Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Άρης – Ένινγκ: “Λείπει η αυτοπεποίθηση στην ομάδα”

Άρης – Ένινγκ: “Λείπει η αυτοπεποίθηση στην ομάδα”
ΦΩΤΟ intime

Ο Μίκαελ Ένινγκ ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του στον πάγκο του Άρη και μίλησε για το παιχνίδι με την Ξάνθη και τις πρώτες του εικόνες από την ομάδα, μέσα από τις λίγες προπονήσεις που έχει προλάβει να κάνει.

Ενθουσιασμένος με την Ελλάδα, αλλά και έτοιμος να καθοδηγήσει την ομάδα του Άρη, εμφανίστηκε στις δηλώσεις του στο περιθώριο του αγώνα με την Ξάνθη, ο νέος Γερμανός τεχνικός της ομάδας, Μίκαελ Ένινγκ.

Οι δηλώσεις του Ένινγκ

Για τις ξένες γλώσσες που μιλάει:

“Προσπαθώ να μιλάω σε κάθε παίκτη στη μητρική του γλώσσα. Το βασικό είναι να μιλάμε σε κάθε περίπτωση”.

Για την επικοινωνία με τους παίκτες:

“Είναι πολύ σημαντικό. Είμαι δάσκαλος, αυτό είναι το επάγγελμα μου. Αν ξέρω τι συμβαίνει στο κεφάλι των παικτών, ξέρω πως να αντιδρώ”.

Τι αποκόμισε από τις πρώτες συζητήσεις με τους παίκτες του:

“Αισθάνονται πολύ καλά. Αυτό δεν είναι συχνό και εύκολο. Το γκρουπ είναι πολύ δεμένο. Αυτό δεν είναι αυτονόητο, ειδικά όταν υπάρχουν πολλές εθνικότητες. Αυτό είναι καλό και για εμένα και για την ομάδα”.

Για την κατάσταση της ομάδας:

“Αυτό που χρειάζεται η ομάδα είναι καθοδήγηση. Παίζει καλά αλλά της λείπει η αυτοπεποίθηση εξαιτίας των αποτελεσμάτων που δεν έρχονται. Πρέπει να την καθοδηγήσω στον σωστό δρόμο”.

Για το αν η ομάδα έχει καλούς “μαθητές”:

“Στην παρούσα φάση δεν μπορώ να το πω αυτό. Είναι αρχή ακόμα. Βλέπω ότι υπάρχει καλό κλίμα και στους παίκτες υπάρχει αυτή η αλληλεπίδραση”.

Για τους ποιους ποδσοφαιριστές έχρισε βοηθούς του:

“Αυτό είναι κάτι που θα φανεί στην πορεία. Υπάρχουν παίκτες ηγέτες από την φύση τους. Υπάρχουν σημαντικοί παίκτες στο κέντρο, όπως ο Ματίγια και ο Γκάμα. Επίσης και ο Ιντέγε στην επίθεση. Είναι ένας άξονας στον οποίο μπορούμε να πατήσουμε. Είμαι ένας δάσκαλος του ποδοσφαίρου και αυτό έχει τους δικούς του κανόνες”.

Για το ότι ο ΑΡΗΣ δέχεται εύκολα γκολ και κυνηγάει το σκορ:

“Αυτό φυσικά διαρκεί πολύ. Μπορούμε να δουλέψουμε σε κάποια πράγματα, όπως οι στημένες φάσεις. Πολλά γκολ μπαίνουν από τις στημένες φάσεις. Όταν υπάρχει αυτοπεποίθηση μπαίνουν και τα γκολ. Ο ψυχολογικός τομέας είναι πολύ σημαντικός”.

Για το αν θέλει να δυναμώσει την άμυνα της ομάδας:

“Αυτό που χρειάζεται είναι η συνολική βελτίωση της αμυντικής συμπεριφοράς της ομάδας, η οποία ξεκινάει από την επίθεση. Θέλουμε να πιέζουμε την μπάλα. Είναι σημαντικό να είμαστε δεμένοι και να επιστρέφουμε ώστε να κυνηγάμε τις μπάλες. Δεν το προσέχει πάντα ο κόσμος αλλά είναι πολύ σημαντικό”.

Για το ότι μελετάει ταυτόχρονα και τον ΑΡΗ και την Ξάνθη:

“Σίγουρα μελετάμε τον αντίπαλο. Υπάρχει τιμ και μοιραζόμαστε τα καθήκοντα. Το σημαντικό είναι να φέρουμε την δικιά μας ομάδα στο σωστό μονοπάτι. Το σημαντικό είναι να φέρουμε την δική μας ομάδα στο σωστό μονοπάτι. Όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα”.

Για την καλή ψυχολογία της Ξάνθης:

“Δεν κοιτάζουμε την βαθμολογία. Είναι ιδιαίτερο παιχνίδι γιατί δεν θα έχουμε το δικό μας κοινό. Είναι πραγματικά κρίμα”.

Για το γεγονός ότι δεν είναι συνηθισμένος σε αγώνες μπροστά σε λίγο κόσμο:

“Έμεινα έκπληκτος όταν έμαθα ότι συμβαίνει αυτό. Η μοναδική μου προπονητική εμπειρία μπροστά σε λίγο κόσμο, είναι ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι της Βάσας που αγωνίστηκε κεκλεισμένων των θυρών εξαιτίας τιμωρίας”.

Για το αν προλαβαίνει να αλλάξει πράγματα πριν από το παιχνίδι με την Ξάνθη:

“Είναι γεγονός ότι δεν υπάρχει πολύ χρόνος. Στο ποδόσφαιρο είναι πολύ σημαντικά στοιχεία η εμπιστοσύνη και η αυτοπεποίθηση. Ο Ιανουάριος αργεί ακόμα και εμείς είμαστε αναγκασμένοι να βελτιώσουμε αυτούς τους τομείς”.

Για το αν είναι ενθουσιασμένος:

“Φυσικά και είμαι ενθουσιασμένος. Βλέπω τον ήλιο κάθε μέρα, νιώθω μεγάλη χαρά εδώ και πιστεύω πως μπορούμε να φτιάξουμε κάτι καλό”.

Για το αν του έστειλε μήνυμα ο Γκουντογκάν:

“Φυσικά και μου έστειλε. Πέντε λεπτά μετά το τέλος του αγώνα της εθνικής Γερμανίας, στον οποίο πέτυχε ο ίδιος δύο γκολ. Υπάρχουν πολλοί πρώην παίκτες μου που ενδιαφέρονται, όπως και ο Σον της Τότεναμ”.

Για το αν μπορεί να έρθει κάποιος από αυτούς εδώ:

“Για επίσκεψη είναι πολύ πιθανό. Ωστόσο, γιατί να μην αναπτύξουμε εμείς τους δικούς μας παίκτες; Τον Γκουντογκάν και τον Σον τους βάλαμε να παίξουν από 17 ετών”.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις