Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Απόλλων Σμύρνης – ΑΕΚ: Μάνταλος και Λιβάγια έκαναν “νόστιμη” τη… σούπα στη Ριζούπολη! – videos

Απόλλων Σμύρνης – ΑΕΚ: Μάνταλος και Λιβάγια έκαναν “νόστιμη” τη… σούπα στη Ριζούπολη! – videos
ΦΩΤΟ eurokinissi

Σε ένα κακό ποιοτικά ματς, Μάνταλος και Λιβάγια προσέφεραν στιγμές θεάματος, πετυχαίνοντας εξαιρετικά γκολ σε δύο από τις ελάχιστες ευκαιρίες του αγώνα και χάρισαν στην ΑΕΚ μια εύκολη νίκη με 2-0 κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης, που παρέμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Η ΑΕΚ μπορεί να μην ενθουσίασε με την απόδοσή της στη Ριζούπολη, όμως μια γκολάρα του Μάνταλου στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και μία ιδανική αντεπίθεση λίγο πριν τη λήξη του ματς, με Κλωναρίδη και Λιβάγια, έφεραν την επιστροφή της στις νίκες, με το 2-0 κόντρα στον Απόλλωνα.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Η Ένωση είχε δυσκολίες στην ανάπτυξη, αλλά η ποιότητα των παικτών της, επέτρεψε μία εύκολη εκτός έδρας νίκη, η οποία επιτρέπει στην ομάδα του Ουζουνίδη, να επικεντρωθεί πια στο ματς με τη Μπάγερν για το Champions League.

Το παιχνίδι

Πολύ άσχημο ποιοτικά ήταν το ματς στη Ριζούπολη στο πρώτο ημίχρονο, με τον Απόλλωνα και την ΑΕΚ να δημιουργούν από μία ευκαιρία μέχρι και το 37ο λεπτό, με Τριάδη και Πόνσε αντίστοιχα. Στο σημείο αυτό όμως, Μάνταλος και Μπακασέτας έκαναν ωραίο 1-2 έξω από την περιοχή, με τον δεύτερο να βρίσκει τον πρώτο με το τακουνάκι και τον αρχηγό της Ένωσης να κάνει “μαγική” ντρίπλα και ιδανικό τελείωμα για να ανοίξει το σκορ.

Το 0-1 ήταν και το μοναδικό αξιοσημείωτο γεγονός ουσιαστικά στο πρώτο ημίχρονο, μαζί και με τον τραυματισμό του Μοράν, που δημιούργησε ένα ακόμη πρόβλημα για τον Μαρίνο Ουζουνίδη και έφερε τον Άλεφ στη θέση του, από την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο γήπεδο, ψάχνοντας ένα δεύτερο γκολ που θα έβαζε γρήγορα “τέλος” στο ματς και έχασε μία μεγάλη ευκαιρία στο 47′, με τον Λιβάγια να παίρνει τρομερή κεφαλιά μέσα στην περιοχή και τον Χουάντερσον να “απαντά” με εκπληκτική απόκρουση στη γωνία του, διώχνοντας τη μπάλα σε κόρνερ.

Μετά το 55′ όμως, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε ξανά, με τις δύο ομάδες να έχουν από ένα καλό σουτ στο ματς, με Γκάλο και Μπετινέλι, χωρίς όμως να “απειλήσουν” ιδιαίτερα μέχρι και το 73ο λεπτό, όταν ο Χουλτ στην αντεπίθεση βρήκε τον Λιβάγια στο ύψος του πέναλτι και αυτός έχασε μεγάλη ευκαιρία, πλασάροντας με τη μία, ελάχιστα πάνω από το δοκάρι.

Η ΑΕΚ συνέχισε μάλιστα να βρίσκει χώρους στην άμυνα του Απόλλωνα και δημιούργησε αρκετές προϋποθέσεις για ένα ακόμη γκολ στα τελευταία λεπτά. Σιμόες και Μάνταλος έχασαν τις δικές τους ευκαιρίες, όμως στο 85′, ο Κλωναρίδης έκανε εξαιρετική ενέργεια από δεξιά και γύρισε τη μπάλα στον Λιβάγια, ο οποίος με ιδανικό πλασέ με τη μία, από κοντά, έκανε το 0-2 και “σφράγισε” τη νίκη για την ομάδα του.

Η Ένωση επέστρεψε έτσι στις νίκες, μετά την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ και στρέφει πλέον το βλέμμα της στο μεσοβδόμαδο ματς με τη Μπάγερν Μονάχου για το Champions League.

Οι συνθέσεις στο Απόλλων Σμύρνης – ΑΕΚ

Απόλλων Σμύρνης: Χουάντερσον, Στάθης, Κύργιας, Κονέ, Τριάδης (85’ Β, Οριουέλα, Βαφέας, Γκίνο, Ντ’ Ούρσο (78’ Γκονσάλες), Μπεντινέλι, Ακόστα (75’ Σικαμπάλα).

ΑΕΚ: Μπάρκας, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Γκαλο, Χουλτ, Μοράν (46’ Άλεφ), Σιμόες, Πόνσε (61’ Κλωναρίδης), Λιβάγια, Μάνταλος, Μπακασέτας (75’ Μπογέ).

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις