Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ατρόμητος: Ένα όνειρο τρελό…

Ατρόμητος
ΦΩΤΟ eurokinissi

Θράσος δείχνουν οι μικρές ομάδες, αυτές που πάνε στην έδρα του ισχυρού και τις περισσότερες φορές παίζουν “κλεφτοπόλεμο”. Η διαχρονική πορεία του Ατρόμητου στην Superleague και το τελευταίο του “διπλό” επί της ΑΕΚ δείχνει πως η ομάδα του Κάναντι έχει ξεφύγει από τον ορισμό “μικρομεσαία” και κοιτάζει ψηλά και… ευρωπαϊκά.

Δεν βρισκόμαστε στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, εκεί όπου με μια νίκη η οποιαδήποτε ομάδα μπορεί να λέει πως είναι πρωτοπόρος. Βαδίζουμε προς την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος και ο Ατρόμητος απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής!

«Τρελάθηκαν» στον Ατρόμητο! «Χαμός» στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ [vid]

Τρελό; Απίστευτο; Τη φετινή σεζόν όπου οι “ισχυροί” του ελληνικού ποδοσφαίρου δείχνουν τεράστια αστάθεια, φαίνεται πως θα τα.. δούμε όλα!

Ο μεγάλος “βραχνάς” των ισχυρών

Πρωτάθλημα θα πάρουμε, όλους θα τους τρελάνουμε” φώναζαν οι οπαδοί του Ατρόμητου κατά την υποδοχή της ομάδας στο προπονητικό της κέντρο. Και πως να μην αρχίζουν να το φωνάζουν οι Περιστεριώτες, με την πορεία της ομάδας τους;

Ο Ατρόμητος είναι μαζί με τον Λεβαδειακό οι μοναδικές αήττητες ομάδες, έχοντας υποδειγματική παρουσία στον αγωνιστικό χώρο, ακολουθώντας πιστά το πλάνο του Νταμίρ Κάναντι.

Οι “κυανόλευκοι” έχουν την την πέμπτη καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος, με 9 γκολ, ενώ τα τρία που έχουν δεχθεί τους.. δίνει την καλύτερη άμυνα, μαζί με τον ΠΑΟΚ. Ομάδα που δεν δέχεται γκολ, τουλάχιστον δεν χάνει λένε οι φίλοι της μπάλας και ο Ατρόμητος κατάφερε να κερδίσει με το αγαπημένο του 0-1 τόσο τον ολυμπιακό όσο και την ΑΕΚ μέσα στο “σπίτι’ τους.

Και όλα αυτά, από μια ομάδα που σε δυο καλοκαιρινά φιλικά είχε δεχθεί 12 γκολ (6-1 από Αστέρα Τρίπολης και 2-6 από Πανιώνιο)

Αν σκεφτούμε πως στις 28 Νοεμβρίου του 2016 γύρισε… χαμένο ματς μέσα στην Τούμπα, νικώντας τον ΠΑΟΚ (από 3-1 που έχανε στο 74′ νίκησε 3-4), λίγες μέρες νωρίτερα έφερε 2-2 στην έδρα της ΑΕΚ (ενώ έχανε ε 2-0) και πως γενικά έχει προκαλέσει αρκετές “κηδείες” σε όλους τους “μεγάλους”, τότε θα καταλάβουμε πως ο Ατρόμητος αποτελεί έναν από τους πιο υπολογίσιμους αντιπάλους των “Big 4” της Superleague.

Στην περίπτωση δε που περιορίσει τα σκαμπανεβάσματα που παρουσιάζει σε κάθε πρωτάθλημα, με ομάδες ίδιας ή χαμηλότερης δυναμικότητας, τότε η επιστροφή του στην Ευρώπη θα είναι… σίγουρη.

Οι πρωταγωνιστές της επιτυχίας

Μπορεί ο Κάναντι να έχει δώσει σιγουριά στην άκρη του πάγκου της ομάδας -παρά την έντονη μουρμούρα των πρώτων αγωνιστικών- και να τους έχει αφήσει όλους άναυδους, αλλά στον αγωνιστικό χώρο υπάρχουν παίκτες που ξεχωρίζουν και κάνουν σημαντική δουλειά.

Μετά το ανεπιτυχές πέρασμα του από τον Ολυμπιακό, ο Ανδρέας Γιαννιώτης κάνει εκπληκτικές εμφανίσεις με τη φανέλα του Ατρόμητου και παίρνει μεγάλο μερίδιο για το αήττητο που διατηρεί.

Ατρόμητος: Υποδοχή… πρωταθλητών για τους πρωτοπόρους της Superleague! [pics]

Μεγάλη και η συνεισφορά των Ρισβάνη και Χατζηισαΐα, που έχουν κάνει ένα πολύ δυναμικό “δίδυμο” στο κέντρο της άμυνας. Μεσοεπιθετικά, ο Ούμπιδες δίνει -το διάστημα που αντέχει- πολύ ποιοτικές λύσεις, αλλά η μεγάλη διαφορά γίνεται από τους Ντιγκινί, Ντάουντα και Ουάρντα, με τον τελευταίο να έρχεται λίγο πριν το φινάλε της μετεγγραφικής περιόδου και να… ανεβάζει επίπεδο τους Περιστεριώτες.

Κορυφαία και η μετεγγραφή του Βραζιλιάνου μεσοαμυντικού, Μαντσόν, που αποτελεί μια από τις μεγάλες εκπλήξεις του πρωταθλήματος. Παράλληλα, ο Κάναντι έχει λύσεις και από τον πάγκο, κάτι που φάνηκε και από τις αλλαγές που έκανε τόσο κόντρα στον Ολυμπιακό, όσο και στην ΑΕΚ.

Αυτή η φιλόδοξη και γεμάτη ικανότητες και πάθος ομάδα βρίσκεται στην κορυφή της Superleague και θα προσπαθήσει να προσπεράσει το δύσκολο αγωνιστικό πρόγραμμα που έχει μπροστά της, για να δει μέχρι που μπορούν να φτάσουν τα φετινά της όνειρα.

Οι επόμενες αγωνιστικές

9η αγωνιστική (29/10): Ξάνθη – Ατρόμητος

10η αγωνιστική (4/11): Ατρόμητος – Πανιώνιος

11η αγωνιστική (20/11): ΠΑΟΚ – Ατρόμητος

12η αγωνιστική (25/11): Ατρόμητος – Παναθηναϊκός

13η αγωνιστική (4/12): Πλατανιάς – Ατρόμητος

14η αγωνιστική (4/12): Ατρόμητος – Λεβαδειακός

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις