Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Αστέρας Τρίπολης – Ξάνθη: Έγραψε… πεντάρα το “κοντέρ”!

Αστέρας Τρίπολης – Ξάνθη: Έγραψε… πεντάρα το “κοντέρ”!
ΦΩΤΟ intime

Επιτέλους νίκη για τον Αστέρα Τρίπολης στη Superleague. Οι Αρκάδες επικράτησαν εντός έδρας της Ξάνθης με 5-0 και πήραν το πρώτο τους θετικό αποτέλεσμα μετά την 28η Οκτωβρίου!

Ήταν 28η Οκτωβρίου όταν ο Αστέρας Τρίπολης πετύχαινε την τελευταία του νίκη στη Superleague, στην επικράτηση με 4-1 επί της Λαμίας. Σχεδόν δύο μήνες μετά, οι Αρκάδες επέστρεψαν στα “τρίποντα”, νικώντας εντός έδρας τη Ξάνθη με το εντυπωσιακό 5-0. Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου έφτασε έτσι τους 15 βαθμούς, αφήνοντας τους Ακρίτες στους 20 και βάζοντας τους έτσι εμπόδιο για την είσοδο στην 5άδα του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Αστέρας Τρίπολης έκανε ένα.. ιδανικό πρώτο ημίχρονο. Με ηρεμία στο παιχνίδι του κα καλή κυκλοφορία της μπάλας, οι Αρκάδες προηγήθηκαν της Ξάνθης με 2-0. Στο 13′ ο προωθημένος Σίτο άνοιξε το σκορ με κοντινή προβολή, ενώ εννέα λεπτά αργότερα έφτασε σε δεύτερο τέρμα με την κεφαλιά – ψαράκι του Καπίγια. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με την Ξάνθη να μην έχει ούτε φάση.

Περίπου την ίδια εικόνα είχαμε και στο δεύτερο μέρος. Ο Αστέρας κατάφερε να… σβήσει το ματς και να κρατήσει πολύ εύκολα το προβάδισμά του κόντρα στην ακίνδυνη Ξάνθη! Στο 63′ οι γηπεδούχοι έφτασαν σε τρίτο γκολ με τον Ορτέγκα, το οποίο ακυρώθηκε από το VAR.

Η πρώτη ευκαιρία των φιλοξενούμενων στο ματς χάθηκε στο 67′. Ο Στάρτζεον έφυγε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας αλλά ο Παπαδόπουλος τον… νίκησε και κράτησε το μηδέν παθητικό! Το παιχνίδι είχε τις τελευταίες του… συγκινήσεις στο φινάλε του. Ο Αστέρας Τρίπολης έφτασε στο τελικό 5-0, με τα τέρματα των Λουίς Φερνάντεθ (83′), Μπαράλες (90+1′ με πέναλτι) και Σουάρεθ (90+5′).

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις