Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ: Έσπασε η… κατάρα! Καρδιοχτύπησε στο φινάλε

Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ: Έσπασε η… κατάρα! Καρδιοχτύπησε στο φινάλε
ΦΩΤΟ eurokinissi

Είχε να νικήσει στην Αρκαδία από τον Ιανουάριο του 2011, αλλά έστειλε… ιδανικό μήνυμα στους ανταγωνιστές της. Η ΑΕΚ πήγε στην έδρα του Αστέρα Τρίπολης και “πέρασε” πολύ πιο εύκολα απ’ όσο δείχνει το τελικό 1-0, δείχνοντας πως θα δώσει μεγάλη μάχη για να διατηρήσει τα… σκήπτρα στη Superleague. Δυο δοκάρια η Ένωση – Δοκάρι και ο Μανιάς στο 88′

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Μια ήρεμη διακοπή πρωταθλήματος -για τους αγώνες της Εθνικής- θα περάσουν οι πάντες στην ΑΕΚ, μετά τη νίκη των “κιτρινόμαυρων” στην έδρα του Αστέρα Τρίπολης (1-0). Η Ένωση ήταν ανώτερη από τους Αρκάδες και έκανε.. εύκολα το 2×2 στο πρωτάθλημα, φεύγοντας με το “τρίποντο” από μια έδρα που είχε να νικήσει από το μακρινό 2011, όταν είχε για σκόρερ τους Λυμπερόπουλο, Μπλάνκο και Σκόκο.

Το μοναδικό τέρμα της αποψινής (01.09.2018) αναμέτρησης πέτυχε με εύκολη εκτέλεση πέναλτι ο Μάνταλος. Δυο δοκάρια είχαν οι φιλοξενούμενοι, που στο φινάλε… καρδιοχτύπησαν, αφού ο Μανιάς “σημάδεψε” το δοκάρι του Μπάρκα.

Το παιχνίδι…

Η ΑΕΚ βγήκε στον αγωνιστικό χώρο του “Θ. Κολοκοτρώνης” με πολύ κέφι και έχοντας γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας. Ο Αστέρας Τρίπολης δυσκολεύτηκε πολύ να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή του και βρέθηκε από πολύ νωρίς να δέχεται τις επιθετικές προσπάθειες της Ένωσης. Η Ένωση “άγγιξε” το 0-1 στο 10′ μετά από προσωπική προσπάθεια του Μπακασέτα. Ο Έλληνας διεθνής κέρδισε τρεις κόντρες στα όρια της μεγάλης περιοχής, έπιασε το σουτ με το αριστερό, αλλά η μπάλα χτύπησε χαμηλά στο αριστερό δοκάρι του Παπαδόπουλου.

Στο 29′ ο… ορεξάτος Πόνσε έκανε υπέροχο κοντρόλ -μετά τη μακρινή μπαλιά του Μπακάκη- αλλά δεν μπόρεσε να πιάσει καλά το σουτ εντός της μεγάλης περιοχής του Αστέρα Τρίπολης. Στο 33′ η υπεροχή της ΑΕΚ έπιασε τόπο! Ο Μάνταλος μπήκε από αριστερά στην αντίπαλη περιοχή, προσπάθησε ν’ αποφύγει τον Κώτσιρα, ο αντίπαλος του σήκωσε το χέρι για να τον εμποδίσει και τον έριξε στο έδαφος. Ο διαιτητής έδειξε πέναλτι και ο αρχηγός της Ένωσης το εκτέλεσε εύστοχα για το 0-1 (ο πορτιέρε του Αστέρα έπεσε σωστά και μάλιστα ακούμπησε και λίγο την μπάλα).

Το ματς ήταν ισορροπημένο στην επανάληψη, αν και ο Αστέρας Τρίπολης έδειξε μεγαλύτερη επιθετική διάθεση απ’ ότι στο πρώτο 45λεπτο. Ο Οικονόμου όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί για να κόψει κάθε κίνδυνο. Η ΑΕΚ πάντως ήταν αυτή που παραλίγο να κάνει στο 64′ το 0-2. Ο Μάνταλος εκτέλεσε το κόρνερ, ο Λαμπρόπουλος πήρε την κεφαλιά, η μπάλα μετά πήγε στον Βαλιέντε και κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του Παπαδόπουλου!

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης πέρασε στο ματς τους Λόπες και Τσόσιτς στις θέσεις των Πόνσε και Μπακάκη (ο Έλληνας αμυντικός ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις στο μηρό και ο Σέρβος κάλυψε επάξια το κενό). Η Ένωση συνέχισε να κυκλοφορεί πολύ καλά την μπάλα, με τον Μάνταλο να κουβαλάει, να μοιράζει και να μαρκάρει!

Η τύχη πάντως ήταν με το μέρος της ΑΕΚ στο 88′! Ο Δουβίκας γύρισε την μπάλα από τα δεξιά, ο Μανιάς έκανε το σουτ και έστειλε την μπάλα να βρει το δεξί κάθετο δοκάρι του Μπάρκα.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις