Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Άλλη… Εθνική, γεμάτη υποσχέσεις! Η “κατάρα” του Καρέλη στην Αίγυπτο

Εθνική Ελλάδας - Αίγυπτος
ΦΩΤΟ Reuters

Η Εθνική Ελλάδας παρατάχθηκε κόντρα στην Αίγυπτο αλλαγμένη κατά τα 10/11 σε σχέση με το φιλικό με την Ελβετία και έδειξε… μεγάλη διαφορά. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ήταν για… χειροκρότημα κόντρα στους “Φαραώ”, είχε μια πειστική και σταθερή εικόνα και νίκησε με 1-0 στη Ζυρίχη. Μπακάκης, Χριστοδουλόπουλος, Τζαβέλλας, Τζιόλης και Καρέλης -ο σκόρερ- οι καλύτεροι της Γαλανόλευκης. Έπιασε τον Στράτο Αποστολάκη στις 96 συμμετοχές ο Βασίλης Τοροσίδης.

Η Εθνική Ελλάδας έδειξε πως έχει ένα… αρκετά καλό υλικό για να πάει μπροστά! Κόντρα στην Αίγυπτο, που προετοιμάζεται για τη συμμετοχή της στο Μουντιάλ 2018, η Γαλανόλευκη έβγαλε διάθεση και έδειξε πως είναι ικανή όχι απλά να μην μας.. πονάει τα μάτια, αλλά και να μας κάνει να τη χειροκροτήσουμε!

Ο Μίκαελ Σκίμπε παρέταξε μια ομάδα με παίκτες που δεν είχαν αγωνιστεί άλλη φορά μαζί σε επίσημο ματς. Οι διεθνείς εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία που τους δόθηκε αι έφτασαν στη φιλική νίκη με 1-0 επί της Αιγύπτου, με το γκολ του Καρέλη. Το σκορ θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο, αλλά η γαλανόλευκη έχασε κάποιες καλές ευκαιρίες.

Άλλη… ενδεκάδα από Σκίμπε

Ο Μίκαελ Σκίμπε επέλεξε να παρατάξει την Εθνική Ελλάδας με αρκετές αλλαγές, σε σχέση με το φιλικό με την Ελβετία. Συγκεκριμένα, ο Γερμανός τεχνικός έκανε 10 αλλαγές (μόνο ο Δώνης ήταν και πάλι βασικός)! Ο Γιαννιώτης έκανε το ντεμπούτο του με την Γαλανόλευκη, ενώ στην άμυνα τοποθετήθηκαν οι Μπακάκης, Τζαβέλλας, Παπαδόπουλος και Σταφυλίδης.

Ταχτσίδης και Τζιόλης βρέθηκαν στο χώρο του κέντρου, έχοντας μπροστά τους και σε επιθετικογενή ρόλο τους Δώνη, Πέλκα και Χριστοδουλόπουλο. Στην κορυφή της επίθεσης χρησιμοποιήθηκε αυτή τη φορά ο Καρέλης. Απ’ την άλλη, ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ δεν ξεκίνησε τους Σαλάχ και Ουάρντα (ο παίκτης της Λίβερπουλ δεν αγωνίστηκε καθόλου).

Το παιχνίδι…

Η Εθνική Ελλάδας προσπάθησε να δείξει ένα… σοβαρό πρόσωπο, με μια καλά στημένη άμυνα και προσεκτικό – επιφυλακτικό παιχνίδι στην επίθεση, αλλά η μπάλα δεν πέρασε εύκολα από το χώρο του κέντρου προς τον Πέλκα και τους υπόλοιπους παίκτες. Η Αίγυπτος έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις της, αφού μόλις στο 6′ πλησίασε στο 1-0. Μετά από λάθος στην άμυνα, ο Γιαννιώτης έκανε σπουδαία επέμβαση στο σουτ του Ζακαρέγια, ενώ ακολούθησε η συμβολή του Τζαβέλα, που έδιωξε το σουτ του Μαγκντί.

Η Αίγυπτος κυκλοφόρησε την μπάλα και προσπάθησε να επιτεθεί από τις πτέρυγες, αλλά από το 10′ και μετά οι διεθνείς “πάτησαν” καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο του “Letzigrund Stadion” και προσπάθησαν να πλησιάσουν στα αντίπαλα καρέ με προσπάθειες από τα δεξιά, με τους Χριστοδουλόπουλο, Πέλκα και Μπακάκη. Από εκεί βγήκε και το γκολ της Εθνικής Ελλάδας, στο 30′. Οι δυο παίκτες της ΑΕΚ συνεργάστηκαν, ο Έλληνας μπακ έβγαλε πάρε – βάλε σέντρα στον Καρέλη, που με κοντινή κεφαλιά έκανε το 0-1. Αυτό ήταν και το τρίτο του τέρμα με τα γαλανόλευκα.

Κρίμα, γιατί ήταν γκολάρα!

Στο 36′ ακυρώθηκε το γκολ του… αιώνα για την Εθνική Ελλάδας. Η μπαλιά του Τζιόλη βρήκε τον μπακ της Ελλάδας, που από πολύ δύσκολη θέση αριστερά και από το όριο της μεγάλης περιοχής έπιασε το μονοκόμματο “ξερό” σουτ και έστειλε την μπάλα στο αριστερό δίχτυ του Αουάντ. Αυτή η γκολάρα… αλά φαν Μπάστεν ακυρώθηκε από τον διαιτητή ως οφσάιντ. Το ματς πήγε στην ανάπαυλα, με την ομάδα του Σκίμπε να έχει το πάνω χέρι και μια καλή σέντρα του Χριστοδουλόπουλου στο 42′, που δεν έφτασε στον Καρέλη.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με δυο αλλαγές για κάθε ομάδα. Για την ελληνική πλευρά μπήκαν οι Μπάρκας και Μπακασέτας στο παιχνίδι, ενώ ο Κούπερ πέρασε στο ματς τους Ουάρντα και Ελ Σαχάντ. Η Εθνική Ελλάδας συνέχισε να έχει πολύ καλή επιθετική παρουσία και να πιέζει για ένα γκολ. Η γαλανόλευκη είχε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και πλησίασε με μεγαλύτερη ευκολία τα αντίπαλα καρέ, με τον Μπακασέτα να της δίνει… ώθηση. Στο 63′ ο Τζαβέλλας δεν κατάφερε να νικήσει τον Αουάντ, με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ. Στο 65′ ο πορτιέρε της Αιγύπτου έβγαλε δύσκολα το σουτ του Ταχτσίδη.

Οι αλλαγές των δυο τεχνικών “χάλασαν” για λίγο το παιχνίδι (η έξοδος του Χριστοδουλόπουλου δεν έκανε καλό στην εικόνα της Εθνικής Ελλάδας) και ήταν εκείνο το σημείο (69′) όπου η Αίγυπτος… άγγιξε την ισοπαλία, αλλά ο Καχράμπα δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μπάρκα!

Οι τυπικά γηπεδούχοι πίεσαν για λίγα λεπτά (πέρασε στο ματς και ο παλιός παίκτης του ΠΑΟΚ, Σικαμπάλα, αλλά όχι ο Σαλάχ), αλλά δεν κατάφεραν να διατηρήσουν τον ίδιο ρυθμό. Η Εθνική Ελλάδας πήρε και πάλι τα ηνία του ματς, στο 84′ η μακρινή εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα παραλίγο να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο πορτιέρε. Μοναδικό άξιο αναφοράς μέχρι το τέλος του παιχνιδιού, η είσοδος του Τοροσίδη λίγο πριν το φινάλε. Ο Έλληνας μπακ έφτασε έτσι τις 96 συμμετοχές με το εθνόσημο, πιάνοντας τον Στράτο Αποστολάκη.

https://twitter.com/Pharaohs/status/978723238892195847

Οι συνθέσεις

Αίγυπτος (Κούπερ): Αουάντ, Σαμίρ, Γκαμπρ, Ελμοχαμάντι, Γκαμπέρ (52′ Ασράφ), Ασούρ (64′ Ελ Σαΐντ), Ελ Νένι, Μαγκντί (46′ Ουάρντα), Σόμπχι (79′ Σικαμπάλα), Ζακαριά (46′ Ελ Σαχάτ), Μοσέν (65′ Καχραμπά).

Ελλάδα (Σκίμπε): Γιαννιώτης (46′ Μπάρκας), Σταφυλίδης (71′ Λυκογιάννης), Μπακάκης (89′ Τοροσίδης), Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Ταχτσίδης (74′ Κουρμπέλης), Τζιόλης, Δώνης (46′ Μπακασέτας), Χριστοδουλόπουλος (64′ Γιαννιώτας), Πέλκας, Καρέλης.

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις