Κυριακή, 19 Μαΐ
20oC Αθήνα

Άρης – Λάρισα: Πετάει “φωτιές” η ομάδα του Ερέρα! Στην κορυφή οι Θεσσαλονικείς

Άρης – Λάρισα: Πετάει “φωτιές” η ομάδα του Ερέρα! Στην κορυφή οι Θεσσαλονικείς
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Άρης ήταν καλύτερος από τη Λάρισα στο παιχνίδι του Καυταντζογλείου και με μία “καταιγίδα” από φάσεις στο δεύτερο ημίχρονο, είχε ένα δοκάρι και δύο γκολ με τους Γιουνές και Ντιγκινί, για τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα, που τον διατηρεί στην κορυφή της Superleague.

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, ο Άρης έδειξε ιδιαίτερα αποτελεσματικός στην επίθεση και με τους Γιουνές και Ντιγκινί να βρίσκουν δίχτυα, πήρε άνετη νίκη με 2-0 επί της ΑΕΛ, που δεν τα κατάφερε και στο δεύτερο εκτός έδρας παιχνίδι της στη Superleague.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Το παιχνίδι ήταν αρκετά “σκληρό” με τις δύο ομάδες να δημιουργούν ελάχιστες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, όμως στο δεύτερο 45λεπτο, οι Θεσσαλονικείς προσπάθησαν να “πιέσουν” περισσότερο για ένα γκολ και τα κατάφεραν με μία επιθετική… καταιγίδα μέσα σε ένα πεντάλεπτο.

Στο 70 ο Γιουνές έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Κρίστισον με κεφαλιά, αλλά στο 72′ ήταν πιο εύστοχος και χρειάστηκε απλώς τον… ώμο του για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του. Πριν προλάβει να “καταλάβουν” τι έγινε στην ΑΕΛ μάλιστα, ο Ντιγκινί “χτύπησε” για δεύτερο συνεχόμενο ματς και με προβολή από κοντά έκανε το 2-0, που έβαλε ουσιαστικά τέλος στο ματς.

Το παιχνίδι

Άρης και Λάρισα ξεκίνησαν επιφυλακτικά το ματς και με πολλά σκληρά μαρκαρίσματα, γεγονός που έφερε ελάχιστες ευκαιρίες για γκολ και στις δύο εστίες. Ουσιαστικά η ομαδική καλή φάση στο ματς ήρθε στο 32ο λεπτό του αγώνα, με τον Ντιγκινί να πλασάρει άσχημα στην κίνηση από σέντρα του Τζανακάκη από δεξιά, χάνοντας το γκολ σχεδόν ανενόχλητος και σε κενή εστία.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε την κατοχή σε όλο το πρώτο ημίχρονο, το οποίο και “έκλεισε” με 61%, όμως και οι δύο ομάδες δημιούργησαν ελάχιστες καλές φάσεις, με τις συνολικές τελικές, να είναι μόλις τέσσερις.

Στο δεύτερο 45λεπτο, ο Άρης μπήκε όμως πιο δυνατά και έχασε δύο καλές ευκαιρίες στο 55′ και το 58′ με τους Γκαρσία και Γκάμα. Η καλύτερη εικόνα του Άρη έδωσε και νέο ρυθμό στην κερκίδα, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει… επιθετική καταιγίδα στη συνέχεια.

Αφού πρώτα ο Γκοΐκοβιτς έχασε την καλύτερη ευκαιρία για τη Λάρισα στο ματς, πλασάροντας άουτ από θέση τετ α τετ, ο Γιουνές με κεφαλιά μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και στην αμέσως επόμενη φάση άνοιξε το σκορ. Ο Τζανακάκης έκανε μία ακόμα εξαιρετική σέντρα και ο Τυνήσιος με τον ώμο του, κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Πριν προλάβει να αντιδράσει μάλιστα ο πάγκος της ΑΕΛ, ο Άρης βρήκε και δεύτερο γκολ, έχοντας και αρκετή δόση τύχης. Ο Γκαρσία σέντραρε από δεξιά, με τον Ντιγκινί να πετάγεται στην πορεία της μπάλας με προβολή από κοντά και με τη βοήθεια και του… Γκόλια, την έστειλε στα δίχτυα για το 2-0 της ομάδας του.

Αυτό ήταν και το τελικό σκορ στο ματς, αφού οι δύο ομάδες έψαξαν το γκολ και στη συνέχεια, με τη Λάρισα να μην καταφέρνει να ξανά μπει στο ματς, εξαιτίας και κάποιων αποκρούσεων του Κουέστα στο τέλος. Ο Άρης έκανε έτσι εύκολα το 2 στα 2 στο φετινό πρωτάθλημα, κάνοντας εντυπωσιακή εκκίνηση στην επιστροφή του στη Superleague.

Οι συνθέσεις στο Άρης – Λάρισα

Άρης (Π. Ερέρα): Κουέστα, Τζανακάκης, Βέλεθ, Δεληζήσης, Βαλεριάνος, Μπάσα, Ματίγια (80′ Μενέντεζ), Ντιγκινί (77′ Κολάσο), Γκάμα (85′ Ναζλίδης), Ματέο, Γιουνές
Λάρισα (Σ. Αντωνίου): Κρίστινσον, Σαίτι (46′ Καρανίκας), Γκοίκοβιτς, Γρομητσάρης, Γκόλιας, Χούμπσεβ, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Κούνιτς (64′ Νούνιτς), Πίτι, Ντέλετιτς (77′ Μόρσι)

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις