Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός: Ούτε τώρα! Πράσινος… ασθενής μακρυά απ’τη Λεωφόρο

Αστέρας Τρίπολης - Παναθηναϊκός

Για ένα ακόμα εκτός έδρας ματς, ο Παναθηναϊκός απογοήτευσε. Μια αγωνιστική μετά τη νίκη τους επί του Ολυμπιακού, οι “πράσινοι” εμφανίστηκαν.. χλωμοί μακρυά από τη Λεωφόρο και ηττήθηκαν από τον Αστέρα Τρίπολης με 1-0, με τέρμα στο 86′. Νίκη – ανάσα για τους Αρκάδες, που… έφυγαν από τον πάτο του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας ματς περισσότερο.

Ούτε τώρα! Παρά την παρουσία περίπου 2.000 φίλων του στις εξέδρες του “Θ. Κολοκοτρώνης” ο Παναθηναϊκός εμφάνισε την… ασθένεια που παρουσιάζει φέτος μακρυά απ’ τη Λεωφόρο.

Το “τριφύλλι” ήταν.. άχρωμο, “άοσμο” και ηττήθηκε από τον Αστέρα Τρίπολης με 1-0, σε ματς για την 10η αγωνιστική της Superleague. Έτσι, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη παρέμεινε για έκτο φετινό εκτός έδρας ματς χωρίς το “τρίποντο” και έμεινε στους 13 βαθμούς, μια αγωνιστική πριν υποδεχθεί την ΑΕΚ.

Απ’ την άλλη, ο Αστέρας Τρίπολης πήρε βαθμολογική ανάσα, αφού έφυγε απ’ την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, έστω κ αν έχει παιχνίδι περισσότερο. Άξιο αναφοράς, πως οι Αρκάδες πήραν τη δεύτερη νίκη τους στο πρωτάθλημα. Η πρώτη τους είχε έρθει και πάλι εντός έδρας, κόντρα στην ΑΕΚ. Την επόμενη αγωνιστική παίζουν στην έδρα του ουραγού Πλατανιά.

Κάκιστο το πρώτο 45λεπτο

Οι δυο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν με το ξεκίνημα του παιχνιδιού,αλλά στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να ασκήσει πίεση στην άμυνα του Αστέρα Τρίπολης, κυρίως από δεξιά με Βιγιαφάνιες και Κουλιμπαλί.

Οι Αρκάδες εμφανίστηκαν πολύ… σφιχτοί και προσεκτικοί στα μετόπισθεν, αλλά είχαν αδυναμία στο να επιτεθούν κι έτσι δεν “ανοίχτηκαν”. Οι πολλές μάχες στο χώρο του κέντρου και τα αρκετά λάθη στην κυκλοφορία της μπάλας δεν βοήθησαν στο να δούμε κάποια καλή φάση. Το “τριφύλλι” είχε ελαφρά υπεροχή, αλλά.. μέχρι εκεί.

Βιγιαφάνιες και Χίλιεμαρκ είχαν… ενέργεια και επιθετική διάθεση, αλλά πέρα από τη φάση του 29′ όπου ο Μολίνς πλάσαρε στην κίνηση άουτ, δεν τροφοδότησαν καλά τον Σουηδό επιθετικό. Ο ρυθμός έπεσε αρκετά στη συνέχεια. Ο Αστέρας Τρίπολης έδειξε πιο ανταγωνιστικός, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να… ζορίσει την “πράσινη” άμυνα. Άξιο αναφοράς, πως στο 41′ ο Κουλιμπαλί ένιωσε ενοχλήσεις στη δεξιά γάμπα και έγινε αλλαγή.

Δυο μεγάλες φάσεις και… φινάλε με γκολ

Τα 20 πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου μας.. πόνεσαν τα μάτια, αφού Παναθηναϊκός και Αστέρας Τρίπολης συνέχισαν να έχουν την ίδια εικόνα. Μόνο το ανάποδο ψαλιδάκι του Μολέδο (52′) που κόντραρε και πέρασε κόρνερ ήταν κάτι άξιο αναφοράς.

Οι αλλαγές όμως που έγιναν στη συνέχεια βοήθησαν στο να πάρει καλό ρυθμό το ματς, κυρίως επειδή ο Αστέρας Τρίπολης έγινε πιο επιθετικός με τους Γκοντό και Μαντίντα. Μάλιστα, ο πρώτος έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία του παιχνιδιού για να ανοίξει το σκορ στο 65′. Ο παίκτης των Αρκάδων πήρε την κάθετη, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βλαχοδήμο σε τετ-α-τετ .

Η.. απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε στο 72′.Ο Χουλτ έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Λουντ πλάσαρε με τη μία μέσα απ΄ την μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα πήγε πάνω στον Αθανασιάδη που δεν αιφνιδιάστηκε και έδιωξε με τα χέρια.

Ο Ουζουνίδης πέρασε και τον Καμπέσας στη θέση του Χίλιεμαρκ που… έτρεξε αρκετά, την ώρα που οι Αρκάδες συνέχισαν να έχουν καλή επιθετική δραστηριότητα. Οι παίκτες των δυο ομάδων προσπάθησαν να φτιάξουν τη φάση που θα έφερνε το γκολ, κάτι που κατάφεραν οι γηπεδούχοι. Mετά από εκτέλεση κόρνερ του Τόνσο στο 86′, ο Ιγκλέσιας έκανε την κεφαλιά προς τα πίσω και ο αμαρκάριστος Μουνάφο με κεφαλιά-ψαράκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 1-0.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις