos
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Άγιαξ βρέθηκε μία “ανάσα” από την πρόκριση στον τελικό του Champions League, αλλά η Τότεναμ έκανε τη μεγαλύτερη ανατροπή της ιστορίας της στο δεύτερο ημίχρονο και με γκολ στις καθυστερήσεις, πήρε τη νίκη και το “εισιτήριο” με το τελικό 3-2.

Σε ένα ακόμη συγκλονιστικό παιχνίδι για το φετινό Champions League, η Τότεναμ προκάλεσε απανωτά “εμφράγματα” στους οπαδούς του Άγιαξ, ανατρέποντας το 2-0 του ημιχρόνου και το 0-1 του πρώτου αγώνα, για να πάρει τη νίκη πρόκριση με το 3-2 στην Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα.

Ο “Αίαντας” βρέθηκε με προβάδισμα τριών τερμάτων στη “μονομαχία” των ημιτελικών, αλλά μέσα σε ένα ημίχρονο τα “πέταξε” όλα, εξαιτίας του Λούκας Μόουρα, ο οποίος με χατ-τρικ οδήγησε τους “σπερς” σε μία απίθανη νίκη-πρόκριση.

Το παιχνίδι

Ο Άγιαξ ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι, με τον Ντε Λιχτ να ανοίγει το σκορ με κεφαλιά μετά από κόρνερ, μόλις στο 5ο λεπτό του αγώνα και να μεγαλώνει το προβάδισμα πρόκρισης για την ομάδα του.

 

Η Τότεναμ παραλίγο να “απαντήσει” όμως άμεσα, με τον Σον να έχει δοκάρι δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα, αναδεικνύοντας και τα κενά στην άμυνα των Ολλανδών.

 

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, αλλά οι “σπερς” συνέχισαν να βρίσκουν χώρους στην επίθεση, εξαιτίας της “πίεσης” ψηλά των γηπεδούχων. Σον και Έρικσεν έχασαν όμως μεγάλες ευκαιρίες στο 23′ και το 24′ αντίστοιχα για την ισοφάριση, για να το “πληρώσουν” λίγο μετά.

Κι αυτό γιατί στο 35′, ο Άγιαξ βρήκε και δεύτερο γκολ, με τον Ζίγιες να ολοκληρώνει με εκπληκτικό τρόπο την αντεπίθεση των συμπαικτών του, κάνοντας με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή, το 2-0 για την ομάδα του.

 

Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου, με τον “Αίαντα” να έχει ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης, αφού η Τότεναμ χρειαζόταν πια τρία τέρματα για να προκριθεί.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε μάλιστα με τον ίδιο τρόπο, με την Τότεναμ δηλαδή να χάνει ευκαιρία, αφού στο 50′ ο Ντέλε Άλι δεν κατάφερε με σουτ εξ επαφής, να νικήσει τον Ονάνα.

Πέντε λεπτά αργότερα όμως, ο Μόουρα έβαλε τέλος στη “δυστοκία” και τελείωσε εξαιρετικά τη νέα αντεπίθεση της ομάδας του, πλασάροντα για το 2-1.

 

Η μείωση του σκορ, έδωσε “φτερά” στους φιλοξενούμενους και τρία λεπτά αργότερα “πάγωσαν” τη Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα, ισοφαρίζοντας ξανά με τον ίδιο παίκτη, μετά από απίθανη φάση μέσα στην περιοχή.
 

Το 2-2 έκανε το ματς στη συνέχεια “ροντέο”, με τον την Τότεναμ να ψάχνει το γκολ πρόκρισης και να χάνει πολλές ευκαιρίες για να το πετύχει, την ώρα που και ο Άγιαξ συνέχισε να “απειλεί” σε ένα ματς πάνω κάτω. Οι γηπεδούχοι είχαν μάλιστα τη μεγαλύτερη ευκαιρία, με τον Ζίγιες να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι στο 79′.

 

Τελικά το “έμφραγμα” για τον “Αίαντα” ήρθε στο 5ο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Μόουρα να “σκοτώνει” τους Ολλανδούς με το τρίτο προσωπικό του γκολ στον αγώνα, χαρίζοντας την πρόκριση στην ομάδα του.

 

Η Τότεναμ πανηγύρισε έτσι μία απίθανη πρόκριση στον τελικό του Champions League, όπου θα βρει απέναντί της τη Λίβερπουλ, σε ένα αγγλικό “εμφύλιο” 11 χρόνια μετά τον προηγούμενο ανάμεσα σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι.

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις