Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Απίστευτες αποκαλύψεις στην Ισπανία! “Στημένο το Βαγιαδολίδ – Βαλένθια, μην το πεις πουθενά”

Απίστευτες αποκαλύψεις στην Ισπανία! “Στημένο το Βαγιαδολίδ – Βαλένθια, μην το πεις πουθενά”
La Liga

Νέα βόμβα στο ισπανικό ποδόσφαιρο. Η εφημερίδα “El Mundo” αποκάλυψε αποκλειστικά ηχογραφήσεις που αποδεικνύουν ότι «υπήρχαν επτά παίκτες της Βαγιαδολίδ που είχαν εξαγοραστεί» στην συνάντηση με την Βαλένθια (0-2), για την τελευταία αγωνιστική της LaLiga.

Νέα απίστευτα στοιχεία φέρνει στην επιφάνεια η “El Mindo”, σχετικά με το κύκλωμα των στημένων αγώνων με την ονομασία “Oikos” που συγκλονίζει τις τελευταίες ημέρες το ισπανικό ποδόσφαιρο και στο οποίο εμπλέκεται ο Ραούλ Μπράβο.

Το συγκεκριμένο Μέσο αποκάλυψε στοιχεία που αποδεικνύουν πως το Βαγιαδολίδ – Βαλένθια (0-2) στις 18 Μαΐου, για την τελευταία αγωνιστική της La Liga ήταν… καραστημένο!

Όπως αναφέρεται, υπάρχουν ηχογραφημένες κλήσεις (μετά από υποκλοπές της αστυνομίας) που δείχνουν πως επτά παίκτες της Βαγιαδολίδ (ομάδα του Ρονάλντο) ήταν “στημένοι” για να έρθει το ματς 0-2, με ένα γκολ ανά ημίχρονο. Να αναφέρουμε ότι το συγκεκριμένο αποτέλεσμα σφράγισε την παρουσία της Βαλένθια στο Champions League της επόμενης περιόδου.

Η καταλανική εφημερίδα αποκαλύπτει έναν εκ των διαλόγων του “εγκεφάλου” Κάρλος Αράντα με φίλο του στο τηλέφωνο, ώστε να του πει να στοιχηματίσει σε αυτό το παιχνίδι 10.000 ευρώ και να βγει κερδισμένος με 20.000.

“Κοίτα, αδελφέ, η Βαλένθια κερδίζει στο ημίχρονο και στο τελικό, εντάξει; Ό,τι κι αν γίνει, πρέπει να νικά και στο ημίχρονο και στο τέλος. Όχι μόνο να νικήσει, αλλά να βάλει δύο γκολ, ένα σε κάθε ημίχρονο. Και ξέρεις, δεν πρέπει να το πεις πουθενά. Δεν πρέπει να το ξέρει κανείς. Κανείς! Ούτε καν οι φίλοι σου, κανείς!”, ακούγεται να λέει ο Αράντα.

Άλλαζε διαρκώς αριθμό τηλεφώνου ο Μπράβο

Ο δε Ραούλ Μπράβο, που αγωνιζόταν στη Βαγιαδολίδ και επίσης είναι από τους πρωτεργάτες του κυκλώματος, φέρεται να είχε συνάντηση με συμπαίκτες του προκειμένου να στήσουν το ματς. Ο Ισπανός μπακ κίνησε τις υποψίες των αρχών επειδή άλλαζε διαρκώς αριθμό τηλεφώνου, προφανώς για να σβήνει τα ίχνη του.

Όσον αφορά στις πιθανές κυρώσεις για τους εμπλεκόμενους, όχι σε ποινικό επίπεδο αλλά σε αθλητικό, ισπανικά Μέσα αναφέρουν πως η Βαγιαδολίδ δεν κινδυνεύει μάλλον με απευθείας υποβιβασμό αλλά με αφαίρεση 4 βαθμών από την τελική βαθμολογία.

Για τις περιπτώσεις των φερόμενων ως “στημένων” παικτών, ο αθλητικός νόμος προβλέπει αποκλεισμό για 2-5 χρόνια και πρόστιμα από 3.000 ως 30.000 ευρώ.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις