Τρίτη, 7 Μαΐ
18oC Αθήνα

Ανατροπή ο ΠΑΣ Γιάννινα! Δεν άντεξε ο ΑΟΚ

ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΟΚ
Eurokinissi

Τα 60 πρώτα λεπτά του αγώνα ήταν… ύπνος! Το γκολ του ΑΟΚ όμως έβαλε “φωτιά” στην αναμέτρηση, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να φτάνει στην ανατροπή με 2-1 μέσα στους Ζωσιμάδες, σε παιχνίδι για την 9η αγωνιστική της Superleague.

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να κερδίσει τον ΑΟΚ με 2-1 στους Ζωσιμάδες. Η ομάδα της Κέρκυρας προηγήθηκε στο 72΄ με τον Παμλίδη, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 75΄με τον Κόντε και πήραν τη νίκη με την.. σουτάρα του Γιάκου στο 82΄.

Έτσι, οι Γιαννιώτες διατήρησαν την… παράδοση που έχουν δημιουργήσει με την ομάδα της Κέρκυρας, αφού σε 10 αναμετρήσεις στην έδρα τους οι Ηπειρώτες έχουν 9 νίκες και μία ισοπαλία.

Λιγοστές “συγκινήσεις” στο πρώτο ημίχρονο

Το παιχνίδι ήταν… μονότερμα το πρώτο ημίχρονο. Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε το πάνω χέρι, περιόρισε σε παθητικό ρόλο τον ΑΟΚ και πίεσε για να φτάσει με αξιώσεις την αντίπαλη εστία, χωρίς όμως να καταφέρει να γίνει ιδιαίτερα απειλητικός.

Η ομάδα της Κέρκυρας συνέχισε να αμύνεται μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Ο ΠΑΣ Γιάννινα προσπάθησε να μετουσιώσει την υπεροχή του σε γκολ και στο 34′ έχασε μια σημαντική ευκαιρία. Ο Γαρουφιαλιάς βρήκε τον Κόντε μέσα στην περιοχή, αλλά ο γκολκίπερ Γιαννακόπουλος απομάκρυνε με τα πόδια το σουτ του Ισπανού.

Το δεύτερο μέρος συνεχίστηκε στο ίδιο… σκηνικό, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να πιέζει και τον ΑΟΚ να αμύνεται. Το δυνατό σουτ του Τζημόπουλου, το οποίο έδιωξε στο 56′ ο Γιαννακόπουλος ήταν η μοναδική στιγμή που “ξύπνησε” τους θεατές.

“Τρελό” 30λεπτο

Στο 62′ όμως ο ΑΟΚ έχασε την πρώτη του -και τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, με τον Γκόμες να “τσιμπά” την μπάλα πάνω απ’ τον Βελλίδη και να την στέλνει στο αριστερό του δοκάρι.

Η ομάδα της Κέρκυρας έφτασε τελικά στο 0-1 στο 71′. Ύστερα από ωραία κάθετη, ο Παμλίδης βρέθηκε απέναντι από τον Βελλίδη, σούταρε με τη μια και άνοιξε το σκορ. Αυτό το τέρμα ανάγκασε τον ΠΑΣ Γιάννινα να πιέσει ακόμα περισσότερο και να φτάσει στην ανατροπή.

Στο 75′ οι γηπεδούχοι έκαναν το 1-1 με τον Κόντε και επτά λεπτά αργότερα ο Γιάκος έπιασε.. σουτάρα εκτός περιοχής -μετά από κακή απομάκρυνση των φιλοξενούμενων- και διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με μια απίστευτη φάση. Ο Βελλίδης πήγε να εκτελέσει φάουλ στο χώρο του κέντρου, στις καθυστερήσεις, αλλά ένας συμπαίκτης του πήγε και το εκτέλεσε, με άσχημο τρόπο. Η μπάλα δεν έφτασε στον Έλληνα πορτιέρε, ο ΑΟΚ έκλεψε την μπάλα αλλά ο Ντουαλά αντί να δοκιμάσει από το κέντρο να σκοράρει σε κενή εστία θέλησε να βρει συμπαίκτη του, με την μπάλα να βγαίνει τελικά πλάγιο.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις