Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Ατρόμητος – Απόλλων Σμύρνης: Στο +3 πριν τον “τελικό” με Άρη

Ατρόμητος – Απόλλων Σμύρνης: Στο +3 πριν τον “τελικό” με Άρη
ΦΩΤΟ intime

Ο Ατρόμητος πήρε το πολυπόθητο -και εύκολο- “τρίποντο” κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης και πλέον θα πάει στη Θεσσαλονίκη για έναν “τελικό” για την 4η θέση στη Superleague. Στο +3 οι Περιστεριώτες από τους Θεσσαλονικείς.

Σημαντικό βήμα για την κατάκτηση της 4ης θέσης της Superleague έκανε σήμερα ο Ατρόμητος. Η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι νίκησε με 1-0 του Απόλλωνα Σμύρνης στο Περιστέρι και τρεις… στροφές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος ξέφυγε με 3 βαθμούς από τον πέμπτο της κατάταξης, Άρη, τον οποίο όμως αντιμετωπίζει την προσεχή αγωνιστική στη Θεσσαλονίκη… σε έναν “τελικό” για την 4η θέση!

Το γλιστερό τερέν (λόγω της έντονης βροχόπτωσης που έπεσε στο Περιστέρι, λίγο πριν την έναρξη του ματς) δυσκόλεψε αρκετά τις κινήσεις των παικτών των δύο ομάδων. Ο Ατρόμητος όμως ήταν αυτός που ανέλαβε επιθετική πρωτοβουλία και στο 7′ είχε την πρώτη του καλή στιγμή για να ανοίξει το σκορ. Ο Ούμπιδες εκτέλεσε το φάουλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Χουάντερσον.

Ατρόμητος – Απόλλων Σμύρνης: Η επιστροφή του Θανάση Τζήλου στη Superleague! pics

Ο Ατρόμητος συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο 14′ έφτασε στο 1-0. Ο Ουάρντα “έστρωσε” στον Κυριακίδη αριστερά, που με δεξί σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία του Χουάντερσον, ανοίγοντας το σκορ.

Χωρίς να κάνει τους γηπεδούχους να τον… φοβηθούν, ο Απόλλων Σμύρνης έχασε την πρώτη σημαντική του ευκαιρία στο 20′, με τον Μέγερι να αποκρούει δύσκολα το σουτ του Ρώσση. Οι Περιστεριώτες αύξησαν την πίεση τους, πολιόρκησαν για αρκετά λεπτά τη μεγάλη περιοχή της “Ελαφράς Ταξιαρχίας”, αλλά δεν έφτασε σε δεύτερο γκολ πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόμου, παρά την ευκαιρία του Μπρούνο στο 44′.

Ο Ατρόμητος είδε τον Απόλλωνα Σμύρνης να… πατά πιο καλά στην επανάληψη και να τον περιορίζει αρκετά. Και η δεύτερη καλή στιγμή των φιλοξενούμενων ήρθε από τα πόδια του Ρώσση, με τον Μέγερι να μπλοκάρει το σουτ του αριστερού μπακ-χαφ της “Ελαφράς Ταξιαρχίας” στο 52′. Βλέποντας την ομάδα του να έχει χάση την.. ενέργεια που είχε στο πρώτο ημίχρονο, ο Νταμίρ Κάναντι πέρασε τον Μανούσο στη θέση του Ουάρντα (68′).

Οι Περιστεριώτες είχαν στην κατοχή τους την μπάλα, αλλά το παιχνίδι δεν απέκτησε καλό ρυθμό κι έτσι δεν είδαμε κάποια μεγάλη φάση στα καρέ του Χουλαντερσον. Άξιο αναφοράς,

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις