Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Ατρόμητος – ΠΑΟΚ: “Φρένο” και νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα

Ατρόμητος – ΠΑΟΚ: “Φρένο” και νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα
ΦΩΤΟ eurokinissi

– Ο Ατρόμητος αγωνίστηκε χωρίς 4 βασικούς του παίκτες κόντρα στον ΠΑΟΚ και κατάφερε να πάρει το 1-1 μέσα στο Περιστέρι
– Οι “κυανόλευκοι” έγιναν έτσι η πρώτη ομάδα που… κόβει βαθμούς από το “δικέφαλο του Βορρά” κι έδωσαν νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα
– Στο 8×8 έμεινε το νικηφόρο σερί των Θεσσαλονικέων – Οι δυο ομάδες διατήρησαν το αήττητο τους στη Superleague

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Πρώτη… στάση στη Superleague! Το “τρένο” του ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να περάσει χωρίς απώλεια από το Περιστέρι, καθώς ο Ατρόμητος κατάφερε να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας (1-1), στο ντέρμπι κορυφής της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, στερώντας από το “δικέφαλο του Βορρά” την 9η σερί νίκη του.

Να θυμίσουμε πως για τον Ατρόμητο απουσίασαν οι Χατζηισαΐας, Γιαννούλης, Κουλούρης, που είναι δανεικοί από τον ΠΑΟΚ, αλλά και ο τραυματίας Βασιλακάκης.

Το παιχνίδι…

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο ΠΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων με το ξεκίνημα του ματς (με κινητήριους μοχλούς τους Ζαμπά, Ελ Καντουρί και Μπίσεσβαρ), αλλά ο Ατρόμητος αμύνθηκε πολύ καλά. Με την ολοκλήρωση των 10 λεπτών όμως οι Περιστεριώτες άρχισαν να βρίσκουν ρυθμό, πατώντας πιο συχνά την αντίπαλη μεγάλη περιοχή.

https://twitter.com/PAOK_FC/status/1058723803340177408

Η πρώτη μεγάλη φάση του ματς χάθηκε στο 18′ Ο Ουγκράι πήρε την μπάλα λίγο πριν τη σέντρα, είδε τον Πασχαλάκη εκτός θέσης και προσπάθησε να τον νικήσει με σουτ από το κέντρο του γηπέδου. Η μπάλα βρήκε στο δεξί δοκάρι του Έλληνα πορτιέρε και πέρασε άουτ! Ο ΠΑΟΚ είδε -τρία λεπτά αργότερα- το σουτ του Ελ Καντουρί μέσα από τη μεγάλη περιοχή να κοντράρει σε αμυνόμενους, ενώ στο 24′ ζήτησε πέναλτι.

Ο “δικέφαλος του Βορρά” πίεσε για το γκολ μέχρι την ανάπαυλα, την ώρα που στην άλλη μεριά του γηπέδου ο Ουγκράι εξέθεσε αρκετές φορές Βιεϊρίνια. Στην πρώτη τους ευκαιρία στο ματς (40′) Ο Βαρέλα ξέφυγε από τον Μούγιακιτς, γύρισε την μπάλα στον αμαρκάριστο Κρέσπο, που κοντρόλαρε με άνεση, πλάσαρε με το δεξί και “εκτέλεσε” τον Μέγιερι για το 0-1.

Ο Νταμίρ Κάναντι προχώρησε σε δυο αλλαγές με την έναρξη της επανάληψης, προκειμένου να τονώσει την ομάδα του επιθετικά (ο Κωτσόπουλος στη θέση του Μούγιακιτς και ο Ενσικουλού σε αυτή του Στρούγκη). Ο Ατρόμητος μπήκε ορεξάτος στην επανάληψη, πλησιάζοντας -χωρίς ευκαιρία- τα καρέ του Πασχαλάκη. Στη δεύτερη του φάση στο ματς όμως, ο ΠΑΟΚ παραλίγο να φτάσει στο 0-2. Ο Ελ Καντουρί πήρε την ωραία μπαλιά στα δεξιά, έκανε το γύρισμα στον αφύλαχτο Ζαμπά, που έστειλε την μπάλα να περάσει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μέγερι. Ο Ατρόμητος πάντως είχε πλέον πάρει τα.. πάνω του και έφτασε στην ισοφάριση, με τον Ουγκράι να κάνει το 1-1 με υπέροχο συρτό διαγώνιο σουτ (73′).

Ο Λουτσέσκου πέρασε Πέλκα και Ουάρντα για να “πάρει” το ματς. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο “δικέφαλος του Βορρά” έσφιξε τον κλοιό και έχασε μεγάλες ευκαιρίες. Στο 84′ ο Λημνιός έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Βέρνμπλουμ έστειλε μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μέγερι με πλασέ στην κίνηση, ενώ στο 87′ ο Πρίγιοβιτς δεν μπόρεσε να σκοράρει εξ επαφής. Η μπάλα πήγε… πάνω – κάτω και ο Κωτσόπουλος έκανε κακό σουτ -μετά από κλέψιμο του Ούμπιδες στο 90+2′.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις