Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Αστέρας για Ευρώπη! “Καθάρισε” εύκολα με 4-0 τον Πλατανιά

Αστέρας Τρίπολης
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Αστέρας Τρίπολης νίκησε με 4-0 τον Πλατανιά για την 26η αγωνιστική της Superleague και έκανε “άλμα” Ευρώπης. Πέρασε στην 5η θέση και “βλέπει” Europa League.

Ο υποβιβασμένος Πλατανιάς δεν θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό “εμπόδιο” για τον φορμαρισμένο Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος πετυχαίνοντας μια εύκολη νίκη με 4-0, “έπιασε” την Ξάνθη στην 5η θέση της βαθμολογίας της Superleague.

Το παιχνίδι

Παίζοντας και για τον προπονητή τους Σάββα Παντελίδη, ο οποίος έχασε πρόσφατα τον πατέρα του (και αποθεώθηκε από τον κόσμο), οι παίκτες του Αστέρα Τρίπολης, επιβεβαίωσαν την ανωτερότητά τους έναντι του Πλατανιά και πέτυχαν την 9η νίκη τους στο πρωτάθλημα, φθάνοντας τους 36 βαθμούς. Ο Αστέρας ξεκίνησε “δυνατά” το παιχνίδι κόντρα στον Πλατανιά και ήδη στο 8ο λεπτό του ματς, είχε χάσει τρεις καλές ευκαιρίες για να “ανοίξει” το σκορ με τους Ντουντού, Τόνσο και Μανιά να μην καταφέρνουν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Έλληνας επιθετικός όμως, πήρε γρήγορα το “αίμα” του πίσω, καθώς στη δεύτερη τελική του στον αγώνα, έκανε το 1-0. Στο 12ο λεπτό της αναμέτρησης, ο πρώτος σκόρερ του Αστέρα, έκανε εντυπωσιακό κοντρόλ σε βαθιά μπαλιά και με εξαιρετικό πλασέ, νίκησε τον Κλάγιτς, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του.

https://twitter.com/Super_League_GR/status/980851310412124160

Το γρήγορο γκολ φαίνεται ότι “χαλάρωσε” τους παίκτες του Παντελίδη και “αφύπνισε” τους αντιπάλους τους στον Πλατανιά, οι οποίοι άρχισαν να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο και να απειλούν. Έτσι ήρθε και η καλύτερη ευκαιρία τους στο πρώτο ημίχρονο με τον Ντικαμονά να πιάνει την κεφαλιά από τα όρια της μικρής περιοχής, στο 24′, χωρίς να βάλει όμως δύσκολα στον Αθανασιάδη. Στη συνέχεια ο Αστέρας Τρίπολης, πήρε και πάλι τον έλεγχο τους ματς, αναζητώντας το δεύτερο γκολ που θα έβαζε ουσιαστικά τέλος στον αγώνα. Αυτό δεν ήρθε στο 35ο λεπτό, όταν από τρομερή πάσα του Τόνσο, ο Μανιάς δεν κατάφερε να διπλασιάσει και τα δικά του τέρματα, αφού νικήθηκε σε τετ α τετ από τον τερματοφύλακα του Πλατανιά. Και κάπως έτσι, ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο με σκορ 1-0.

https://twitter.com/Super_League_GR/status/980856370806317056

Στο δεύτερο μέρος, ο Πλατανιάς προσπάθησε και πάλι να αντιδράσει, αλλά άντεξε μόνο 10 λεπτά, καθώς στο 55ο λεπτό του αγώνα, ο Τόνσο έκανε το 2-0. Ο Αργεντινός επιθετικός μέσος, βρέθηκε στην “καρδιά” της άμυνας του Πλατανιά και με όμορφη κεφαλιά, σε -εξίσου ωραία- σέντρα από τα αριστερά, πέτυχε το δεύτερο γκολ για την ομάδα του.

https://twitter.com/Super_League_GR/status/980865160192675841

Ο Αστέρας δεν σταμάτησε όμως εκεί και συνέχισε να πιέζει και για άλλα γκολ, δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες μπροστά από τα καρέ του Κλάγιτς. Σε μία από αυτές, οι παίκτες του Πλατανιά δεν κατάφεραν να διώξουν τη μπάλα από την περιοχή τους και ο νεοεισελθών Δουβίκας, πέτυχε ένα εντυπωσιακό τέρμα με “ψαλιδάκι” στο 77ο λεπτό.

Το τελικό 4-0 πέτυχε ο Τόνσο, με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο 86′. Από ωραία ενέργεια και ασίστ του Ισνάλντο, ο Αργεντινός έπιασε το σουτ από τα όρια της περιοχής και νίκησε για 4η φορά στο παιχνίδι, τον τερματοφύλακα του Πλατανιά.

https://twitter.com/Super_League_GR/status/980872331064152064

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις