Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Η “δυνατή” αγκαλιά του Σάντος στον Μουρίνιο [vid]

Μουρίνιο
ΦΩΤΟ youtube

Ο Ζοσέ Μουρίνιο πήρε από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Πορτογαλίας το βραβείο “Βάσκο ντα Γκάμα”, για το γεγονός πως είναι ένας πολύ καλός εκπρόσωπος του ποδοσφαίρου της χώρας στο εξωτερικό, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της δευτέρας στη Λισαβόνα.

Το βραβείο στον Ζοζέ Μουρίνιο, ο οποίος αυτή την περίοδο δέχεται εντονότατη κριτική στην Αγγλία, μετά και τον αποκλεισμό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από το Europa League, παρέδωσε ο Φερνάντο Σάντος.

Στην ομιλία του, ο Μουρίνιο θυμήθηκε την επιτυχία που είχε με την Πόρτο πριν από 15 χρόνια στο Europa League και την επόμενη χρονιά με την κατάκτηση του Champions League, έχοντας στη σύνθεση των “δράκων” 9 βασικούς Πορτογάλους παίκτες και άλλους τρεις στον πάγκο.

Στη συνέχεια, ο Μουρίνιο κάλεσε κοντά του τον Ομοσπονδιακό προπονητή της Πορτογαλίας και τόνισε: “Θέλω να εκμεταλλευτώ την παρουσία του Φερνάντο Σάντος και να αναφερθώ σε δυο προπονητές. Έναν κάτοχο ευρωπαϊκής κούπας, τον Αρτούρ Ζόρζ (το Champions League με την Πόρτο, το 1984), αλλά και έναν που κέρδισε πολύ λιγότερα από μένα, αλλά ήταν πολύ καλύτερος από μένα, τον πατέρα μου (σ.σ. ο Φέλιξ Μουρίνιο πέθανε το καλοκαίρι του 2017).

Άξιο αναφοράς, πως στη συγκεκριμένη εκδήλωση βραβεύτηκαν οι Κριστιάνο Ρονάλντο (παίκτης της χρονιάς), Λεονάρντο Ζαρντίμ (κορυφαίος προπονητής) και η εθνική ομάδα της Πορτογαλίας, με τον Φερνάντο Σάντος να παραλαμβάνει το βραβείο…

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις