Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Με “δώρο” στην κορυφή ο ΠΑΟΚ! “Λύγισε” ο Ατρόμητος

ΠΑΟΚ - Ατρόμητος
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Ατρόμητος δικαιολόγησε για μια ακόμη φορά την παρουσία του στις κορυφαίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Οι Περιστεριώτες προηγήθηκαν μέσα στην τούμπα, δέχθηκαν την ισοφάριση από ανύπαρκτο πέναλτι και τελικά ηττήθηκαν από τον ΠΑΟΚ. Στην κορυφή της Superleague μαζί με την ΑΕΚ οι Θεσσαλονικείς, που υποχρέωσαν τους “κυανόλευκους” στην πρώτη τους ήττα στο φετινό πρωτάθλημα.

Εξέτισε την ποινή που είχε επιβληθεί στην έδρα του χωρίς βαθμολογικές απώλειες! Στον τελευταίο του κεκλεισμένων των θυρών αγώνα στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ τα βρήκε.. σκούρα κόντρα στον Ατρόμητο, αλλά κατάφερε να φτάσει στη νίκη με ανατροπή του σκορ (2-1).

Έτσι, ο “δικέφαλος του Βορρά” έπιασε την ΑΕΚ στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα (21 βαθμούς) και υποχρέωσε τον Ατρόμητο στην πρώτη του φετινή ήττα στο πρωτάθλημα, αφήνοντας τον στη δεύτερη θέση (20 βαθμοί) μαζί με τον Ολυμπιακό.

“Φωνάζουν” δικαιολογημένα οι Περιστεριώτες, αφού το γκολ της ισοφάρισης ήρθε από ανύπαρκτο πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Βιεϊρίνια.

Εκπλήξεις από Λουτσέσκου

Ο Ρουμάνος τεχνικός των Θεσσαλονικέων είχε δυο.. εκπλήξεις στην ενδεκάδα των γηπεδούχων. Ο Κουλούρης πήρε θέση βασικού στην επίθεση του ΠΑΟΚ, αντί του Πρίγιοβιτς, ενώ ο Βιεϊρίνια έπαιξε αν αριστερό μπακ, αφού ο Λέοβατς μόλις επανήλθε από τραυματισμό. όσον αφορά τους “κυανόλευκους”, πήγαν στην Τούμπα χωρίς τους Ουάρντα, Χατζηϊσάια και Γιαννούλη που ανήκουν στον “δικέφαλο του βορρά” (σ.σ. υπάρχει σχετική συμφωνία των δύο ομάδω), και Μανούσο που τραυματίστηκε.

Το παιχνίδι…

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Ατρόμητο και να φτάσει πολύ γρήγορα σε ένα γκολ, που θα έκανε πιο εύκολη τη.. δουλειά του. Μόλις στα 45” παιχνιδιού, ο Μάτος έπιασε κεφαλιά από καλό σημείο, αλλά ο Γιαννιώτης δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει, ενώ στο 7′ η κεφαλιά του Κρέσπο έστειλε την μπάλα άουτ.

Ο Ατρόμητος παρουσιάστηκε πολύ “δυνατός” στις γραμμές του, “έκλεισε όλους τους χώρους του γηπέδου προς την περιοχή του, με συνέπεια ο ΠΑΟΚ να έχει ανούσια κατοχή μπάλας και να μην μπορεί να δημιουργήσει άλλη φάση.

Επιθετικά, οι Περιστεριώτες ήταν.. ανύπαρκτοι μέχρι το 21′. Στην πρώτη τους φάση όμως κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Μετά από εκτέλεση φάουλ -σαν κόρνερ- ο νεαρός Στρούγγης έπιασε την δύσκολη κεφαλιά και νίκησε τον Ρέι για το 0-1.

ΠΑΟΚ - Ατρόμητος

Ο 20χρονος αμυντικός το πανηγύρισε με τη… ψυχή του, αφού πριν από λίγες ημέρες υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο και στο ντεμπούτο του με τον Ατρόμητο σκόραρε μέσα στην άδεια Τούμπα.

Παρά τις κακές επιλογές που είχε, ο ΠΑΟΚ έφτασε δυο φορές κοντά στην ισοφάριση. Στο 34’΄ο Ελ Καντουρί έπιασε.. στραβοκλωτσιά από τα τρία μέτρα πριν το τέρμα, ενώ στο 40′ ο Κάνιας σούταρε -χωρίς πίεση- από το όριο της μεγάλης περιοχής, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Ισοφάριση με ανύπαρκτο πέναλτι

Τελικά, λίγο πριν οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια, ο Βιεϊρίνια έκανε την κάθετη στον Μακ και ο Στρούγγης ανέτρεψε τον Σλοβάκο εντός περιοχής. Ο διαιτητής Παπαπέτρου έδειξε πέναλτι, αν και ο νεαρός αμυντικός βρήκε πρώτα την μπάλα και μετά τον παίκτη, κάτι που φάνηκε μετά από αρκετά ριπλέι και ο Πορτογάλος εκτέλεσε εύστοχα για το 1-1.

Άξιο αναφοράς, πως ο Κάναντι ζήτησε από συνεργάτη του -κατά τη διάρκεια της επανάληψης- να του δείξει σε τάμπλετ τη φάση του πέναλτι! Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ που δέχθηκαν οι φιλοξενούμενοι μετά από 8 αγωιστικές.

Έτσι, διακόπηκε στα 765 λεπτά (8,5 αγώνες) το σερί απαραβίαστης εστίας του Ανδρέα Γιαννιώτη, φτάνοντας στην 6η θέση της σχετικής λίστας.

Ο Γιαννιώτης έδειξε την αξία του στο 59′. Ο Ελ Καντουρί έπιασε σουτ λίγο μέσα απ΄’ την μεγάλη περιοχή και από τον άξονα, αλλά ο Έλληνας πορτιέρε “έσωσε” την εστία του παρότι είχε σώματα μπροστά του.

Ο Ατρόμητος βρέθηκε στη συνέχεια να αμύνεται, αφού έδειξε μεγάλη αδυναμία στο να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή του. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου πέρασε μάλιστα στο παιχνίδι τον Πρίγιοβιτς στη θέση του Τσίμιροτ, φέρνοντας πιο πίσω τον Ελ Καντουρί.

Η εικόνα του παιχνιδιού έδειχνε πως το γκολ.. πλησίαζε. Στο 69′ ο Γιαννιώτης δεν έκανε καλή έξοδο σε εκτέλεση κόρνερ, ο Μάτος πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Ρισβάνης έδιωξε με το κεφάλι πάνω στη γραμμή. Δυο λεπτά αργότερα όμως ήρθε το 2-1. Μετά από φάση διαρκείας, ο Κάμπος κατάφερε να πιάσει το σουτ εντός μεγάλης περιοχής, η μπάλα κόντραρε, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Γιαννιώτη.

Χωρίς να έχουν πλέον άλλη επιλογή, οι παίκτες του Κάναντι προσπάθησαν για το γκολ της ισοφάρισης, κυρίως με “γεμίσματα”. Ο ΠΑΟΚ όμως δεν έκανε κάποιο αμυντικό λάθος κι έτσι έφτασε στη νίκη.

 

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις