Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Ατρόμητος – Παναθηναϊκός: Ισόπαλοι στο Περιστέρι με “φωνές”

Ατρόμητος - Παναθηναϊκός
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ματς με… άγρια ομορφιά. Ατρόμητος και Παναθηναϊκός έμειναν στο 1-1 στο Περιστέρι, με το “τριφύλλι” να παρουσιάζει δυο πρόσωπα στην εικόνα του και να “φωνάζει” για δυο πέναλτι. Οι “πράσινοι” έχασαν με τραυματισμούς τους Μουνιέ και Καμπέσας. Δοκάρι οι Περιστεριώτες, που αγωνίστηκαν από το 68′ με δέκα παίκτες, ζήτησαν και αυτοί στο φινάλε πέναλτι και έπιασαν στην κορυφή της βαθμολογίας ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Δεν μπόρεσε να κάνει το πρώτο του “διπλό” ούτε μέσα στο Περιστέρι. Ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε για πάνω από 20 λεπτά με παίκτη περισσότερο, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει εκτός έδρας τον Ατρόμητο (1-1).

Οι Περιστεριώτες μπήκαν ιδανικά στο ματς, εκμεταλευόμενοι την κακή αμυντική εικόνα του Παναθηναϊκού, άνοιξαν πολύ νωρίς στο σκορ, αλλά δέχθηκαν την ισοφάριση με πέναλτι στο 30′.Το δοκάρι του Μάντσον στο 48′ ήταν η καλύτερη τους φάση στο δεύτερο μέρος.

Η ομάδα του Ουζουνίδη είχε καλύτερη εικόνα στην επανάληψη, πίεσε ειδικά μετά την αποβολή του Κιβρακίδη, αλλά δεν κατάφερε ούτε τώρα να φτάσει στο εκτός έδρας “τρίποντο”.

Αρκετά τα διαιτητικά λάθη του Μάνταλου, με το “τριφύλλι” να φωνάζει για δυο πέναλτι και τους γηπεδούχους για ένα στο φινάλε του ματς.

Έτσι, οι Περιστεριώτες “έπιασαν” στην κορυφή της βαθμολογίας την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ (21 β.) ενώ οι “πράσινοι” ανέβηκαν στους 15 β.

“Παιδική χαρά” αμυντικά οι “πράσινοι”

Το πρώτο ημίχρονο ήταν μια.. τραγωδία για την αμυντική γραμμή του Παναθηναϊκού, που είχε στην αρχική του σύνθεση 7 διαφορετικούς παίκτες, σε σχέση με την 11άδα που αγωνίστηκε κόντρα στην ΑΕΚ.

Η αμυντική τετράδα έπαιξε για πρώτη φορά μαζί (Ινσούα, Κουτρουμπής, Αυλωνίτης, Κολοβέτσιος) Λουντ και Σιλά είχαν.. καθυστερημένες αντιδράσεις κι έτσι το πρώτο 20λεπτο ανήκε ολοκληρωτικά στους γηπεδούχους. Μόλις στο 3′ ο Ατρόμητος κατάφερε να κάνει το 1-0. Ο Βασιλακάκης έβγαλε την κάθετη στον Ντάουντα, που με ισχυρό σουτ εντός μεγάλης περιοχής άνοιξε το σκορ.

Οι γηπεδούχοι δεν επαναπαύτηκαν και συνέχισαν να πιέζουν, προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν την αδυναμία των “πρασίνων’ στα μετόπισθεν. Στο 14′ και το 15′ όμως ο Διούδης είπε “όχι” στα σουτ των Βασιλακάκη και Ντάουντα.

Διαμαρτύρεται ο Παναθηναϊκός – Ισοφάριση με πέναλτι

Από το 20′ και μετά όμως ο Παναθηναϊκός έδειξε σημάδια ανάκαμψης μεσοεπιθετικά, κυρίως με τις προσπάθειες των Άλτμαν, Καμπέσας και Μολίνς. Μάλιστα, στο 22′ οι “πράσινοι” ζήτησαν πέναλτι, σε μαρκάρισμα του Ρισβάνη στον Σουηδό επιθετικό, με τον διαιτητή να μην δίνει τίποτα. Οι γραμμές των “κυανόλευκων” έχασαν τη… συνοχή τους και το “τριφύλλι” έφτασε στην ισοφάριση.

Ο Χατζηισαΐας έσπρωξε τον Άλτμαν, που έτρεχε να προλάβει την μπάλα, ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι και ο Μόλινς εκτέλεσε εύστοχα για το 1-1. Έτσι, ο Ατρόμητος δέχθηκε το δεύτερο του γκολ στο Περιστέρι. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους φιλοξενούμενους να ζητάνε ένα ακόμα πέναλτι.

Στο 41′ ο Μολίνς πήρε κίτρινη κάρτα για “θέατρο”, σε μαρκάρισμα του Γιαννούλη. Το ριπλέι όμως έδειξε πως ο παίκτης των φιλοξενούμενων δεν βρήκε ποτέ την μπάλα αλλά -χαμηλά- το πόδι του ποδοσφαιριστή του “τριφυλλιού”.

Το σχόλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

“Τρελό” δεύτερο ημίχρονο

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης αναγκάστηκε με την έναρξη της επανάληψης να περάσει τον Χίλιεμαρ στη θέση του Μουνιέ. Ο Γάλλος τραυματίστηκε λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους και έγινε αλλαγή. Το ξεκίνημα του Ατρόμητου ήταν εντυπωσιακό και στο δεύτερο μέρος, με τον Διούδη να στέλνει στο δοκάρι την μπάλα, στο μακρινό και ξαφνικό σουτ του Μάντσον (48′)!

Στην κοκορομαχία που είχαν στο 61′ οι Μολίνς και Χατζηισαίας ο αμυντικός του Ατρόμητου έφτυσε τον επιθετικό του Παναθηναϊκού, που του είχε κολλήσει το κεφάλι στο πρόσωπο του (ο επιθετικός του “τριφυλλιού” θα έπρεπε να δει δεύτερη κίτρινη και ο άλλος κόκκινη). Η φάση… ξέφυγε από τον διαιτητή.

Οι Περιστεριώτες άσκησαν στη συνέχεια απίστευτη πίεση στο “τριφύλλι”, ενώ ο Νταμίρ Κάναντι πέρασε στο 63′ τον Ούμπιδες για να την.. διατηρήσει.

Στο 68′, άλλαξαν οι… ισορροπίες του παιχνιδιού. Ο Κιβρακίδης έκανε αντικανονικό φάουλ στον Λουντ και -με δεύτερη κίτρινη κάρτα- άφησε τον Ατρόμητο με δέκα παίκτες.

Το ματς πήρε μια… άγρια ομορφιά στη συνέχεια, με τον Ουζουνίδη να περνά τον Τσάβες στη θέση του Λουντ (επανεμφάνιση του Αργεντινού μετά από 2 μήνες). Απ’ την άλλη, ο Καρασαλίδης μπήκε στο ματς για να ενισχύσει τους γηπεδούχους στα χαφ.

Ο Παναθηναϊκός πίεσε κυρίως από την αριστερή πτέρυγα, προκειμένου να εκμεταλλευτεί την παρουσία του Μάντσον, που αγωνίστηκε σαν μπακ μετά την αποβολή του Κιβρακίδη. Ο Ουζουνίδης όμως έχασε και τον θετικότατο Καμπέσας (έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 76′).

Οι φιλοξενούμενοι είχαν καλύτερη παρουσία και την κατοχή της μπάλας. Στο 82′ έχασαν τεράστια διπλή ευκαιρία για να σκοράρουν! 82′ ΟΤσάβες πλάσαρε από κοντά πάνω στον Ρισβάνη, ενώ στη συνέχεια ο Λουντ έπιασε το συρτό σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γιαννιώτη.

Η… άναρχη εικόνα του ματς συνεχίστηκε, ο Παναθηναϊκός πίεσε μέχρι τέλους, με το 1-1 να είναι το τελικό σκορ. Στην τελευταία φάση του ματς (90+4′), ο Ατρόμητος ζήτησε πέναλτι, σε σπρώξιμο του Αυλωνίτη στον Ουάρντα.

Οι συνθέσεις

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Γιαννούλης, Χατζηισαϊας, Ρισβάνης, Κιβρακίδης, Μάντσον, Μπουσούλατζιτς (63΄ Ούμπιντες), Ουάρντα, Βασιλακάκης (74΄ Καρασαλίδης), Ντιγκινί, Ντάουντα (83΄ Λαζαρίδης)

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Ινσούα, Κουτρουμπής, Αυλωνίτης, Κολοβέτσιος, Λουντ, Καμπέσας (76΄ Χατζηγιοβάννης), Σιλά, Μουνιέ (46΄ Χίλιεμαρκ), Αλτμαν, Μολίνς (72΄ Τσάβες)

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις