Τρίτη, 7 Μαΐ
18oC Αθήνα

Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός: “Ερυθρόλευκο” στραβοπάτημα και προσπέραση ΠΑΟΚ!

Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός: “Ερυθρόλευκο” στραβοπάτημα και προσπέραση ΠΑΟΚ!
ΦΩΤΟ eurokinissi

Στάση στην Τρίπολη! Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να φύγει με το διπλό από την έδρα του Αστέρα και “γκρεμίστηκε” από την κορυφή της βαθμολογίας, μία εβδομάδα πριν από το μεγάλο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο “Γ. Καραϊσκάκης”. Η ομάδα του Όσκαρ Γκαρθία αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τους Αρκάδες κι είδε τον ΠΑΟΚ να τον προσπερνά στην κατάταξη και να “σκαρφαλώνει” στην κορυφή.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Ο Ολυμπιακός “στραβοπάτησε” στην Τρίπολη, χάνοντας δύο υπερπολύτιμους βαθμούς στη μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Όσκαρ Γκαρθία δεν κατάφερε να φύγει με το διπλό από την έδρα του Αστέρα, μένοντας στο 1-1 με το σύνολο του Παντελίδη, το οποίο πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση.

Οι Αρκάδες σταμάτησαν το σερί εννέα νικών του Ολυμπιακού και ανέβηκαν στους 27 βαθμούς, όντας ισόβαθμοι στην πέμπτη θέση με τον Πανιώνιο και την Ξάνθη. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 21΄ με κεφαλιά του Ιγκλέσιας και ο Ολυμπιακός ισοφάρισε στο 39΄ με πέναλτι του Ανσαριφάρντ.

Να σημειωθεί ότι το δεύτερο ημίχρονο άργησε να ξεκινήσει, λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας που υπήρχε στο γήπεδο από τη χρήση δακρυγόνων της Αστυνομίας έξω απ’ αυτό, προκειμένου να σταματήσει την προσπάθεια κάποιων να μπουν χωρίς εισιτήριο.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι είχε εξαιρετικό ρυθμό από τα πρώτα λεπτά, με τον Αστέρα Τρίπολης να μπαίνει πολύ δυνατά στο παιχνίδι και να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο. Ο Τόνσο στο 8′ και στο 13′ απείλησε την εστία του Προτό, με τον Ολυμπιακό να έχει μία καλή ευκαιρία με τον Πάρντο στο 10′. Ο άσος των Πειραιωτών έκανε το σουτ, αλλά ο Αθανασιάδης αντέδρασε σωστά.

Τελικά, ο Αστέρας ήταν αυτός που άνοιξε στο σκορ στο 21′ με κεφαλιά του Ιγκλέσιας, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Τσιλιανίδη. Στο 23΄ο Προτό απέκρουσε ένα δυνατό σουτ του Μανιά, με τους “ερυθρόλευκους” να παίρνουν τον έλεγχο του αγώνα στη συνέχεια να απαντούν στο 29΄, όταν φάουλ του Μιραλάς έφυγε λίγο άουτ. Ο Βέλγος έφτασε κοντά στο γκολ και στο 31′, αλλά αυτή τη φορά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι με εκτέλεση φάουλ.

Οι φιλοξενούμενοι έφθασαν στην ισοφάριση πριν από το ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 39΄με πέναλτι του Ανσαριφάρντ που κέρδισε ο ίδιος από τον Τριανταφυλλόπουλο. Στο 44΄ ο Μουνάφο έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Προτό έπεσε σωστά και απέτρεψε το γκολ. Οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, ο Μιραλάς προσπάθησε να κάνει το 1-2 στο 53′, αλλά ο Αθανασιάδης αντέδρασε σωστά, όπως και στο σουτ του Ζιλέ στο 71’΄. Ο Όσκαρ Γκαρθία έπαιξε φουλ επίθεση στα τελευταία λεπτά, αλλά ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να απειλήσει ιδιαίτερα την εστία του Αθανασιάδη, την ώρα που οι Αρκάδες ήταν αρκετά επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις.

Το σκορ, πάντως, στο υπόλοιπο του αγώνα δεν άλλαξε και ο Ολυμπιακός θα πάει ως 2ος της κατάταξης στο ντέρμπι με την ΑΕΚ (3η) της επόμενης αγωνιστικής, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης ανέβηκε στην 5η θέση με 27 βαθμούς.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Σελίν, Τριανταφυλλόπουλος, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Τσιλιανίδης (64΄ Ισνάλδο), Τόνσο, Κυριακόπουλος (74΄ Ντουντού), Μανιάς (84΄ Καλτσάς).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Όσκαρ Γκαρθία): Προτό, Φιγκέιρας, Ένχελς, Σισέ (85΄ Τζούρτζεβιτς), Κούτρης, Ρομαό, Ζιλέ, Πάρντο (70΄ Οφίε), Μάριν (46΄ Φορτούνης), Μιραλάς, Ανσαριφάρντ.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις