Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Champions League: Οι “νυχτερίδες” απογειώθηκαν στο Άμστερνταμ και πήραν μαζί και την… Τσέλσι [video]

Champions League: Οι “νυχτερίδες” απογειώθηκαν στο Άμστερνταμ και πήραν μαζί και την… Τσέλσι [video]
ΦΩΤΟ Reuters

Η Βαλένθια πέρασε στην επόμενη φάση του Champions League αφού πήρε “παλικαρίσια” νίκη με 0-1 επί του Άγιαξ στο Άμστερνταμ με το γκολ του Ροντρίγκο, αντέχοντας στη συνέχεια στη φοβερή πίεση που δέχτηκε, ενώ η Τσέλσι έκανε το καθήκον της κόντρα στη Λιλ την οποία νίκησε με 2-1 και εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τη νίκη έκπληξη των Ισπανών περνώντας μαζί τους, ως δεύτερη από τον 8ο όμιλο, στους “16” της διοργάνωσης.

Η Βαλένθια έκανε την έκπληξη της βραδιάς στον 8ο όμιλο του Champions League καθώς επικράτησε με 0-1 του Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ και κατέκτησε την 1η θέση του ομίλου στέλνοντας  τους Ολλανδούς στο Europa League. Οι “νυχτερίδες” προηγήθηκαν με το γκολ του Ροντρίγκο στο 24ο λεπτό και στη συνέχεια άντεξαν στην απίστευτη πίεση που δέχτηκαν από τους γηπεδούχους, ενώ στα τελευταία λεπτά των καθυστερήσεων έπαιξαν και με παίκτη λιγότερο αφού αποβλήθηκε ο Γκάμπριελ με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Την ίδια στιγμή στο άλλο ματς του ομίλου η Τσέλσι έκανε το καθήκον της επικρατώντας της Λιλ με 2-1 στο “Στάμφορντ Μπριτζ”. Ο Άμπραχαμ στο 19ο λεπτό άνοιξε το σκορ για τους “μπλε”, ενώ στο 35′ ο Αθπιλικουέτα με κεφαλιά τους έδωσε “αέρα” δύο τερμάτων. Οι Γάλλοι μείωσαν στο 78ο λεπτό με τον πρώην άσο της Τσέλσι, Ρεμί αλλά ως το τέλος δεν άλλαξε κάτι και όταν έφτασαν τα καλά νέα από την Ολλανδία ξεκίνησαν τα πανηγύρια για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η τελική βαθμολογία του 8ου ομίλου

Βαλένθια 11
Τσέλσι 11
Άγιαξ 10 (Europa League)
Λιλ 1

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις