Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός: Ο Μακέντα τον “κράτησε” αήττητο! [pics]

Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός: Ο Μακέντα τον “κράτησε” αήττητο! [pics]
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Παναθηναϊκός τα βρήκε… σκούρα στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα και δεν κατάφερε να συνεχίσει με το απόλυτο των νικών, όμως το γκολ του Μακέντα στις καθυστερήσεις του ματς, “έσωσε” έναν βαθμό, αλλά και το αήττητο στο πρωτάθλημα.

Ο Αστέρας Τρίπολης ήταν η πρώτη ομάδα που “έκοψε” βαθμούς από τον Παναθηναϊκό στη φετινή σεζόν, όμως η ομάδα του Γιώργου Δώνη έδειξε… πολύ σκληρή για να πεθάνει και πήρε στο τέλος την ισοπαλία με 1-1, μπροστά σε πάνω από 3.000 οπαδούς της.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στα πρώτα λεπτά και των δύο ημιχρόνων και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 47′, όταν από σουτ του Κυριακόπουλου, ο Διούδης απέκρουσε δύσκολα τη μπάλα και ο Μανιά στο “ριμπάουντ” έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Δείτε εδώ το LIVE του newsit.gr για το Αστέρας – Παναθηναϊκός

Οι “πράσινοι” έδειχναν να μην μπορούν να “απαντήσουν” εμφανίζοντας πολλά προβλήματα στην τελική πάσα, όμως όλα άλλαξαν στα τελευταία λεπτά. Η είσοδος του Καμπετσή βελτίωσε την παρουσία τους μέσα στην περιοχή, αλλά ο νεαρός επιθετικός απέτυχε να σκοράρει δις, με τη δεύτερη προσπάθειά του να καταλήγει στο δοκάρι. Σε μία από τις τελευταίες φάσεις του αγώνα όμως, ο Χατζηγιοβάννης κέρδισε το πέναλτι, ο Μακέντα ευστόχησε και ο Παναθηναϊκός “έκλεψε” τον βαθμό με το τελικό 1-1.

Το παιχνίδι

Μόλις στο δεύτερο λεπτό του αγώνα, ο Αστέρας Τρίπολης είχε προλάβει να χάσει δύο ευκαιρίες κόντρα στον Παναθηναϊκό, με τον Καλτσά και τον Μανιά, να μην καταφέρνουν να νικήσουν τον Διούδη με σουτ μέσα από την περιοχή.

Οι “πράσινοι” έδειξαν να μην πατάνε καλά στο γήπεδο, με τον Γιώργο Δώνη να έχει διαφοροποιήσει αρκετά και το σύστημα της ομάδας, παίζοντας με τρεις κεντρικούς αμυντικούς και τον Στάικο στη θέση του Μπουζούκη, που έμεινε για πρώτη φορά φέτος στον πάγκο.

Στη συνέχεια όμως ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και μάλιστα ήταν ο Παναθηναϊκός αυτός που έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία, με τον Δώνη στο 34′ να σουτάρει πάνω στον Αθανασιάδη από πλεονεκτική θέση.

Το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με τους Αρκάδες να μπαίνουν πολύ δυνατά και στο δεύτερο μέρος. Αρχικά στο 46′ ο Διούδης απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Μανιά από την πάσα του Κυριακόπουλου, με τους δύο παίκτες πρωταγωνιστές και ένα λεπτό αργότερα. Ο πρώτος σούταρε από το ύψος της περιοχής, με τον τερματοφύλακα του Τριφυλλιού να διώχνει ξανά, αλλά την άμυνα του να μην καταφέρνει να βγάλει σε θέση οφσάιντ τον επιθετικό του Αστέρα, ο οποίος στην επαναφορά σκόραρε από κοντά για το 1-0.

Το γκολ έβαλε δύσκολα στους “πράσινους”, οι οποίοι έδειξαν να μην μπορούν να δημιουργήσουν φάσεις στην επίθεση και τους γηπεδούχους να ψάχνουν το δεύτερο γκολ στην αντεπίθεση. Τόσο ο Τσιλιανίδης όμως όσο και ο Τόνσο όμως νικήθηκαν από τον Διούδη και έδωσαν την ευκαιρία στην ομάδα του Γιώργου Δώνη να αντιδράσει στο τέλος.

Με τον Αργύρη Καμπετσή να γεμίζει την περιοχή της ομάδας του Παντελίδη, το Τριφύλλι έγινε αρκετά “απειλητικό” μετά το 80′ και έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον νεαρό επιθετικό, ο οποίος έστειλε τη μπάλα και στο δοκάρι με κεφαλιά στο 88′. Κι εκεί που όλα έδειχνα ήττα για τον Παναθηναϊκό, ο Χατζηγιοβάνης ξέφυγε από τον Κυριακόπουλο μέσα στην περιοχή, ο αμυντικός του Αστέρα τον τράβηξε και ο διαιτητής έδειξε πέναλτι.

Ο Μακέντα ανέλαβε την εκτέλεσή του και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, για το τρίτο διαδοχικό γκολ του σε τρία ματς σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, χαρίζοντας την ισοπαλία με 1-1 στην ομάδα του, αλλά και το αήττητο μετά από 6 αγωνιστικές στη Superleague.

Οι συνθέσεις στο Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός

Αστέρας Τρίπολης: Αθανασιάδης, Βλάχος, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Κυριακόπουλος, Μουνάφο, Ιγκλέσιας (40’ Βαλιέντε), Καλτσάς (78’ Μπελόκ), Τόνσο, Τσιλιανίδης (86’ Μαρτίνεθ), Μανιάς.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Πούγγουρας (58’ Τζανδάρης), Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Κουλιμπαλί, Στάικος (24’ Μπουζούκης), Κουρμπέλης, Δώνης (77’ Καμπετσής), Ινσούα, Χατζηγιοβάνης, Μακέντα

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις