Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Αντέχει ακόμα! Ο Παναθηναϊκός “βλέπει” πεντάδα – “Αλήτικο” γκολ ο Ινσούα

Παναθηναϊκός - Λαμία

Πριν από 48 ώρες εξέδωσαν ανακοίνωση διαμαρτυρίας για τα χρήματα που τους οφείλονται. Όταν όμως φόρεσαν τη φανέλα με το τριφύλλι, οι παίκτες του Παναθηναϊκού έβαλαν στην άκρη τα προβλήματα που υπάρχουν στην ΠΑΕ και νίκησαν τη Λαμία με 2-0, φτάνοντας την 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Καθοριστικός ο Μουνιέ – Γκολάρα ο Ινσούα.

Στο… παιχνίδι της εισόδου στην πρώτη πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα μπήκε ο Παναθηναϊκός. Το “τριφύλλι” νίκησε τη Λαμία με 2-0 στη Λεωφόρο και εκμεταλλεύτηκε με ιδανικό τρόπο τα 0-0 στα ΠΑΣ Γιάννινα – Λεβαδειακός και Πανιώνιος – Αστέρας Τρίπολης.

Παναθηναϊκός: «Βόμβες» Κωνσταντίνου! «Δεν παίρνουμε άδεια από UEFA, δεν υπάρχει υποψήφιος επενδυτής»

Ο Παναθηναϊκός πέρασε στην 6η θέση (30 βαθμούς, μόλις 1 πίσω από τον Πανιώνιο) και παρά τα οικονομικά προβλήματα που τον ταλανίζουν, θα προσπαθήσει να.. ξεχρεώσει από τώρα απ’ την τιμωρία αποκλεισμού που πρόκειται να του επιβάλει η UEFA. Να αναφέρουμε πως την ερχόμενη αγωνιστική, το “τριφύλλι” έχει.. ντέρμπι αιωνίων στο τιμωρημένο “Γ. Καραϊσκάκης”.

Το παιχνίδι…

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να μπει δυνατά στο ματς, αλλά η Λαμία “κατέβηκε” στη λεωφόρο για να παίξει αμυντικά και να βρει κάποια καλή αντεπίθεση. Το παιχνίδι άργησε να πιάσει καλό ρυθμό, με το “τριφύλλι” να παίρνει προσπάθειες από τον κινητικό Μουνιέ και τον δυναμικό Κάτσε, που έκανε κάποια μακρινά σουτ.

Η πρώτη μεγάλη φάση ήρθε από το “τριφύλλι”. Στο 27′ ο Μουνιέ έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Δώνης ανενόχλητος μέσα στην περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ με κεφαλιά.

Η ομάδα του Τεννέ δεν άφησε κενά στην αμυντική της γραμμή και από το 25λεπτο και μετά προσπάθησε να κερδίσει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, με τον Πίτι να βοηθάει σε αυτό. Η καλύτερη της στιγμή όμως ήταν ένα μακρινό σουτ του Μπλάζιτς, το οποίο δεν ανησύχησε τον Βλαχοδήμο. Το ημίχρονο κυμάνθηκε μέχρι το τέλος του σε μια… σταθερή μετριότητα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους. Στην επιστροφή του στην αγωνιστική δράση, ο Μουνιέ έκανε το ψύχραιμο πλασέ εντός μεγάλης περιοχής και στο 48′ έκανε το 1-0.

Ο Παναθηναϊκός πήρε… τα πάνω του στη συνέχεια και στο 64′ έφτασε στο 2-0 με ένα φανταστικό γκολ. Ο Ινσούα έγινε αποδέκτης της μπάλας, άλλαξε κατεύθυνση με “τακουνάκι” και με σουτ -με το εξωτερικό- νίκησε από το ύψος της περιοχής τον Μελίσσα.

Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια. Η Λαμία δεν κατάφερε να γίνει πιο πιεστική και να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή των “πρασίνων”, την ώρα που η ομάδα του Ουζουνίδη κυκλοφόρησε καλά την μπάλα και έφτασε έτσι στη νίκη. Άξιο αναφοράς, πως -για ένα ακόμα παιχνίδι- ο παναθηναίκός ολοκλήρωσε το 90λεπτο έχοντας στη σύνθεση του τρεις παίκτες από τις ακαδημίες του (Χατζηγιοβάνη, Στάικο, Μπουζούκη).

Οι συνθέσεις των ομάδων

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Ινσούα, Οικονόμου, Αυλωνίτης, Γιόχανσον, Κάτσε (80΄ Στάικος), Τζανδάρης, Λουντ, Μουνιέ (75΄ Χατζηγιοβάννης), Αλτμαν (89΄ Μπουζούκης), Δώνης

Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Μελίσσας, Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Μπεν Τζεμιά, Ασίγκμπα, Ομο (54΄ Κουτρομάνος), Μπλάζιτς, Φράγκος (79΄ Καραγιάννης), Πίτι, Βασιλαντωνόπουλος, Μπούντνικ (55΄ Άστσεριτς)

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις