Τρίτη, 7 Μαΐ
17oC Αθήνα

Απίθανο “μπάχαλο” για το Ρίβερ – Μπόκα! Αναβλήθηκε τελικά το ματς μετά την ξεφτίλα της FIFA – videos

Απίθανο “μπάχαλο” για το Ρίβερ – Μπόκα! Αναβλήθηκε τελικά το ματς μετά την ξεφτίλα της FIFA – videos
ΦΩΤΟ Reuters

Απίστευτα γεγονότα στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής. Η Μπόκα Τζούνιορς δέχθηκε ανεπανάληπτη επίθεση από οπαδούς κατά την άφιξή της στο γήπεδο και με 5 παίκτες της να εμφανίζονται τραυματίες, η Ρίβερ Πλέιτ συμφώνησε να μη γίνει το ματς. Η FIFA δεν δέχθηκε όμως την απόφαση των δύο ομάδων και “πίεζε” για τη διεξαγωγή του, εξαιτίας των τηλεοπτικών συμφωνιών, γεγονός που έχει στρέψει όλο τον κόσμο εναντίον της. Τελικά και μετά από 3 αναβολές της ώρας, η Παγκόσμια Ομοσπονδία υπέκυψε και το ματς θα γίνει αύριο Κυριακή στις 22:00.

Απίθανο “μπάχαλο” για το Ρίβερ – Μπόκα, με το ματς να έχει αναβληθεί ήδη δύο φορές, αλλά τη FIFA και την CONMEBOL να μη λένε να αποδεχθούν την αναβολή του αγώνα, παρά την παγκόσμια ξεφτίλα για τις προθέσεις τους.

Οι δύο Ομοσπονδίες συνέχισαν να “πιέζουν” για τη διεξαγωγή του αγώνα, καθώς δεσμεύονται με τηλεοπτικά συμβόλαια, αλλά οι φιλοξενούμενοι αρνούνται να αγωνιστούν, με τις… ευχές και των γηπεδούχων, που έχουν τεθεί εξ αρχής στο πλευρό τους και ζητάνε να γίνει το ματς αύριο.

Παρότι όμως υπάρχει η συμφωνία των δύο ομάδων, FIFA και CONMEBOL “απειλούν” με τιμωρίες και μοιάζουν ανένδοτες, γεγονός που έχει δημιουργήσει “κύμα” απέχθειας από όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Ακόμη και αυτή την ώρα μάλιστα, κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί τελικά, με τον Κάρλος Τέβες από την Μπόκα Τζούνιορς να είναι ξεκάθαρος στις δηλώσεις του: “Μας υποχρεώνουν να παίξουμε. Σε αυτήν την κατάσταση δεν μπορούμε”.

Τελευταία Ενημέρωση: Τελικά και αφού  άλλαξαν την ώρα διεξαγωγής τρεις φορές, ο πρόεδρος της CONMEBOL, Αλεχάντρο Ροδρίγες έβγαλε την εξής ανακοίνωση: «Αμφότερες οι ομάδες ζήτησαν να μην διεξαχθεί το παιχνίδι. Η μία γιατί δεν υπήρχαν οι συνθήκες και η άλλη γιατί δεν ήθελε να παίξει έτσι. Πρόκειται για μια συμφωνία κυρίων». Και κάπως έτσι το ματς αναβλήθηκε για την Κυριακή 25/11 στις 22:00.

Το χρονικό του “πολέμου”

Οπαδοί της Ρίβερ επιτέθηκαν στο πούλμαν της μισητής αντιπάλου, ρίχνοντας πέτρες, λοστούς και… ό,τι έβρισκαν στα χέρια τους, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των μελών της αποστολής, καθώς κατάφεραν να σπάσουν και κάποια τζάμια στο πλάι του οχήματος.

https://twitter.com/FootballnFans/status/1066409955169918976

Ο οδηγός του πούλμαν -με εντολές της αστυνομίας- ανέβασε ταχύτητα, προκειμένου να φτάσει στο στάδιο. Τότε ήταν που φάνηκε και η μεγάλη ζημιά του οχήματος.

Μάλιστα αρκετοί παίκτες των φιλοξενούμενων δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν, καθώς η αστυνομία για να διαλύσει το πλήθος έκανε χρήση σπρέι κάτι που πέρασε και μέσα στο πούλμαν από τα σπασμένα τζάμια.

Οι εικόνες από τα αποδυτήρια έδειχναν τους παίκτες σε άθλια κατάσταση και μάλιστα 5 εξ αυτών διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο. Το παιχνίδι αναβλήθηκε για τις 11 μ.μ. ώρα Ελλάδας, αλλά η έναρξη ήταν αδύνατη σε εκείνο το σημείο και οι δύο ομοσπονδίες ανακοίνωσαν νέα ώρα σέντρας (στις 00:15 στη χώρα μας), παρότι οι δύο ομάδες συμφωνούν να γίνει αύριο το ματς.

https://twitter.com/lanumero12comar/status/1066425883970478080

FIFA και CONMEBOL συνέχισαν να “πιέζουν” τις δύο ομάδες, με τη Μπόκα Τζούνιορς να επιμένει ότι δεν πρόκειται να βγει στο γήπεδο και να έχει στο πλευρό της όλο τον κόσμο, που απηυδισμένος με τις τακτικές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας βάλλει εναντίον της μέσα από τα social media.

https://twitter.com/FOXFOOTBALL/status/1066451423582277632

 

https://twitter.com/TaylorTwellman/status/1066433941723324417

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις