Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Απόλλων Σμύρνης – ΠΑΟΚ: Ούτε με παίκτη περισσότερο!

ΠΑΟΚ

Ο Απόλλων Σμύρνης υποδέχθηκε έναν από τους διεκδικητές του τίτλου, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν “απέδειξε” μέσα στη Ριζούπολη πως μπορεί να καταφέρει κάτι τέτοιο. Στο 0-0 έμεινε η αναμέτρηση, με την “Ελαφρά Ταξιαρχία” να παίζει από το 32′ με δέκα παίκτες και να στερεί από τους Θεσσαλονικείς την ευκαιρία να ανέβουν στην κορυφή της Superleague, μαζί με ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Δοκάρια (2) για τους φιλοξενούμενους, το δεύτερο στο 90+1′ – Έκλεψε τις εντυπώσεις ο Αλμπάνης.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Όταν περνάει τα Τέμπη για να πάει Αθήνα… εξαφανίζεται! Ο ΠΑΟΚ ήταν κάκιστος στη Ριζούπολη, βρήκε μπροστά του τα 10… “λιοντάρια” του Απόλλωνα Σμύρνης και έμεινε στο 0-0, στο ματς που ολοκλήρωσε το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής της Superleague.

Μεγάλη αποτυχία για τους Θεσσαλονικείς, που αγωνίστηκαν στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα με παίκτη περισ΄σοτερο, αλλά δεν μπόρεσαν να πάρουν το “τρίποντο” που θα τους ανέβαζε στην κορυφή της Superleague μαζί με ΑΕΚ και Ολυμπιακό. αυτή ήταν και η δεύτερη εκτός έδρας ισοπαλία τους, μετά το 0-0 της πρώτης αγωνιστικής με Λεβαδειακό.

Άξιο αναφοράς, πως μετά τη λήξη του αγώνα οι παίκτες του “δικέφαλου του Βορρά” πήγαν προς την εξέδρα που βρέθηκαν οι οπαδοί τους, προκειμένου να τους χειροκροτήσουν και αρκετοί από τους οπαδούς τους έκαναν… νόημα να μην πλησιάσουν.

Το παιχνίδι…

Ο Ραζβαν Λουτσεσκου παρέταξε τον ΠΑΟΚ με επιθετικό σχήμα στην έδρα του Απόλλωνα Σμύρνης, με τους Μπίσεσβαρ-Κάμπος στα δύο “φτερά” της επίθεσης και τον Ελ Καντουρί -στο ντεμπούτο του- πίσω από τον Πρίγιοβιτς. Η κίνηση του όμως να βάλει τον Πάλκα στα αμυντικά χαφ, δεν βοήθησε την ομάδα του στις αμυντικές της υποχρεώσεις.

Οι… επιθετικές διαθέσεις του “δικέφαλου του Βορρά” φάνηκαν από την αρχή του παιχνιδιού, αλλά οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να του “σπάσουν” το ρυθμό, πιέζοντας πολύ ψηλά και αναγκάζοντας τον να αναπτυχθεί με μακρινές μπαλιές. Ο Απόλλων κατάφερε έτσι να ισορροπίσει το ματς και να κερδισει μέτρα προς την περιοχή του Ρέι.

ΠΑΟΚ

Οι ευκαιρίες έπεσαν… βροχή λίγο μετά το πρώτο δεκάλεπτο, με τον ΠΑΟΚ να απαειλεί κυρίως με τον Πρίγιοβιτς και τον Ελ Καντουρί να τον… ενισχύει. Ο Απόλλων βρήκε τα αμυντικά προβλήατα του “δικέφαλου του Βορρά”, προσπάθησε να “χτυπήσει’ με τον Αλμπάνη, αλλά δεν κατάφερε να τα εκμεταλευτεία αρκετά και να σκοράρει.

ΠΑΟΚ

Οι… ισοροπίες του ματς άλλαξαν στο 32′ και υπέρ του ΠΑΟΚ, αφού ο Χουάρες αντίκρυσε μέσα σε δυο λεπτά δυο κίτρινες κάρτες και άφησε την ‘Ελαφρά ταξιαρχία” με 10 παίκτες. Στο 36 έγινε η πιο όμορφη φάση του ματς. Ο Μπίσεσβαρ έκανε το ψιλοκρεμαστό πλασέ μέσα απ’ την περιοχή του Απόλλωνα και αριστερά, ο Τσόβιτς βρήκε την μπάλα με τα ακροδάχτυλα και την έστειλε στο αριστερό του κάθετο δοκάρι.

Οργανομένος ο Απόλλων – Δοκάρι στις καθυστερήσεις ο ΠΑΟΚ

Ο Λουτσέσκου πέρασε -με την έναρξη της επανάλψης- στο ματς τον Μαουρίσιο, δίνοντας του έτσι την ευκαιρία να ντεμπουτάσει με τον ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς είχαν… φλύαρη υπεροχή, δεν βρήκαν δαδρόμους προς την αντίπαλη εστία (ο Κάμπος ήταν ανύπαρκτος), την ώρα που ο Απόλλωνας προσπάθησε να “χτυπήσει” στις αντεπιθέσεις με τον ταχύτατο Αλμπάνη.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, τόσο το… άγχος “βάραινε” τον ΠΑΟΚ και του έφερνε εκνευρισμό . Ο -προερχόμενος από τρυαματισμό- Μακ μπήκε στυο 72′ για να προκαλέσει προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα, αλλά ο Απόλλωνας διαχειρίστηκε σωστά το χρόνο και την κούραση των Θεσσαλονικέων.

Απόλλων - ΠΑΟΚ

Τελικά, ο “χλωμός” αυτός ΠΑΟΚ δεν βρήκε τρόπο να “κουνήσει” τα δύχτια του Τσόβιτς, ο Απόλλων Σμύρνης έβγαλε… ψυχή, ήταν συγκεντρωμένος μέχρι τέλους, αλλά στάθηκε και τυχερός στο 90+1, όταν το πλασέ του Μακ έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι των γηπεδούχων. Στην τελευταία φάση του ματς, το σουτ του Λέοβατς έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από την αντίπαλη εστία.

Οι συνθέσεις:

Απόλλων Σμύρνης (Άκης Μάντζιος): Τσόβιτς, Κύργιας, Ντάσιος, Μπίτζιμιν, Βαλλιάνος, Κονέ (92’ Μενδρινός), Κοντοές, Χουάρες, Αλμπάνης (78’ Μάατσεν), Σιατραβάνης (92’ Ελμπάζ), Καστιγέχος

Στον πάγκο για τον Απόλλωνα: Ταΐρης, Μπάμπιαρζ, Κούρος, Μπαρτολίνι

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Ρέι, Βαρέλα, Κρέσπο, Μάτος, Λέοβατς, Κάνιας (63’ Κάτσε), Πέλκας (46’ Μαουρίτσιο), Τζάλμα Κάμπος, Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ (72’ Μακ), Πρίγιοβιτς

Στον πάγκο του ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μαλεζάς, Λημνιός, Κουλούρης

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις