Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός: “Ζωντανοί” για την εξάδα οι Αρκάδες!

Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός: “Ζωντανοί” για την εξάδα οι Αρκάδες!
ΦΩΤΟ Intime

Αστέρας Τρίπολης και Παναθηναϊκός αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1 στο “Θ. Κολοκοτρώνης”, για την 25η αγωνιστική της Supelreague, με τους γηπεδούχους να μένουν ζωντανοί στη μάχη των πλέι οφ. Ο Χαουρέγκι στο 84′ ισοφάρισε το γκολ του Μακέντα -με εύστοχο χτύπημα πέναλτι- στο 51′. Με 10 παίκτες τέλειωσαν το ματς οι “πράσινοι”.

Ματς για γερά νεύρα έγινε στην Τρίπολη, όπου Αστέρας και Παναθηναϊκός έμειναν στο 1-1, σε αναμέτρηση για την 25η αγωνιστική της Superleague. Οι Αρκάδες ανέβηκαν έτσι στους 30 βαθμούς και διατηρούν τις ελπίδες τους για την εξάδα που οδηγεί στα πλέι οφ, ενώ οι “πράσινοι”, που ούτως ή άλλως θα είναι 4οι, ανέβηκαν στους 41.

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης ΕΔΩ.

Το ματς

Οι δύο ομάδες επιδόθηκαν σε ένα… αναιμικό πρώτο ημίχρονο, όπου οι ευκαιρίες ήταν από ελάχιστες ως… ανύπαρκτες. Ο Παναθηναϊκός ήταν πιο κινητικός, αλλά δεν μετουσίωσε την υπεροχή του σε κάποιο τέρμα, την ώρα που ο Αστέρας έδειχνε διάθεση να πιέσει ψηλά μεν, αλλά στο φόβο ενός τέρματος που θα δυσκόλευε πολύ τα πράγματα αν το δεχόταν έκανε πίσω. Κάπως έτσι το ημίχρονο έληξε χωρίς τέρματα, με μοναδική φάση άξια αναφορά, το σουτ του Χατζηγιοβάνη στο 44′ που έδιωξε με το κεφάλι ο Σουάρεθ καθώς η μπάλα κατευθυνόταν στο “γάμα” της εστίας του Παπαδόπουλου.

Όσα δεν έγιναν στο πρώτο μέρος έγιναν… μαζεμένα στο δεύτερο όμως. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι στο 49′, σε πάτημα του Τασουλί στον Νάγκι, το οποίο υποδείχτηκε μετά από χρήση του VAR. Ο Μακέντα εκτέλεσε, αλλά ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε τη μπάλα, με τον διαιτητή της αναμέτρησης, κ. Μανούχο, να υποδεικνύει επανάληψη καθώς ο τερματοφύλακας του Αστέρα δεν πατούσε στη γραμμή με κάποιο πόδι.

Μετά την ένταση που επικράτησε, με τον Παπαδόπουλο να δέχεται και την κίτρινη κάρτα, ο Μακέντα εκτέλεσε ξανά στέλνοντας αυτή τη φορά τη μπάλα στα δίχτυα και βάζοντας μρποστά στο σκορ το “τριφύλλι” στο 51′. Ο Αστέρας προσπάθησε να βγει γρήγορα στην επίθεση, έχασε ευκαιρία με τον Διούδη να λέει “όχι” στον Κώτσιρα σε τετ-α-τετ στο 61′, αλλά η φάση που έμελλε να αλλάξει το ματς έγινε στο 65′.

Ο Ζαχίντ δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφού συνέχισε τη φάση, στην οποία είχε υποδειχτεί σε θέση οφ-σάιντ, παρά το σφύριγμα του διαιτητή, με αποτέλεσμα να αποβληθεί από το ματς. Ο Αστέρας ανέβασε την πίεση όπως ήταν λογικό, εκμεταλλευόμενος το αριθμητικό πλεονέκτημα, και ετύχησε να ισοφαρίσει με τον Χαουρέγκι στο 84′.

Στα τελευταία λεπτά το ματς έγινε… θρίλερ, αφού οι γηπεδούχοι ανέβηκαν όλοι στην επίθεση ψάχνοντας το γκολ της νίκης, ενώ ο Παναθηναϊκός “χτύπαγε” με τον πολύ γρήγορο Περέα στις αντεπιθέσεις και στο 90’+2′, έχασε τεράστια ευκαιρία με τον νεαρό άσο να αστοχεί σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ. Το 1-1 παρέμεινε έτσι ως το τέλος, με τον Αστέρα να φτάνει τους 30 βαθμούς και να διατηρεί τις ελπίδες τους για την εξάδα, αφού όλα πλέον θα κριθούν στην τελευταία αγωνιστική.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Αστέρας Τρίπολης (Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Σουάρεθ, Πασαλίδης, Τασουλής (78’ Σίτο), Μουνάφο, Ιγκλέσιας (19’ Βαλιέντε), Ντέλετιτς, Κρέσπι (61’ Λ. Φερνάντεθ), Μ. Φερνάντεθ, Χαουρέγκι.

Παναθηναϊκός (Δώνης): Διούδης, Αποστολάκης, Νούνες, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης (60’ Αλεξανδρόπουλος), Κουρμπέλης, Ανουάρ, Νάγκι, Ζαχίντ, Χατζηγιοβάνης (63’ Μπουζούκης), Μακέντα (76’ Περέα).

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις