Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Απόλλων Σμύρνης – Αστέρας Τρίπολης: Με “υπογραφή” Καλτσά το “διπλό”

Απόλλων Σμύρνης - Αστέρας Τρίπολης - Καλτσάς
ΦΩΤΟ eurokinissi

Την πέμπτη συνεχόμενη νίκη του πήρε ο Αστέρας Τρίπολης (ισοφάρισε το καλύτερο του σερί), που επικράτησε εκτός έδρας του Απόλλωνα Σμύρνης με 3-1, σε ματς για την 14η αγωνιστική της Superleague. Δυο γκολ και ασίστ από τον Καλτσά.

Ένα βαθμό πίσω από τον 5ο του βαθμολογικού πίνακα, Πανιώνιο, βρίσκεται πλέον ο Αστέρας Τρίπολης. Οι Αρκάδες συνέχισαν το νικηφόρο τους σερί, επικρατώντας με 3-1 του Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη.

Έτσι, η ομάδα του Σάββα Παντελίδη εδραιώθηκε στην 6η θέση της κατάταξης (21 β.), ενώ οι γηπεδούχοι παρέμειναν στην προτελευταία θέση και στην επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού (11 β.).

Το παιχνίδι άργησε να πιάσει καλό ρυθμό, παρόλα αυτά ο Απόλλων Σμύρνης ήταν αυτός που έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, μόλις στο 8′. Ο Αθανασιάδης απέκρουσε ασταθώς το μακρινή προσπάθεια του Κονέ, η μπάλα έφτασε στον Ανιέτε, που όμως έστειλε την μπάλα άουτ με σουτ που έπιασε από πλεονεκτική θέση

Οι δυο ομάδες έπαιξαν αρκετά “κλειστά”, κάτι που δεν βοήθησε τον Αστέρα Τρίπολης, που δυσκολεύτηκε να κυκλοφορήσει εύκολα την μπάλα. Στο 19′ όμως οι Αρκάδες έφτασαν και αυτοί κοντά στο γκολ. Ο Σίλβα βγήκε στην κόντρα από δεξιά, έκανε το σουτ, αλλά ο Κύργιας έδιωξε την μπάλα λίγο πριν τη γραμμή της εστίας.

Τελικά, το 0-1 για τον Αστέρα Τρίπολης ήρθε στο επόμενο λεπτό. Ο Τόνσο εκτέλεσε το φάουλ απ’ τα δεξιά, ο Ιγκλέσιας πήρε την κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στον Καλτσά, ο οποίος με σουτ στην κίνηση νίκησε τον Τσόβιτς και σκόραρε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική στην Superleague.

Ο Απόλλων Σμύρνης πίεσε για την ισοφάριση, αλλά η κεφαλιά του Μπιτζιμίν -μετά από εκτέλεση κόρνερ- έστειλε την μπάλα άουτ. Στην μοναδική ευκαιρία που σε αυτό το διάστημα επιτέθηκε με… αξιώσεις (33′) ο Τόνσο βρήκε αμαρκάριστο τον Γιαννούλη μέσα στην μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων, αλλά η κεφαλιά του δεύτερου -από πλεονεκτικό σημείο- ήταν απελπιστικά άστοχη.

Η “Ελαφρά ταξιαρχία” μπήκε αποφασισμένη για την ισοφάριση στην επανάληψη και το κατάφερε στο 51′. Ο Αλμπάνης έφτασε στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, έπιασε το σουτ κι έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Αθανασιάδη για το 1-1.

Απόλλων Σμύρνης

Η είσοδος του Ισνάλντο βοήθησε τον Αστέρα Τρίπολης να κερδίσει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να ψάξει να βρει χώρους για να φτάσει στην εστία του Τσόβιτς. Στο 70′ και ενώ ο Απόλλων Σμύρνης είχε οπισθοχωρήσει, οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 1-2. Ο Ισνάλντο βρήκε με υπέροχη μπαλιά τον Καλτσά, που έβγαλε την ασίστ για τον Μανιά. Ο Έλληνας επιθετικός πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με το… μυτάκι έδωσε το προβάδισμα στους Αρκάδες. Ο έμπειρος φορ δεν πανηγύρισε το τέρμα του, αφού έχει φορέσει τη φανέλα των γηπεδούχων.

Η νίκη για τον Αστέρα Τρίπολης “κλείδωσε” στο 81′. Ο μεγάλος πρωταγωνιστής των φιλοξενούμενων, Καλτσάς, πρόλαβε τη βαθιά μπαλιά που έγινε, προς την αντίπαλη περιοχή, ο Μπιτζιμίν δεν μπόρεσε να τον σταματήσει και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Τσόβιτς για το τελικό 1-3.

Καλτσάς

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις