Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

“Ανεβασμένη” ΑΕΚ με Πλατανιά! Λειτουργεί καλύτερα με Τρίστασον

“Ανεβασμένη” ΑΕΚ με Πλατανιά! Λειτουργεί καλύτερα με Τρίστασον

Η ΑΕΚ βρέθηκε να χάνει από τον Πλατανιά, σε φιλικό προετοιμασίας μέσα στο ΟΑΚΑ, παρόλα αυτά πήρε τη νίκη με 2-1. Ξεκίνησε βασικός ο Τρίστασον και έστειλε… μήνυμα στον Χιμένεθ. Δεν περιόρισε τα “φτηνά” λάθη η ένωση.

Με τον Τρίστασον να είναι από τους καλύτερους παίκτες της ΑΕΚ -μαζί με τον Χριστοδουλόπουλο- και να δείχνει στον Χιμένεθ πως πρέπει να είναι 11άτος, η Αεκ νίκησε -με ανατροπή- τον Πλατανιά με 2-1.

Μια εβδομάδα πριν την πρώτη “μάχη” με την Κλαμπ Μπριζ, ο Μανόλο Χιμένεθ χρησιμοποίησε τη… βασική του ενδεκάδα, με την ΑΕΚ -σε σύστημε 4-3-3- να έχει το… πάω χέρι από τα πρώτα λεπτά αλλά να δέχεται το 0-1 από τον Πλατανιά, μετά από μια άτυχη στιγμή. Έπειτα από λάθος του Χριστοδουλόπουλου και γύρισμα του Ντεβέσα, ο Μάνταλος βρήκε άσχημα την μπάλα στον βηματισμό και την έστειλε στο 9′ στα δίχτυα της ομάδας του.

Παρά το γεγονός πως δεν κυκλοφόρησε καλά την μπάλα και ταλαιπωρήθηκε στον τομέα της επιστροφής στην άμυνα μετά από κάποια επίθεση (δεν έπιασε το… πείραμα του Αϊντάρεβιτς μπροστά στα σέντερ μπακ), η Ένωση προσπάθησε να αντιδράσει μετά το πρώτο 15λεπτο, ο Τρίστασον την “ανέβασε” επιθετικά και τελικά ήρθε το 1-1 στο 18′. Ο Χριστοδουλόπουλος μπήκε στην περιοχή του Πλατανιά, ανατράπηκε από τον Ντικαμονά και εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι, ισοφαρίζοντας.

Το παιχνίδι απέκτησε ρυθμό και.. άνοιξε, οι Κρητικοί είχαν λιγότερες παρουσίες στα καρέ του Ανέστη, “δέχθηκαν” κάποιους συνδυασμούς από τους γηπεδούχους, αλλά δεν απειλήθηκαν, αφού οι παίκτες του Χιμένεθ έκαναν λάθη στην τελική πάσα.

Ο Αλμέιδα πέρασε στο δεύτερο μέρος στη θέση του Λιβάγια, ενώ στο παιχνίδι μπήκαν και οι Γαλανόπουλος – Σιμόες στις θέσεις των Αϊντάρεβιτς και Γιόχανσον. Με την έναρξη της επανάληψης η ΑΕΚ έφτασε στο 2-1. Μετά από φάουλ του Χριστοδουλόπουλου, η μπάλα έσκασε μέσα στην περιοχή του Πλατανιά, ο Αλμέιδα με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι ανάγκασε τον τερματοφύλακα των Κρητικών σε μία πολύ ωραία επέμβαση, αλλά ο Σιμόες έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κοντινή προβολή.

Κάποια λάθη των δυο ομάδων έφεραν… ευκαιρίες από τις αντίπαλες ομάδες, με τα σουτ των Γκρτζιέλακ (54′) και Γαλανόπουλου (60′) να περνάνε μόλις άουτ. Οι προπονητές προχώρησαν σε αρκετές αλλαγές, με την ΑΕΚ να πιέζει ψηλά και τον Κλωναρίδη να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 68′, στέλνοντας την μπάλα πάνω απ’ την εστία από κοντά. Η Ένωση είχε τον έλεγχο μέχρι τέλους, προσπάθησε για ένα ακόμα γκολ, ενώ στο 81′ ο -θετικός- Τσόσοτς έκοψε τελευταία στιγμή το παράλληλο γύρισμα του Παπανικολάου, φάση που προήλθε από ένα ακόμα “φτηνό” λάθος στο χώρο του κέντρου.

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Τσόσιτς, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος, Τρίστασον, Λιβάγια.

Αγωνίστηκαν επίσης οι: Αλμέιδα, Γαλανόπουλος και Σιμόες, Κλωναρίδης, Πατίτο και Βινίσιους, Γιούσης, Μπάμπης και Γιαννούτσος

Πλατανιάς: Ομπερχάουζερ, Ντικαμόνα, Καρυπίδης, Πλιάτσικας, Κρος, Πάτραλης, Γιορέντε, Στάθης, Ντεβέσα, Μπούτνικ, Νσικουλού.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις