Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Έφοδος της αστυνομίας σε βίλα του Αλ Κελαϊφι! “Δώρο” για τα δικαιώματα των Μουντιάλ;

Αλ Κελαϊφί - FIFA

Ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ Κελαϊφί, βρίσκεται στο στόχαστρο των ελβετικών Αρχών για συμμετοχή σε υπόθεση δωροδοκίας για την ανάθεση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των Μουντιάλ του 2018, του 2022, του 2026 και του 2030 στη beiN Media Group.

Έφοδο σε βίλα που διατηρεί ο Νασέρ Αλ Κελαϊφι στη Σαρδηνία, πραγματοποίησε την Παρασκευή (13/10) η ιταλική αστυνομία.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έγινε στο πλαίσιο των ερευνών για διαφθορά στο ποδόσφαιρο -για την ανάθεση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των Μουντιάλ του 2018, του 2022, του 2026 και του 2030- στην οποία εμπλέκεται ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν, καθώς και ο πρώην γενικός γραμματέας της FIFA, Ζερόμ Βαλκ.

Σκάνδαλο Μουντιάλ: Ντου του ΣΔΟΕ σε σπίτια και γραφεία στην Ελλάδα

Οι ιταλικές Αρχές ανέφεραν πως η βίλα στο Πόρτο Τσέρβο, η οποία τυπικά ανήκε σε εταιρεία ακινήτων με έδρα στο εξωτερικό, είχε χρησιμοποιηθεί από τον Αλ Κελαϊφι σαν… δώρο, για να “πείσει” τον Βάλκε να του δώσει τα δικαιώματα των Μουντιάλ.

Η ιταλική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ανέκρινε αρκετά άτομα που έχουν διαφόρων ειδών σχέσεις με το ακίνητο, ενώ κατέσχεσε έγγραφα και υλικό από ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Βάλκε: “Ποτέ δεν είχα καμία συναλλαγή με τον Νασέρ”

Δεν είναι αλήθεια τίποτα από αυτά που με κατηγορούν. Ποτέ δεν τα έχω κάνει. Ποτέ δεν έλαβα τίποτα ως αντάλλαγμα για οτιδήποτε. Σας διαβεβαιώνω ότι δεν πήρα τίποτα από τον Νασέρ. Έχω αντικρούσει όλες τις κατηγορίες. Ποτέ δεν είχα καμία συναλλαγή με τον Νασέρ”, δήλωσε ο Βάλκε στην Equipe.

Να αναφέρουμε πως η FIFA ανακοίνωσε ότι η Επιτροπή Ηθικής ξεκίνησε και αυτή έρευνα για την υπόθεση και ξεκαθάρισε ότι είναι στη διάθεση της ελβετικής δικαιοσύνης.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις