Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ: Προβάδισμα για την Ένωση μέσω… πέναλτι! videos

Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ: Προβάδισμα για την Ένωση μέσω… πέναλτι! videos
ΦΩΤΟ intime

Δύο πέναλτι έκριναν ουσιαστικά το πρώτο παιχνίδι ανάμεσα στον Αστέρα Τρίπολης και την ΑΕΚ για το Κύπελλο Ελλάδας, καθώς η Ένωση ισοφάρισε με ένα… αμφισβητούμενο του Ολιβέιρα και οι “Αρκάδες” δεν κατάφεραν να αλλάξουν το 1-1, με τον Μπαράλες να αστοχεί από τα 11 βήματα.

Ματσάρα στην Τρίπολη με την ΑΕΚ και τον τοπικό Αστέρα να προσφέρουν πλούσιο θέαμα και να δημιουργούν πολλές ευκαιρίες για γκολ και τη νίκη στο ματς, αλλά το σκορ να μένει τελικά στο 1-1.

Οι “Αρκάδες” προηγήθηκαν με ένα τρομερό γυριστό σουτ του Κρέσπι στο 20′ και η ΑΕΚ ισοφάρισε με πέναλτι του Ολιβέιρα στο 30′, ενώ ο Μπαράλες αστόχησε στο δικό του στο 70′, διατηρώντας μέχρι τέλους την ισοπαλία.

Το παιχνίδι

Η ΑΕΚ ξεκίνησε δυνατά το ματς και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες για ένα γκολ. Μόλις στο 8′ μάλιστα, ο Ολιβέιρα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο επόπτης έδειξε οφσάιντ, με τον επιθετικό της Ένωσης να… εξέχει για εκατοστά από τον τελευταίο αμυντικό.

Κόντρα στη ροή του αγώνα όμως, ο Αστέρα Τρίπολης ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 20′ με τον Μουνάφο να κάνει ωραία σέντρα από δεξιά και τον Κρέσπι με τρομερό γυριστό σουτ να κάνει το 1-0.

Το γκολ δεν άλλαξε πάντως την εικόνα του αγώνα και η ομάδα του Καρέρα συνέχισε να “πιέζει” με τον Ολιβέιρα και πάλι να είναι πρωταγωνιστής, αυτή τη φορά, χάνοντας το γκολ της… χρονιάς στο Κύπελλο Ελλάδας, καθώς αστόχησε εξ επαφής στο 23′.

Στο 30′ όμως, ο Πορτογάλος πήρε το… αίμα του πίσω, ισοφαρίζοντας για την ΑΕΚ από τη βούλα του πέναλτι. Ο Λόπες “βούτηξε” σε ένα μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής έδειξε πέναλτι χωρίς να υπάρχει VAR και έτσι το σκορ έγινε 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το παιχνίδι ήταν ακόμη καλύτερο, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τη νίκη και τη μπάλα να πηγαίνει… πάνω κάτω με φάσεις μπροστά και από τις δύο εστίες.

Τη μεγαλύτερη έχασε ο Αστέρας Τρίπολης, καθώς στο 70′ κέρδισε πέναλτι μετά από λάθος του Τσιντώντα και ανατροπή του Φερνάντεθ από τον Τσιγκρίνσκι. Ο Μπαράλες το εκτέλεσε όμως πολύ δυνατά και η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία.

Το 1-1 έμεινε έτσι μέχρι τέλους, με την ΑΕΚ να μην αξιοποιεί τις αντεπιθέσεις της στο τέλος για να φύγει με το διπλό από την Τρίπολη, αλλά να παίρνει σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, ενόψει του δεύτερου αγώνα που θα γίνει στην έδρα της.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις