Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Απίστευτη πρόταση! “Να παίξουν με μάσκα οι ποδοσφαιριστές”

Απίστευτη πρόταση! “Να παίξουν με μάσκα οι ποδοσφαιριστές”
ΦΩΤΟ Reuters

Δεν υπάρχει μόνο το ενδεχόμενο της επιστροφής στην αθλητική δράση με ματς κεκλεισμένων των θυρών. Στο Βέλγιο φαίνεται πως υπάρχουν πιο ριζοσπαστικές προτάσεις. Η εφαρμογή τους όμως φαντάζει πολύ δύσκολη.

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, ο ιολόγος, Μαρκ Βαν Ρανστ, ο οποίος είναι ειδικός εμπειρογνώμονας και σύμβουλος της βελγικής κυβέρνησης, σε θέματα που άπτονται της πανδημίας του κορονοϊού, κατέθεσε μια πρόταση που αναμένεται να… σηκώσει μεγάλη συζήτηση.

Ο Βέλγος επιστήμονας, εξέφρασε την άποψη ότι η ποδοσφαιρική δραστηριότητα μπορεί να ξαναρχίσει, εφ΄ όσον οι συμμετέχοντες στους αγώνες, φορούν προστατευτικές μάσκες. Μάλιστα, ο Βαν Ρανστ, προχώρησε ακόμη περισσότερο την σκέψη του, διευκρινίζοντας ποιές μάσκες εννοεί.

«Είναι κάτι που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ΄ όψιν. Φυσικά δεν υπάρχει θέμα χειρουργικών μασκών που είναι εντελώς ακατάλληλες. Στο Διαδίκτυο, υπάρχουν μάσκες κατά της ρύπανσης που μπορούν να φορεθούν και είναι πιο άνετες», δήλωσε ο Βαν Ρανστ μιλώντας στην εφημερίδα «le Soir».

Υπενθυμίζεται, πως το βελγικό πρωτάθλημα έχει σταματήσει, όπως τα περισσότερα πρωταθλήματα στον κόσμο λόγω της πανδημίας Covid-19 και η κυβέρνηση απαγόρευσε τις μαζικές εκδηλώσεις έως τις 31 Αυγούστου, καθιστώντας πιθανό να αρχίσει η επόμενη σεζόν με αγώνες κεκλεισμένων των θυρών.

Πληροφορίες: ΑΠΕ

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις