Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Άρης – Αστέρας Τρίπολης: Από τη χαρά στο… άγχος! “Διπρόσωπη” νίκη

Άρης – Αστέρας Τρίπολης: Από τη χαρά στο… άγχος! “Διπρόσωπη” νίκη
Intime

Προβληματική εικόνα! Ο Άρης εντυπωσίασε στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, όπου προηγήθηκε με 2-0, αλλά στην επανάληψη ήταν απογοητευτικός. Οι Αρκάδες μείωσαν, έχασαν ευκαιρίες, αλλά τελικά ηττήθηκαν στο “Βικελίδης” (2-1). Αποβολή στο φινάλε για τον τερματοφύλακα των Θεσσαλονικέων και είσοδος στο ματς του νεαρού Τσιλιγκίρη, που έδιωξε μια επικίνδυνη εκτέλεση φάουλ!

Επιστροφή στις νίκες για τον Άρη, που επικράτησε εντός έδρας του Αστέρα Τρίπολης με 2-1, σε ματς για τη 10η αγωνιστική της Superleague κι έφτασε τους 15 βαθμούς. Στους 10 β. παρέμειναν οι Αρκάδες.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με μια τεράστια χαμένη ευκαιρία για τον Άρη! Μόλις στο 2′ ο Ντιγκινί έβγαλε -με εξαιρετική κάθετη- τον Ιντέγε σε θέση τετ-α-τετ, αλλά ο Νιγηριανός φορ το… πολυσκέφτηκε να “σκοτώσει” τον Παπαδόπουλο και τελικά είδε τον Ματρικάρντι να του βάζει σωτήριο τάκλιν στο σουτ που έγινε. Το 1-0 έγινε δύο λεπτά αργότερα. Ο Ματίγια εκτέλεσε το κόρνερ, ο Σάσα πήρε την κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αστέρα Τρίπολης!

Η εξέλιξη αυτή βοήθησε να δούμε ένα “ανοικτό” παιχνίδι. Ο Άρης δεν… τράβηξε το πόδι από το γκάζι και προσπάθησε να “χτυπήσει” στις αντεπιθέσεις που του παρουσιάστηκαν, με τους Φετφατζίδη και Ντιγκινί να “σηκώνουν” μεγάλο μέρος της ανάπτυξης του. Στο 26′ οι Θεσσαλονικείς “άγγιξαν” το 2-0, με τον Παπαδόπουλο να διώχνει την προβολή του Γάλλου. Το 2-0 ήταν θέμα χρόνου και πραγματοποιήθηκε στο 34′. Ο Ρόουζ ξεκίνησε κούρσα από την άμυνα της ομάδας του, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, “σέρβιρε” στον Ντιγκινί που νίκησε με πλασέ τον πορτιέρε του Αστέρα Τρίπολης.

Το πρώτο μέρος πάντως ολοκληρώθηκε με τον Αστέρα Τρίπολης να μειώνει σε 2-1. Στην πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία τους στο 45λεπτο, οι φιλοξενούμενοι σκόραραν με κεφαλιά του Λουίς Φερνάντεθ. Οι Αρκάδες βρήκαν τον Άρη… υπνωτισμένο στα πρώτα λεπτά της επανάληψης και στο 51′ είχαν καλή ευκαιρία να φέρουν το ματς στα ίσα. Μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα στρώθηκε στον Σούντγκρεν που έπιασε το σουτ, αυτή κόντραρε στα σώματα, κατέληξε στον Μουνάφο, ο οποίος σούταρε δυνατά, αλλά ο Ρόουζ έδιωξε σε κόρνερ!

Ο Άρης έπαθε.. καθίζηση και “φλέρταρε” με την ισοφάριση, αφού όσες φάσεις δεν δέχθηκε στο πρώτο μέρος, τις είδε στην εστία του στην επανάληψη. Ο Αστέρας Τρίπολης είχε πλέον καλή κυκλοφορία της μπάλας, οι Θεσσαλονικείς έβγαλαν κούραση, το ματς έμεινε “ανοικτό” μέχρι τέλους και στο 90′ ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, Παπαδόπουλος, άφησε την ομάδα με δέκα παίκτες, αφού βρήκε εκτός μεγάλης περιοχής την μπάλα, σε έξοδο του. Ο 19χρονος Τσιλιγκίρης πέρασε στο ματς και έδιωξε την καλή εκτέλεση φάουλ του Λουίς Φερνάντεθ.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις