Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Αποτελεσματικός και… 3ος! “Τεσσάρα” ο Ολυμπιακός στον Παναιτωλικό

Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός είχε… κέφια, ο Παναιτωλικός έπαιξε «ανοιχτά» και το ματς «βάφτηκε» μέσα σε 14 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο στα ερυθρόλευκα. Με 4-0 νίκησαν οι «ερυθρόλευκοι» την ομάδα του Αγρινίου, σκοράροντας στις 4 πρώτες ευκαιρίες που δημιούργησαν και εξασφαλίζοντας την τρίτη θέση της βαθμολογίας. Έφτασε τα 17 γκολ ο Ανσαριφάρντ και τα 50 -συνολικά- ο Φορτούνης. Δυο ασίστ από Μιραλάς. Δύσκολες επεμβάσεις από Χουτεσιώτη.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού «σήκωσε» πανό στο «Γ. Καραϊσκάκης», διαμαρτυρόμενος για την εικόνα που είχαν οι «ερυθρόλευκοι» παίκτες στη σεζόν. Έστω και αργά… στο τελευταίο εντός έδρας ματς της σεζόν, οι ποδοσφαιριστές των Πειραιωτών έδειξαν ένα καλό πρόσωπο!

Ο Παναιτωλικός δεν κατέβηκε στον Πειραιά για να αμυνθεί, ο Ολυμπιακός είχε… κέφια και το τελικό 4-0 έδωσε στους «ερυθρόλευκους» την τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα –είναι το «καλό» εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League- και… κράτησε τον Ανσαριφάρντ στην κορυφή των σκόρερ, μαζί με τον Πρίγιοβιτς (17 γκολ).

Το παιχνίδι…

Η… προσπάθεια του Ολυμπιακού να φτάσει στο «τρίποντο» δεν ξεκίνησε καλά. Ο Παναιτωλικός δεν μπήκε με αμυντική τακτική στο «Γ. Καραϊσκάκης», ήταν απειλητικός  και μάλιστα στο 8’ έχασε τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Μοράρ –ήταν οριακά εκτεθειμένος- βγήκε φάτσα με τον Χουτεσιώτη, αλλά έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι. Στη συνέχεια ο Ένχελς έδιωξε προ του Ρόσα.

Τα λεπτά πέρασαν και ο Ολυμπιακός έδειξε μεγάλη δυσκολία να προκαλέσει προβλήματα στην άμυνα των φιλοξενούμενων. Στην πρώτη τους καλή στιγμή όμως, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν στο 1-0. Ο Μιραλάς έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Ρομάο -από το ύψος του πέναλτι- «εκτέλεσε» τον Κυριακίδη.

Οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν… στροφές στη συνέχεια, αλλά στο 32’ γλίτωσαν από την ισοφάριση. Ο Ρόσα έκανε ωραίο φαλτσαριστό σουτ από αριστερά, αλλά ο Χουτεσιώτης έδιωξε δύσκολα. Δυο λεπτά αργότερα και στη δεύτερη φάση που δημιούργησε, ο Ολυμπιακός έφτασε στο 2-0. Ο Μιραλάς βρήκε τον Φορτούνη, που νίκησε από κοντά τον Κυριακίδη και έφτασε τα 50 γκολ με τη φανέλα των Πειραιωτών.

https://twitter.com/olympiacos_org/status/990632125723500544

Η… αποτελεσματικότητα των γηπεδούχων συνεχίστηκε στο 38’. Στην τρίτη τους ευκαιρία, οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στο 3-0. Ο Βρουσάι έβγαλε με «τακουνάκι»  μόνο του τον Χατζισαφί, ο οποίος έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Ανσαριφάρντ με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, πετυχαίνοντας το 16ο του τέρμα στο πρωτάθλημα.

Ο… χορός των γκολ κράτησε μέχρι το 46′. Ο Φορτούνης ξέφυγε από δυο αντιπάλους, «τράβηξε» τους αμυνόμενους και την κατάλληλη στιγμή έδωσε την μπάλα στον Ανσαριφάρντ, που έκανε το 4-0. (17 γκολ στο πρωτάθλημα, όσα και ο Πρίγιοβιτς).

Τα πάντα είχαν κριθεί, με τη νίκη να φτάνει… εύκολα στον Ολυμπιακό, που απειλήθηκε μόνο στο 84’, όταν ο Χουτεσιώτης αναγκάστηκε να διώξει δύσκολα το ωραίο σουτ του Ρόσα. Στα αξιοσημείωτα του δευτέρου μέρους, το ζεστό χειροκρότημα που πήρε ο Κέβιν Μιραλάς, κατά την αντικατάσταση του.

Οι συνθέσεις

Ολυμπιακός: Χουτεσιώτης, Ρομαό (58′ Αντρέ Μαρτίνς), Φορτούνης, Μιραλάς (73′ Βέργος), Ομάρ (76′ Ιγκόρ), Ανσαριφάρντ, Χατζισαφί, Ανδρούτσος, Ένγκελς, Νικολάου και Βρουσάι.

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Μιχάι, Αργκους, Ρότσα (76′ Βασιλούδης), Μπεχαράνο (66′ Μπράβο), Τσοκάνης, Μοράρ, Ντίας (81′ Βακράκος), Ρόσα, Μάζουρεκ και Μύγας.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις