Πέμπτη, 2 Μαΐ
19oC Αθήνα

“Άβολη” ισοπαλία! Η γκολάρα του ΠΑΣ Γιάννινα κράτησε… χαμηλά τον ΑΟΚ

ΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα

Τρεις βαθμούς πάνω από τον προτελευταίο του βαθμολογικού πίνακα, Απόλλωνα Σμύρνης -που παίζει τη Δευτέρα- έμεινε ο ΑΟΚ, που έφερε 1-1 με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Κέρκυρα. Η γκολάρα του Σκόνδρα εμπόδισε τους γηπεδούχους να πάρουν χρυσό… τρίποντο, στην προσπάθεια για παραμονή στην Superleague. 12η ισοπαλία για τους φιλοξενούμενους στο πρωτάθλημα.

ΑΟΚ και ΠΑΣ Γιάννινα έφεραν… άβολη ισοπαλία (1-1) στην Κέρκυρα, σε ματς για την 24η αγωνιστική της Superleague.

Μετά από το αποτέλεσμα αυτό, ο ΑΟΚ έφτασε τους 19 βαθμούς, μόλις 3 περισσότερους από τον προτελευταίο του βαθμολογικού πίνακα, Απόλλωνα Σμύρνης, που τη Δευτέρα υποδέχεται τον Παναιτωλικό. Όσον αφορά τον “Άγιαξ της Ηπείρου” έφτασε τους 30 βαθμούς, αλλά έχασε σημαντική ευκαιρία να κάνει βήμα… πεντάδας.

Το παιχνίδι…

Καλός ρυθμός, επιθετική νοοτροπία και αρκετές φάσεις. Το πρώτο ημίχρονο του ΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα ήταν κάτι το… πολύ ευχάριστο για το μάτι του ποδοσφαιρόφιλου. Οι δυο αντίπαλοι έπαιξαν ανοικτά, αλλά η ομάδα της Κέρκυρας ήταν αυτή που είχε τις ευκαιρίες. Μόλις στο 5′ η γυριστή κεφαλιά του Αντέτζο πέρασε για λίγο άουτ, ενώ επτά λεπτά αργότερα η διαγώνια μακρινή… σουτάρα του Κρητικού δεν βρήκε δίχτυα.

Το γκολ δεν άργησε να έρθει για τον ΑΟΚ, αλλά έγινε με αρκετή δόση τύχης. Στο 21′ ο Παμλίδης σούταρε μέσα από την μικρή περιοχή και θέση δεξιά, η μπάλα κόντραρε στον Μιχαήλ -που έκανε τάκλιν για να “κόψει”- και πέρασε πάνω από τον όρθιο Βελλίδη, για το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ανεβάσουν.. στροφές, αλλά οι Φαίακες ήταν πολύ ψύχραιμοι στα αμυντικά τους καθήκοντα. Πάντως, η ισοφάριση ήρθε με έναν εντυπωσιακό – μοναδικό τρόπο. Μετά από χαμηλή εκτέλεση κόρνερ στο 21′, ο Σκόνδρας βγήκε στο ύψος του πρώτου δοκαριού, η μπάλα πήρε εκπληκτική καμπύλη και πήγε ψηλά στα δίχτυα, στο “γ” της εστίας του Γιαννακόπουλου.

Ο ρυθμός δεν έπεσε στην επανάληψη. Οι δυο ομάδες πίεσαν για το γκολ και στο 62′ ο ΑΟΚ είχε δοκάρι σε σέντρα – σουτ του Ζορμπά. Ο ΠΑΣ Γιάννινα έπαιξε υπομονετικά, από το 70′ και μετά έγινε πιο απειλητικός και στο 80′ άγγιξε το 1-2. Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν… σφαίρα στην αντεπίθεση, η μπάλα έφτασε στον Νικολιά που βγήκε απέναντι από τον Γιαννακόπουλο, αλλά το πλασέ που έκανα έστειλε την μπάλα μόλις άουτ.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις