Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ: “Αμόλησε” Σφιντέρσκι και στο “Θ. Κολοκοτρώνης”

Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ: “Αμόλησε” Σφιντέρσκι και στο “Θ. Κολοκοτρώνης”
Intime

Ο Κάρολ Σφιντέρσκι διανύει “τρελή” περίοδο! Ο Πολωνός επιθετικός, μάρκαρε, σκόραρε, μοίρασε πάσες και βοήθησε τα μέγιστα στο να φύγει ο ΠΑΟΚ με το “διπλό” από την έδρα του Αστέρα Τρίπολης (2-1). Πέτυχαν αυτογκόλ οι Αρκάδες. Έβγαλε κούραση ο “δικέφαλος του Βορρά” στο δεύτερο ημίχρονο και μετά τη μείωση του σκορ.

Τη νίκη μετά από δύο σερί ισοπαλίες πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν εκτός έδρας με 2-0 του Αστέρας Τρίπολης, παίζοντας καλά μόνο στο πρώτο ημίχρονο και έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή -για δεύτερο σερί ματς- τον Κάρολ Σφιντέρσκι.

Ο “δικέφαλος του Βορρά” έφτασε έτσι τους 14 βαθμούς, αφήνοντας τον αστέρα Τρίπολης στην τρίτη θέση από το τέλος του βαθμολογικού πίνακα, με 3 β.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Μετά από ένα πρώτο δεκάλεπτο όπου οι δύο ομάδες προσπάθησαν να βρουν τα… πατήματα τους, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που ανέλαβε τα “ηνία” του αγώνα και πίεσε την άμυνα του Αστέρα Τρίπολης. Η πρώτη σημαντική στιγμή χάθηκε στο 11′. Ο Ζίβκοβιτς βρήκε με βολέ τον Γιαννούλη από αριστερά, αυτός έκανε το παράλληλο γύρισμα και ο Σφιντέρσκι από πολύ καλό σημείο δεν βρήκε καλά την μπάλα και την έστειλε άουτ.

Ο Αστέρας Τρίπολης κατάφερε να ισορροπήσει το ματς, επιτιθέμενος κυρίως από το αριστερό άκρο της άμυνας του “Δικεφάλου του Βορρά”, αφού ο Γιαννούλης είχε πολλά ανεβάσματα στην αντίπαλη περιοχή. Στο 25′ οι Αρκάδες έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ, σε μια φάση που βγήκε από τη δεξιά πτέρυγα. Ο Φερνάντεθ βγήκε απέναντι στον Ζίβκοβιτς, αλλά δεν μπόρεσε να τον κερδίσει.

Ο ΠΑΟΚ όμως ήταν αυτός που κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 33′. Μετά από σέντρα του Μάτος, ο Σφιντέρσκι προσπάθησε να πιάσει την κεφαλιά με την μπάλα να βρίσκει στο σώμα του Σουάρεθ και να στρώνεται ξανά μπροστά στον Πολωνό στράικερ, ο οποίος πλάσαρε ιδανικά για το 1-0. Λίγο πριν πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια, οι Αρκάδες “φώναξαν” για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μάτος στον Σουάρεθ, με τον διαιτητή να… συμβουλεύεται το VAR και να δίνει να συνεχιστεί το ματς.

https://twitter.com/PAOK_FC/status/1180860510264336387

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ για τον ΠΑΟΚ (47′). Ο Σφιντέρσκι άνοιξε για τον Ελ Καντουρί, ο οποίος έκανε το γύρισμα και ο Μαρτίνες έστειλε με προβολή άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 0-2. Οι Αρκάδες δεν είχαν άλλη επιλογή, βγήκαν στην… επίθεση κι έφτασαν στο 1-2. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ματρικάρντι, ο Σουάρεθ νίκησε τον Μάτος στον αέρα και με καρφωτή κεφαλιά μείωσε για τον Αστέρα Τρίπολης.

https://twitter.com/PAOK_FC/status/1180871944700416002

Βλέποντας την άνοδο των γηπεδούχων, ο Φερέιρα πέρασε στο ματς τον Μαουρίσιο στη θέση του κουρασμένου Μπίσεσβαρ. Ο ΠΑΟΚ όμως έβγαλε κούραση (σωματική και πνευματική) έδωσε χώρο στους Αρκάδες και δέχθηκε σημαντική πίεση. Οι Θεσσαλονικείς όμως δεν δέχθηκαν άλλη μεγάλη φάση στα καρέ τους κι έφυγαν με το “τρίποντο” από την Τρίπολη.

 

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις