Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Αυγενάκης – Μειώνεται ο ΦΠΑ σε συμβόλαια αθλητών και εισιτήρια

Αυγενάκης – Μειώνεται ο ΦΠΑ σε συμβόλαια αθλητών και εισιτήρια
Intime

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ανακοίνωσε στους εκπροσώπους του ποδοσφαίρου τις μειώσεις που έπονται στο φόρο στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών και στα εισιτήρια των αγώνων.

Tη μείωση του ΦΠΑ σε συμβόλαια αθλητών και τα εισιτήρια, ανακοίνωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού στη συνάντηση με τους φορείς του ποδοσφαίρου, θα μειωθεί τόσο ο ΦΠΑ στα συμβόλαια των αθλητών αλλά και στα εισιτήρια των γηπέδων, με την πρόταση να κατατίθεται στη Βουλή προς ψήφιση την επόμενη εβδομάδα.

«Μειώνεται ο φόρος στα συμβόλαια. Μειώνεται ο ΦΠΑ στα εισιτήρια. Με επιφύλαξη σας λέω ότι μειώνεται στη χαμηλότερη κλίμακα, με επιφύλαξη γιατί περιμένω μια έγκριση από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους. Σίγουρα όμως, δεν θα παραμείνει στο 24% το οποίο όπως αντιλαμβάνεστε ήταν εξαιρετικά υψηλό και δεν ακολουθούσε το ίδιο πνεύμα που είχαν αντίστοιχες δραστηριότητες του αθλητισμού και του πολιτισμού. Αυτό σημαίνει ότι ενισχύεται η ρευστότητα στα ταμεία σας.

Θα δοθούν κίνητρα για να διευκολυνθούν οι δωρεές και οι χορηγίες στα σωματεία», είπε ο Αυγενάκης.

Συνάντηση… κορυφής! Τα είπε ο Αυγενάκης με τις «κεφαλές» του ελληνικού ποδοσφαίρου

Είμαστε ικανοποιημένοι από την συνεργασία μας με το Υπουργείου Αθλητισμού. Με πρωτοβουλίες του κ. Αυγενάκη τα πράγματα προχωράνε προς το καλύτερο. Υπάρχει η καλή διάθεση να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά όλα τα θέματα γύρω από το ποδόσφαιρο και αυτό μας κάνει να αισιοδοξούμε..” ανέφερε από μεριάς του ο πρόεδρος της Superleague 1, Μηνάς Λυσάνδρου, κατά την έξοδο του από το γραφείο του υφυπουργού, εκεί όπου έγινε η συνάντηση των φορέων του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις