Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Εκλογές 2019: “Βόμβα”! Πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής κατεβαίνει στις δημοτικές εκλογές! [pic]

Εκλογές 2019: “Βόμβα”! Πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής κατεβαίνει στις δημοτικές εκλογές! [pic]
ΦΩΤΟ intime

Έτοιμος να… σκοράρει και στην τοπική αυτοδιοίκηση φαίνεται πως είναι ένας παλιός διεθνής επιθετικός, που έκανε μεγάλη καριέρα στα ελληνικά γήπεδα.

Οι δημοτικές εκλογές πλησιάζουν και όλες οι παρατάξεις προσπαθούν να βάλουν στο… ρόστερ τους κάποιο “δυνατό” όνομα, που θα τραβήξει τα βλέματα του κόσμου. Αρκετές είναι μάλιστα οι φορές που η επιλογή του συγκεκριμένου ατόμου γίνεται από τον αθλητικό κόσμο.

Κάτι τέτοιο συνέβη και στον Καλλικρατικό Δήμο Αγίων Ανάργυρων – Καματερού, με την περίπτωση του παλαίμαχου διεθνή επιθετικού, Ντάνιελ Μπατίστα.

Η εμπειρία του στον αθλητικό τομέα αλλά και στις εκλογές (ήταν υποψήφιος το 2012 με το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Συμμαχίας της Ντόρας Μπακογιάννη) έκαναν τον συνδυασμό του Σταύρου Τσιρμπα “Καθαρή Πρόταση” να τον συμπεριλάβει στους υποψήφιους δημοτικούς του συμβούλους.

Ο “Γκούλιτ των φτωχών” αγωνίστηκε με τις φανέλες των ΑΕΚ, Ολυμπιακού, Άρη Θεσσαλονίκης και Εθνικού Πειραιώς (με αυτή την ομάδα… συστήθηκε στο ελληνικό κοινό), ενώ φόρεσε 14 φορές τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας, σημειώνοντας και 2 γκολ.

Ο Μπατίστα κατάγεται από το Πράσινο Ακρωτήρι, κατά τη διάρκεια της καριέρας του απέκτησε τρεις υπηκοότητες (την Πορτογαλική, την Ολλανδική και την Ελληνική), τον… κέρδισε όμως η χώρα μας (σ.σ. και η ΑΕΚ) και άνοιξε το δρόμο για ανάλογες προσπάθειες ελληνοποίησης παικτών και κλήσης τους στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα (σ.σ. ακολούθησε πολύ αργότερα ο Κάρλος Ζέκα).

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις