Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Champions League: Πέρασε η Τότεναμ στο ματς του “αιώνα”! – videos

Champions League: Πέρασε η Τότεναμ στο ματς του “αιώνα”! – videos
ΦΩΤΟ Reuters

Σε ένα “ασύλληπτο” νοκ – άουτ για τα προκριματικά του Champions League, η Τότεναμ κατάφερε να πάρει μία μεγαλειώδη πρόκριση από τη Μάντσεστερ Σίτι, παρά την ήττα με 4-3. Τρεις φορές άλλαξε χέρια η πρόκριση, ενώ ακυρώθηκε και “χρυσό” γκολ του Στέρλινγκ στις καθυστερήσεις.

Σε μία απίστευτη ματσάρα, ίσως και την καλύτερη στην ιστορία του θεσμού, η Τότεναμ πανηγύρισε την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι, χάρη στη νίκη με 1-0 στο πρώτο ματς στην έδρα της.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα προηγήθηκε μόλις στο 4′, αλλά η Τότεναμ έκανε ανατροπή μέσα σε 2 λεπτά για να πάρει τεράστιο προβάδισμα στο 11′, πριν ξαναμπεί στο παιχνίδι με δική της ανατροπή στο 21′, οπότε και είχαν μπει ήδη 5 γκολ στο ματς. Και στο δεύτερο ημίχρονο όμως, ακολούθησε “θρίλερ” με τη Σίτι να παίρνει για πρώτη φορά σκορ πρόκρισης με τον Αγκουέρο, να το χάνει με τον Γιορέντε και να βλέπει το διαιτητή να του ακυρώνει γκολ ως οφσάιντ μέσω VAR στο 93′.

Το παιχνίδι

Σε ένα “τρελό” ξεκίνημα στο ματς, η Μάντσεστερ Σίτι “ισοφάρισε” το ματς του πρώτου αγώνα μόλις στο 4ο λεπτό, με τον Στέρλινγκ να κάνει ωραία προσπάθεια από τα αριστερά και με τρομερό σουτ στην απέναντι γωνία να ανοίγει το σκορ.

Το γρήγορο 1-0 έκανε πολλούς να πιστέψουν ότι θα έρθει άμεσα και η ολική ανατροπή, αλλά η Τότεναμ είχε διαφορετική άποψη και μόλις 3 λεπτά μετά, ο Σον ισοφάρισε με ιδανική εκτέλεση από το ύψος της περιοχής.

Και σαν να μην έφθανε αυτό, ο ίδιος παίκτης στο 9′ έκανε εκπληκτικό σουτ μέσα από την περιοχή και έφερε τα πάνω κάτω στο ματς, γράφοντας το 1-2, με το οποίο η Σίτι χρειαζόταν πια τρία γκολ για να προκριθεί.

Πριν προλάβει να πανηγυρίσει όμως η ομάδα του Ποκετίνο, ο Μπερνάρδο Σίλβα μέσα σε ένα λεπτό είχε ισοφαρίσει ξανά το ματς σε 2-2, με πλασέ από κοντά που κόντραρε και σε αμυντικό.

Το “ασύλληπτο” ξεκίνημα στο ματς δεν είχε όμως ολοκληρωθεί, αφού στο 21′ ο Στέρλινγκ και πάλι, έδωσε νέο προβάδισμα στην ομάδα του, με δεύτερη ανατροπή στο παιχνίδι, για το 3-2 υπέρ των γηπεδούχων.

Μετά το απίθανο πρώτο 25λεπτο πάντως, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε φυσιολογικά, με τη μοναδική φάση στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου να έρχεται από τον Σον ξανά για την Τότεναμ, ο οποίος στο 43′ δεν κατάφερε να νικήσει τον Έντερσον.

Στο δεύτερο μέρος, η Μάντσεστερ Σίτι μπήκε πιο “δυνατά” στο ματς και “πίεσε” την Τότεναμ, ψάχνοντας το γκολ πρόκρισης. Ο Στέρλινγκ και ο Σίλβα όμως βρήκαν απέναντί τους έναν εκπληκτικό Γιορίς.

Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν μάλιστα να “παγώσουν” ξανά το Ετιχάντ στο 57′ με τον Έρικσεν να χάνει μεγάλη ευκαιρία απέναντι από τον Έντερσον. Ό,τι δεν κατάφερε όμως ο Δανός, το πέτυχε στην άλλη εστία ο Αγκουέρο στην αμέσως επόμενη επίθεση. Ο Ντε Μπρόινε έκανε εντυπωσιακή προσπάθεια και κάθετη πάσα στον Αργεντίνο, ο οποίος με δυνατό τελείωμα από διαγώνια θέση στην κλειστή γωνία έκανε το 4-2.

 

Η Μάντσεστερ Σίτι πήρε έτσι για πρώτη φορά προβάδισμα πρόκρισης κόντρα στην Τότεναμ, όμως τίποτα δεν είχε ακόμη τελειώσει. Κι αυτό γιατί οι φιλοξενούμενοι βρήκαν και τρίτο γκολ, με τον Γιορρέντε να σκοράρει με το… σώμα στο 73′ και να αλλάζει ξανά τα δεδομένα στην υπόθεση πρόκριση.

Το απόλυτο “έμφραγμα” όμως ήρθε στις καθυστερήσεις του αγώνα, με τον Στέρλινγκ να πετυχαίνει “χρυσό” γκολ στο 93′, το γήπεδο να παίρνει “φωτιά”, αλλά το διαιτητή να ακυρώνει το γκολ ως οφσάιντ με τη βοήθεια του VAR, δημιουργώντας ένα ανεπανάληπτο κοντράστ συναισθημάτων.

 

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις