Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Ατρόμητος – ΑΕΚ: Ο Αλμπάνης “κλείδωσε” την τρίτη θέση – video

Ατρόμητος – ΑΕΚ: Ο Αλμπάνης “κλείδωσε” την τρίτη θέση – video

Άλμα τρίτης θέσης έκανε η ΑΕΚ στο Περιστέρι. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ επικράτησε εκτός έδρας του Ατρομήτου με 1-0, για την 25η αγωνιστική της Superleague, με τον Χρήστο Αλμπάνη να υπογράφει το “διπλό” της Ένωσης.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Η ΑΕΚ αναδείχθηκε νικήτρια στο ντέρμπι για την τρίτη θέση, επικρατώντας στο Περιστέρι του Ατρόμητου 1-0 με γκολ του Χρήστου Αλμπάνη στο 85ο λεπτό, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής. Η Ένωση, που πήρε «ρεβάνς» για την ήττα του πρώτου γύρου στο ΟΑΚΑ (0-2) από την ομάδα των δυτικών προαστίων, έφτασε στους 47 βαθμούς και βρίσκεται στο +4 από το σημερινό αντίπαλό της, επιστρέφοντας στις επιτυχίες μετά την ήττα από τον Άρη και την ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό.

Πλήγμα με τον Πόνσε στην Ένωση που αποχώρησε τραυματίας στο μισάωρο με έντονους πόνους στη μέση μετά από χτύπημα, ενώ και ο Κρίστισιτς φάνηκε να νιώθει ενοχλήσεις πριν αντικατασταθεί από τον Αλμπάνη.

Το “χρυσό” γκολ του αγώνα

Ο αγώνας

Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, ψάχνοντας από νωρίς το γκολ. Στο 7′ έφτασε πολύ κοντά να το πετύχει, αλλά ο Κλωναρίδης νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Θεοδωράκη. Η Ένωση συνέχισε να πιέζει, δίχως όμως να απειλήσει την εστία του Ατρόμητου.

Μετά το 25′, οι Περιστεριώτες ανέβασαν ρυθμό κι άρχισαν να ισορροπούν το παιχνίδι, εκμεταλλευόμενοι και τον τραυματισμό του Πόνσε. Στο 33′, οι γηπεδούχοι έφτασαν, μάλιστα, μία ανάσα από το 1-0, αλλά ο Μπάρκας νίκησε στο τετ-α-τετ τον Κουλούρη. Στο τέλος του ημιχρόνου, ο Ατρόμητος έχασε ακόμα μία ευκαιρία. Ο Μανούσος γύρισε την μπάλα στην περιοχή, ο Κουλούρης έκανε το κοντρόλ με το στήθος και το εναέριο τελείωμα αλλά ο Μπάρκας είχε καλή θέση και μπλόκαρε στην δεξιά του γωνία. 

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν κακό και χωρίς ρυθμό. Οι δύο ομάδες δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν σημαντικές φάσεις για γκολ. Τα λεπτά περνούσαν χωρίς να σημειώνεται κάτι το ιδιαίτερο κι όλα έδειχναν ότι το 0-0 θα σφραγίσει τις προσπάθειες των παικτών, ωστόσο ο Αλμπάνης, ο οποίος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο 82′ είχε διαφορετική άποψη.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Έλληνας άσος δικαίωσε τον Χιμένεθ και με άψογο πλασέ νίκησε τον Θεοδωράκη για το 1-0, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ, αφού ο Ατρόμητος δεν μπόρεσε να απειλήσει μέχρι το φινάλε.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Θεοδωράκης, Κιβρακίδης, Ρισβάνης Χατζηισαΐας, Σάκιτς, Μάντσον (81′ Νάτσος), Ουμπίδες (62′ Μπουσουλάτζιτς), Καρασαλίδης, Ενσικουλού, Κουλούρης, Μανούσος (67′ Oυάρντα).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Οικονόμου, Τσόσιτς, Μπακάκης, Κρίστιτσιτς (82′ Αλμπάνης), Αλέφ, Μπακασέτας, Κλωναρίδης, Μπογέ (74′ Μπακασέτας), Πόνσε (36′ Λιβάγια).

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις