Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Άρης – ΠΑΣ Γιάννινα: Νίκη Ευρώπης! Ο Γκαρσία “χτύπησε” ξανά – video

Άρης – ΠΑΣ Γιάννινα: Νίκη Ευρώπης! Ο Γκαρσία “χτύπησε” ξανά – video

Στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας που δίνει ένα εισιτήριο για την Ευρώπη ανέβηκε ο Άρης. Η ομάδα της Θεσσαλονικής επικράτησε εντός έδρας του ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0, χάρη σε γκολ του Ματέο Γκαρσία.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Με “χρυσό” σκόρερ και πάλι τον Ματέο Γκαρσία, ο Άρης επικράτησε του ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0 στο “Κλ. Βικελίδης”, για την 19η αγωνιστική της Superleague.

Οι Θεσσαλονικείς έφτασαν τους 29 βαθμούς και βρίσκονται στην 5η θέση που οδηγεί στην Ευρώπη, καθώς εκμεταλλεύτηκαν την “γκέλα” του Παναθηναϊκού στη Λιβαδειά και τον προσπέρασαν στη βαθμολογία. Από την πλευρά της, η ομάδα των Ιωαννίνων έμεινε στους 17 βαθμούς και στη ζώνη του υποβιβασμού.

Ο αγώνας

Με τη ψυχολογία στα ύψη από το “διπλό” στην Ξάνθη, ο Άρης προσπάθησε να μπει δυνατά στο παιχνίδι και να πετύχει κάποιο γρήγορο γκολ, ωστόσο ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν εξαιρετικά στημένος στην άμυνα, αλλά κι αρκετά απειλητικός στις αντεπιθέσεις.

Οι Ηπειρώτες ήταν, μάλιστα, αυτοί που έχασαν τις καλύτερες ευκαιρίες για γκολ. Στο 35′ η κεφαλιά του Αθανασιάδη έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Κουέστα, ενώ στο 38′ έπειτα από σέντρα από τα δεξιά, ο Σκόνδρας πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε παράλληλα με την εστία του Άρη.

Η καλύτερη φάση των “κιτρινόμαυρων” στο πρώτο μέρος ήταν ένα δυνατό σουτ του Λάρσον στο 34′.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Άρης κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να ξεκλειδώσει την άμυνα του ΠΑΣ. Ωστόσο βρήκε μπροστά του έναν εξαιρετικό Βελλίδη, ο οποίος πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του.

Ο Έλληνας τερματοφύλακας απέκρουσε σουτ του Γκαρσία στο 55′, σουτ του Σιώπη στο 59′, αλλά κι ακόμα ένα σουτ του Γκαρσία στο 74′.

Το γκολ για τον Άρη ήρθε στο 76′. Ο Μαρτίνες σούταρε, ο Βελλίδης απέκρουσε και ο Ματέο Γκαρσία, με εξαιρετικό πλασέ άνοιξε το σκορ (1-0).

Το γκολ του Άρη

Μέχρι τη λήξη, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν για την ισοφάριση, αλλά δεν μπόρεσαν να απειλήσουν την εστία του Κουέστα.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΡΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Δεληζήσης, Μπάσα (63′ Ματίγια), Ντιγκινί, Λάρσον, Γκαρσία, Διαμαντόπουλος (88′ Βέλεθ), Τζανακάκης, Σιώπης, Κόρχουτ, Ροζ.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Λίλα (82′ Παμλίδης), Νικολιάς, Τζημόπουλος, Γιάκος (82′ Βιδάλ), Μπουκουβάλας, Σεργελασβίλι, Αθανασιάδης, Σκόνδρας, Κάστρο, Μάνος (87′ Λέο)

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις