Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Ατρόμητος – ΟΦΗ: “Μπαλωθιές” στο Περιστέρι! Κρητική… υπόθεση το μπαράζ

Ατρόμητος – ΟΦΗ: “Μπαλωθιές” στο Περιστέρι! Κρητική… υπόθεση το μπαράζ
ΦΩΤΟ intime

Ο ΟΦΗ έδωσε μεγάλη «μάχη» τις τελευταίες αγωνιστικές της Superleague και κατάφερε να κάνει τη… μισή δουλειά. Οι Κρητικοί νίκησαν τον Ατρόμητο στο Περιστέρι (2-0), στο φινάλε του πρωταθλήματος και σε συνδυασμό με την ήττα του ΠΑΣ Γιάννινα και τη νίκη του Αστέρα Τρίπολης πήραν την 13η θέση. Έτσι, θα παίξουν για την παραμονή τους στην κατηγορία σε μπαράζ με τον δεύτερο της Football League, Πλατανιά (15 και 19 Μαΐου). Στην τέταρτη θέση τερμάτισαν οι Περιστεριώτες,. Ο Νταμίρ Κάναντι μετά τη λήξη του αγώνα ανακοίνωσε την αποχώρηση του από τους “κυανόλευκους”!

Ο ΟΦΗ δεν «πεθαίνει» έτσι εύκολα! Οι Κρητικοί κατάφεραν να νικήσουν μέσα στην έδρα του Ατρομήτου (2-0) και σε συνδυασμό με την ήττα του ΠΑΣ Γιάννινα από τον ΠΑΟΚ και τη νίκη του Αστέρα Τρίπολης επί του Πανιωνίου, εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στα μπαράζ παραμονής, εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν τον Πλατανιά.

Ο Ατρόμητος μαζί με τον Άρη θα ξεκινήσουν την προσπάθεια τους για είσοδο στους ομίλους του Europa League από το δεύτερο προκριματικό γύρο. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να αποκλείσουν τρεις ομάδες για να μπουν στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης, κάτι που έχει καταφέρει μόνο ο Αστέρας Τρίπολης.

ε το ξεκίνημα του ματς, ο Ατρόμητος «πάτησε» καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και έκλεισε πίσω τον ΟΦΗ, με τους Κρητικούς όμως να προσπαθούν να παίξουν πιο επιθετικά και όχι… ταμπούρι. Μόλις στο 3’ ο Μανούσος γύρισε με την μία την μπάλα από δεξιά, αλλά ο Κουλούρης έχασε το κοντρόλ σχεδόν από την μικρή περιοχή.

Παρά την υπεροχή του Ατρομήτου, ο ΟΦΗ έπαιξε πολύ έξυπνα και στο 21’ έφτασε στο 0-1. Μετά από εκτέλεση κόρνερ και… καραμπόλες, η μπάλα έφτασε στον Νέιρα ο οποίος έπιασε το σουτ στην κίνηση και νίκησε τον Μέγερι. Οι Κρητικοί απέκτησαν καλύτερη ψυχολογία και τέσσερα λεπτά αργότερα είδαν τον Μπράουν να βγαίνει φάτσα με τον Μέγερι, αλλά να μην μπορεί να τον νικήσει.

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, ο Ατρόμητος δεν μπόρεσε να φτιάξει κάποια σοβαρή φάση στα καρέ του ΟΦΗ (πέρα από το δυνατό σουτ του Μανούσου στο 44’), δείχνοντας αρκετό άγχος στις κινήσεις του και δίνοντας χώρους στους φιλοξενούμενους για αντεπιθέσεις. Το τέρμα του Μπακασέτα για την ΑΕΚ στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου στη Λιβαδειά… έκοψε τις όποιες ελπίδες είχαν οι Περιστεριώτες για την 3η θέση.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Ατρόμητος έδειξε ένα πιο επιθετικό πρόσωπο. Το 0-2 της ΑΕΚ όμως έβαλε «ταφόπλακα» στα όνειρα των γηπεδούχων κι έτσι όλο το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στην προσπάθεια του ΟΦΗ για παραμονή στην κατηγορία ή έστω συμμετοχής του στα μπαράζ.

Σε 60 λεπτά αγώνα, ο Αστέρας Τρίπολης είχε φτάσει στο 2-0, εξασφαλίζοντας την παραμονή στη Superleague, την στιγμή που ο ΠΑΣ Γιάννινα βρισκόταν πίσω στο σκορ, από το τέρμα του Άκπομ.

Τα νέα ήταν ευχάριστα για τον ΟΦΗ, που όμως στο 64’ είδε τον Ρισβάνη να στέλνει την μπάλα στη δεξιά συμβολή των δοκών του με κοντινή κεφαλιά. Οι Κρητικοί δέχθηκαν πίεση από τον Ατρόμητο, αλλά στο 74’ ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς! Ο Σασί έφυγε στην κόντρα-επίθεση (ο Ούμπιδες δεν πρόλαβε να τον σταματήσει ούτε με φάουλ) και με πλασέ νίκησε τον Μέγερι για το τελικό 0-2.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις