Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Απόλλων Σμύρνης – Ολυμπιακός: Έβγαλε την… αγγαρεία! “Περίπατος” στη Ριζούπολη

Απόλλων Σμύρνης – Ολυμπιακός: Έβγαλε την… αγγαρεία! “Περίπατος” στη Ριζούπολη
ΦΩΤΟ intime

Εμφανίστηκε επηρεασμένος από τον αποκλεισμό του στο Κύπελλου, ενώ έχασε και πάλι ένα σωρό ευκαιρίες,. Ο Ολυμπιακός όμως νίκησε εύκολα τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη (0-2) και έκανε ένα ακόμα βήμα για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης. Κορυφαίοι οι Χασάν και Ποντένσε (έφτιαξε το τέρμα του Αιγύπτιου αλλά και το αυτογκόλ στο 0-1). Τραυματίστηκε ο Τοροσίδης, ενώ και ο Φορτούνης αποχώρησε… πρόωρα!

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε άνετα την αντίσταση του Απόλλωνα Σμύρνης, επικρατώντας της “Ελαφράς Ταξιαρχίας” στη Ριζούπολη με 2-0 (24΄ αυτ. Στάθης, 70΄ Χασάν) και της έδωσε ένα ακόμα… σπρώξιμο προς την Football League.

Οι “ερυθρόλευκοι” είδαν έτσι τη διαφορά τους από την ΑΕΚ και τον Ατρόμητο να φτάνει τους 11 βαθμούς, αλλά έχασαν τον Τοροσίδη, που τραυματίστηκε στο δεξί γόνατο στο πρώτο μέρος! Αναγκαστική αλλαγή έγινε και ο Φορτούνης στο 58΄.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να δώσει καλό ρυθμό στο ματς, έχοντας ανάπτυξη κυρίως από την αριστερή του πτέρυγα. Ο Κούτρης προσπάθησε να δημιουργήσει αρκετές φάσεις και σε μια από αυτές (5′) γύρισε την μπάλα στον Φορτούνη, αλλά το σουτ του μέσα από τη μεγάλη περιοχή πέρασε άουτ.

Αν και δέχθηκε αρκετή πίεση, ο Απόλλων Σμύρνης δεν άφησε πολλούς διαδρόμους προς τα καρέ του (σύστημα 5-4-1 από τον Τεννέ), κάτι που έκανε τον Πέδρο Μαρτίνς να αλλάξει πλευρές τους Ποντένσε και Μασούρα. Το παιχνίδι δεν πήρε γρήγορο ρυθμό, αλλά ο Ολυμπιακός κατάφερε να μετουσιώσει την υπεροχή του σε γκολ (Φορτούνης, Ποντένσε και Γκιγιέρμε ξεχώρισαν), έστω και με… βοήθεια. Στο 24′ ο Ποντένσε έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Στάθης στην προσπάθειά του να διώξει -προ του Χασάν- έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά (0-1).

Ο Πέδρο Μαρτίνς πάντως δεν κατάφερε να χαρεί αυτό το τέρμα. Λίγο πριν τη φάση του γκολ ο Ρώσση έπεσε άτσαλα στο γόνατο του Τοροσίδη, που λίγα λεπτά μετά έγινε αναγκαστική αλλαγή ε τον Ανδρούτσο.

Το ημίχρονο κύλησε σε.. ερυθρόλευκους ρυθμούς, με τον Χασάν να χάνει αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρει. Η επανάληψη όμως ξεκίνησε με τον Φορτούνη να έχει μια καλή στιγμή στο 49′ και να γίνεται αλλαγή στο 58′ (χτύπησε σε διεκδίκηση της μπάλας, αλλά δεν έδειξε να αντιμετωπίζει κάτι σοβαρό).

Το παιχνίδι απέκτησε καλό ρυθμό, με τον Ολυμπιακό να πιέζει για το γκολ. Στο 61′ οι “ερυθρόλευκοι” είδαν τον Κούτρη να έχει δοκάρι σε πολύ όμορφο σουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής, για να έρθει η… απάντηση του Απόλλωνα δύο λεπτά αργότερα, με το δοκάρι του Ελ Χέλβε (κοντινή κεφαλιά).

Τελικά, ο Ολυμπιακός “κλείδωσε” τη νίκη στο 70′. Ο Ποντένσε γύρισε την μπάλα στον Χασάν και ο Αιγύπτιος -με πλασέ- έκανε το 0-2 και έφτασε τα 8 γκολ στο πρωτάθλημα. Δύο λεπτά αργότερα, η κεφαλιά που έπιασε έστειλε την μπάλα αρχικά στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια στο δεξί του Χουάντερσον! Ο Απόλλων Σμύρνης προσπάθησε για το γκολ της τιμής, αλλά στο 90+2′ ο Βάρκας έστειλε με κεφαλιά την μπάλα να περάσει ελάχιστα άουτ, μετά από εκτέλεση φάουλ του Ναδάλες.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Απόλλων Σμύρνης (3-4-3): Χουάντερσον – Κύργιας, Βαφέας, Οριουέλα – Στάθης, Ντούρσο, Γκίνο (76’ Γαρουφαλιάς), Ναδάλες – Ρώσση (39’ Βάρκας), Ελ Χέλβε, Ακόστα (54’ Ντεφεντερίκο)

Στον πάγκο: Αστράς, Αγρόδημος, Ριβέρο, Ναζλίδης

Ολυμπιακός (4-2-3-1): Σα – Τοροσίδης (28’ λ.τ. Ανδρούτσος), Μεριά, Μιράντα, Κούτρης – Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης – Μασούρας (76’ Σολδάνο), Φορτούνης (58’ Νάτχο), Ποντένσε – Χασάν.

Στον πάγκο: Λοντίγκιν, Γκερέρο, Τσιμίκας, Αβραάμ

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις