Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Άρης – Παντελίδης: “Να αποζημιώσουμε τον κόσμο που ήταν 3 ώρες στην ουρά!”

Άρης – Παντελίδης: “Να αποζημιώσουμε τον κόσμο που ήταν 3 ώρες στην ουρά!”
ΦΩΤΟ intime

Ο Άρης ετοιμάζεται για την επιστροφή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με τον αγώνα κόντρα στην ΑΕ Λεμεσού για τα προκριματικά του Europa League και οι Σάββας Παντελίδης και Φραν Βέλεθ μίλησαν για το μεγάλο ματς.

Σε ρυθμούς Europa League κινείται ο Άρης, που αύριο (25/07, 21:30 LIVE από το Newsit.gr) αντιμετωπίζει την ΑΕ Λεμεσού για το δεύτερο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.

Οι οπαδοί των “κιτρίνων” έχουν “εξαφανίσει” τα εισιτήρια και το Κλεάνθης Βικελίδης θα είναι κατάμεστο, γεγονός στο οποίο στάθηκαν στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα, τόσο ο προπονητής της ομάδας, Σάββας Παντελίδης, όσο και ο Φραν Βέλεθ.

Οι δηλώσεις του Παντελίδη

«Θεωρούμε ότι είναι καλό για εμάς που βρισκόμαστε στο τιμόνι της ομάδας στην επιστροφή της εκεί που ανήκει. Θεωρούμε ότι είμαστε τυχεροί. Αντιμετωπίζουμε το παιχνίδι με μεγάλο σεβασμό στον αντίπαλο. Είμαστε καλύτερα από πριν».

Για το επίπεδο ετοιμότητας του Ντάνι Λάρσον: «Όσο περισσότερους παίκτες έχεις και περισσότερες επιλογές, τόσο καλύτερα είναι τα πράγματα. Ο Λάρσον είναι σημαντικός ποδοσφαιριστής και είναι εξίσου σημαντικό που μπορεί να είναι μαζί μας».

Σχετικά με το επίπεδο ετοιμότητας της ομάδας του: «Η ομάδα ξεκίνησε πριν από έναν μήνα. Τώρα δεν θέλω να μπω σε διαδικασία αναφοράς αριθμού αν ξεκινήσουμε από το 100%. Το σίγουρο είναι ότι και ο αντίπαλος μας είναι στο ίδιο σημείο. Αισιοδοξούμε ότι εμείς θα είμαστε σε καλύτερο επίπεδο από τον αντίπαλο».

Για το γεγονός ότι ο προπονητής της ΑΕ Λεμεσού έδωσε στον Άρη τον τίτλο του φαβορί: «Όλ’ αυτά είναι παιχνίδια μυαλού, τα συνηθίζουν οι προπονητές επιδιώκοντας να διώξουν το άγχος από τους παίκτες. Ο καθένας σκέφτεται την ομάδα του, τα υπόλοιπα είναι απλά για να τα λέμε. Προσωπικά σκέφτομαι το πώς θα παρουσιαστεί η ομάδα μου όσο καλύτερη γίνεται».

Για το επίπεδο ετοιμότητας του Σάσα Λούκας: «Ο Λούκας είναι μαζί μας 15 ημέρες. Το χρονικό διάστημα είναι πολύ μικρό, πρόκειται όμως για έναν ποδοσφαιριστή αρκετά έξυπνο στον αγωνιστικό χώρο και πιστεύω ότι είναι αρκετά κοντά σ’ αυτό που θέλει».

Για την περσινή συμμετοχή του με τον Αστέρα: «Άρα είμαι έμπειρος. Το στοίχημα για μένα είναι να παρουσιαστεί η ομάδα όπως πρέπει και είμαι σίγουρος ότι αυτό θα γίνει. Δεν συγκρίνονται οι περσινές συνθήκες με τις αντίστοιχες φετινές».

Για την ανυπομονησία του κόσμου: «Όταν βλέπεις τον κόσμο να κάθεται 2-3 ώρες στην ουρά για να πάρει ένα εισιτήριο είναι σημαντικό. Ακόμη πιο σημαντικό είναι να το εκτιμήσουμε και να τους αποζημιώσουμε. Έχει μεγάλη αξία η διαχείριση των συναισθημάτων μας και δουλεύουμε προς αυτήν την κατεύθυνση».

Για τον στόχο του Άρη στο Europa League: «πάντα προσπαθείς να κερδίσεις το επόμενο παιχνίδι. Στη συνέχεια σκιαγράφησε την ΑΕ Λεμεσού, στάθηκε και στο κομμάτι της διαχείρισης του παιχνιδιού. «Η ΑΕ Λεμεσού είναι μια σοβαρή ομάδα, με μεγάλη συνοχή στις γραμμές, τα παιδιά γνωρίζουν ο ένας τον άλλον, είναι ομάδα δύσκολη να την αντιμετωπίσεις και να τη διασπάσεις. Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το ματς. Κάθε νίκη με μηδέν παθητικό σημαίνει ότι είσαι στον σωστό δρόμο. Αν έρθει κάτι παραπάνω, είναι καλοδεχούμενο. Πάντα προσπαθείς για το περισσότερο».

 Βέλεθ: “Κίνητρο το αήττητο στην Ευρώπη”

«Είναι ένα πολύ σημαντικό ματς για όλους και εμάς και τους οπαδούς. Δεν είναι όλη η χρονιά αυτό το ματς, αλλά είναι σημαντικό για να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει για φέτος. Δουλέψαμε ένα μήνα γι’ αυτό το παιχνίδι και νομίζω είμαστε έτοιμοι στο βαθμό που πρέπει. Δεν είχαμε καλά αποτελέσματα, αλλά στο τελευταίο ήμασταν καλύτεροι. Είναι παιχνίδια στα οποία θα χρειαστούν όλοι οι παίκτες και πιστεύω ότι θα κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα».

Για τον αντίπαλο: «Τον μελετήσαμε, γνωρίζουμε ότι έχουμε ισχυρά σημεία και ότι είναι δυνατοί στις αντεπιθέσεις. Ξέρουμε το παιχνίδι τους, θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε, για να επιβάλλουμε τον δικό μας τρόπο παιχνιδιού».

Για το αήττητο του Άρη στην Ευρώπη: «Είναι κίνητρο, δεν προκαλεί άγχος. Αυτό πρέπει να το έχεις ο αντίπαλος», απάντησε και ξεκαθάρισε ότι δεν ασχολείται με την κλήρωση της επόμενης φάσης».

Για τη συνοχή της ομάδας: «Είναι σημαντικό που έμειναν πολλοί παίκτες με την ταυτόχρονη προσθήκη ποιοτικών παικτών όπως για παράδειγμα οι Ιντέγε, Ντουάρτε. Είναι εξίσου σημαντικό ότι έμεινε η ίδια γραμμή στην άμυνα».

Για το ιδανικό αποτέλεσμα: «Το σημαντικό είναι να κερδίσουμε. Δεν με νοιάζει το αποτέλεσμα και ο τρόπος, ας είναι με ένα γκολ στο 92΄. Το συζήτησα και με τους συμπαίκτες μου, για μένα θα είναι σαν κάθε ένα ματς. Θα το παίξω σαν να είναι το τελευταίο μου, να το ευχαριστηθώ και να δώσω το 100%».
 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις