Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Champions League: “Χρυσή” αλλαγή… γλίτωσε την Ίντερ! Βαθμό η Ζενίτ στη Γαλλία

Champions League: “Χρυσή” αλλαγή… γλίτωσε την Ίντερ! Βαθμό η Ζενίτ στη Γαλλία
ΦΩΤΟ Reuters

Η Ρώμη δεν… χτίστηκε σε μια ημέρα! Αυτό το κατάλαβε πολύ καλά η Ίντερ του Αντόνιο Κόντε. Οι “νερατσζούρι πηγαίνουν “τρένο” στη Serie A, αλλά βρέθηκαν μια ανάσα από την εντός έδρας ήττα στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League. Οι Ιταλοί πήραν το βαθμό κόντρα στη Σλάβια Πράγας, με γκολ στις καθυστερήσεις από την αλλαγή του Ιταλού τεχνικού, τον Μπαρέλα (1-1). Με το βαθμό έφυγε η Ζενίτ από την έδρα της Λυών (1-1).

Γλίτωσε την ήττα στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League αλλά όχι και την… έκπληξη. Η Ίντερ του Κόντε δεν μπόρεσε να μπει με το “δεξί” στη φάση των ομίλων, αλλά κατάφερε να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας μέσα στο “Μεάτσα”, σκοράροντας στις καθυστερήσεις κόντρα στην εκπληκτική Σλάβια Πράγας.

Η Ίντερ είχε τα… ηνία του αγώνα, με την Σλάβια όμως να έχει -κυρίως με αντεπιθέσεις- παρουσία στα καρέ των γηπεδούχων. Οι Ιταλοί δημιούργησαν ευκαιρίες, αλλά δεν μπόρεσαν να παραβιάσουν την εστία του Κολάρ στο πρώτο μέρος.

Οι “νερατζούρι” μπήκαν δυνατά στην επανάληψη και στο 46′ έχασαν τεράστια ευκαιρία, με τον Λαουτάρο Μαρτίνες να μην μπορεί να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα, με σουτ μέσα από τη μικρή περιοχή και θέση δεξιά.

Η ομάδα του Κόντε δυσκολεύτηκε πολύ να βρει ρυθμό στη συνέχεια και να περάσει την μπάλα από το χώρο του κέντρου (ασφυκτικό το πρέσινγκ των παικτών της Σλάβια). Στο 63′ οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να.. παγώσουν το “Μεάτσα” με τον Ολαγίνκα να κάνει το 0-1.

Το γκολ αυτό έδωσε μεγάλη αυτοπεποίθηση στους Τσέχους, που έδειξαν σιγουριά στις κινήσεις τους. Η Ίντερ όμως δεν σταμάτησε να πιέζει, ο Κόντε έκανε κάποιες αλλαγές και μια από αυτές, ο Μπαρέλα (71) ήταν αυτή που έδωσε στους “νερατζούρι” το βαθμό. Η.. λύτρωση ήρθε στις καθυστερήσεις. Ο Σένσι εκτέλεσε το φάουλ που σταμάτησε στο οριζόντιο, ο Μπαρέλα πήρε το “ριμπάουντ” και σκόραρε, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

Λυών – Ζενίτ 1-1

Σε ματς για τον 7ο όμιλο που ξεκίνησε κι αυτό στις 19:55, η Λυών βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Ζενίτ, έχασε αρκετές ευκαιρίες και κατάφερε να πάρει μόνο το βαθμό της ισοπαλίας.

Οι Γάλλοι ήταν συνεχώς σε θέση επίθεσης, αναγκάζοντας τους πρωταθλητές Ρωσίας να βρίσκονται συνέχεια στο μισό του γηπέδου που αμύνθηκαν. Το πρώτο μέρος κύλησε σε αυτόν το ρυθμό, με την Ζενίτ όμως να “χτυπά” λίγο πριν την ολοκλήρωση του (41′). Ο Αζμούν έκανε φοβερό ένα-δύο τμε τον Τζιούμπα και τελείωσε άψογα την φάση μέσα από την περιοχή, κάνοντας το 0-1 και πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ των φετινών ομίλων του Champions League. Να αναφέρουμε ότι ο Αζμούν έδειξε να ταλαιπωρείται από ένα πρόβλημα, κλήθηκε παίκτης από τον πάγκο των Ρώσων για να τον αντικαταστήσει, αλλά τελικά συνέχισε, άνοιξε το σκορ κι έγινε αλλαγή στα πρώτα λεπτά της επανάληψης!

Η Λυών έφτασε στην ισοφάριση, με την έναρξη του δεύτερου μέρους. Ο Ντεπάι ανατράπηκε εντός μεγάλης περιοχής, ο διαιτητής υπέδειξε το πέναλτι και ο διεθνής Ολλανδός έκανε το 1-1.

Το παιχνίδι απέκτησε έναν πολύ καλό ρυθμό, με τους γηπεδούχους να πιέζουν για το γκολ και τους Ρώσους να απειλούν με αντεπιθέσεις. Καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε όμως να σκοράρει.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις