Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Ελλάδα – Βέλγιο: Ο Σκίμπε πιστεύει στη νίκη της Εθνικής

Ελλάδα Βέλγιο

Πεπεισμένος ότι η Ελλάδα μπορεί να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα απέναντι στο Βέλγιο εμφανίστηκε ο Μίχαελ Σκίμπε, ενόψει του αυριανού αγώνα (21:45), για τα προκριματικά του Μουντιάλ. Ο Γερμανός εκλέκτορας υπογράμμισε ότι η Εθνική παίζει καλύτερα απέναντι σε δυνατούς αντίπαλους και αυτό ελπίζει να συμβεί και αύριο.

«Έχουμε πρόβλημα να δημιουργούμε ευκαιρίες, ακόμα και με αντιπάλους που είναι κατώτεροι από εμάς. Παίζουμε καλύτερα με αντιπάλους που είναι υψηλότερου επιπέδου. Ίσως θα είναι ευκολότερο για εμάς αύριο. Παίξαμε καλά στην Αυστραλία, στην Ολλανδία, στο Βέλγιο και στην Βοσνία. Αύριο, πιστεύω ότι θα έχουμε χώρους να κάνουμε αντεπιθέσεις. Θα είμαστε σε καλύτερη κατάσταση στον αυριανό αγώνα απ’ ό,τι στο ματς με την Εσθονία», τόνισε ο Σκίμπε.

«Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε λίγο πιο επιθετικά απ΄ ό,τι στο Βέλγιο γιατί παίζουμε στην έδρα μας. Είναι πιο εύκολο να φτάσεις στο επίπεδο ενός μεγάλου αντιπάλου απ΄ ό,τι να παίξεις με έναν πιο κατώτερο αντίπαλο. Με το Βέλγιο θα μπορούμε να βγαίνουμε σε αντεπιθέσεις σε 3-4 δευτερόλεπτα διότι θα έχουμε χώρους, απ? ό,τι να κάνουμε επιθέσεις με την μπάλα στα πόδια σε 50-60 δευτερόλεπτα από την άμυνά μας», πρόσθεσε.

Όσο για τη φιλοσοφία που πρέπει να έχει η Εθνική αύριο; «Πρέπει να πιστεύεις στον εαυτό σου. Είχαμε θετικό αποτέλεσμα σε αυτόν τον 1,5 χρόνο στα προκριματικά. Με τη Βοσνία στο Καραϊσκάκη ήμασταν και λίγο τυχεροί. Στο Βέλγιο ήμασταν λίγο άτυχοι που ισοφαριστήκαμε προς το τέλος, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Η ομάδα έχει δείξει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει. Θα είμαστε έτοιμοι. Ελπίζουμε να είμαστε στη Ρωσία το επόμενο καλοκαίρι».

Για τους τραυματίες ενημέρωσε ότι ο Κυριάκος Παπαδόπουλος δεν θα είναι διαθέσιμος, ενώ κάποιες ελπίδες υπάρχουν για Μήτρογλου και Ρέτσο: «Δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα τι γίνεται με όλους τους τραυματίες. Θα είναι μαζί μας ο Κουτρουμπής, ο οποίος θα ενσωματωθεί στην αποστολή για τον αυριανό αγώνα. Μετά την προπόνηση θα ξέρουμε. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος σίγουρα δεν θα παίξει αύριο. Ο Μήτρογλου και ο Ρέτσος έχουν κάποιες ελπίδες ακόμα και ελπίζουμε να αγωνιστούν».

Ερωτηθείς αν θεωρεί πως η Ελλάδα μπορεί να μείνει αλώβητη και για το ποιος θα παίξει δεξιά στην άμυνα, είπε: «Υπάρχει πιθανότητα να παίξει ο Ρέτσος. Σε πολλά ματς οι παίκτες τα κατάφεραν εξαιρετικά. Ο Δώνης ήταν πολύ καλός και κλήθηκε στη Βοσνία, ο Ρέτσος ήταν πολύ καλός με τον Ολυμπιακό και κλήθηκε στην Εθνική. Υπάρχουν και άλλοι παίκτες επιθετικοί που είναι τραυματίες και δεν παίζουν τώρα όπως ο Καρέλης και ο Κολοβός. Σίγουρα υπάρχουν και άλλοι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές στο ελληνικό πρωτάθλημα όπως ο Χριστοδουλόπουλος. Πάντως, είμαι ευχαριστημένος με τους παίκτες που αυτή την στιγμή έχω στην διάθεσή μου στην Εθνική ομάδα».

Τζαβέλλας: «Μας πηγαίνουν περισσότερο αυτοί οι αγώνες»

Σε παρεμφερή λογική με εκείνη του προπονητή του κυμάνθηκαν οι δηλώσεις του Γιώργου Τζαβέλα για το αυριανό παιχνίδι με το Βέλγιο. Ο διεθνής αμυντικός της Αλάνιασπορ επισήμανε ότι αυτός και οι συμπαίκτες του θα πρέπει να είναι έτοιμοι και να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους.

«Ο χρόνος είναι περιορισμένος, αλλά όχι μόνο για εμάς. Είναι τελείως διαφορετικά τα δυο ματς, δεν έχουμε να σκεφτούμε πολύ. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Είμαστε πολύ καλά και θα είμαστε έτοιμοι», είπε.

«Η προσέγγιση του επόμενου αγώνα είναι δεδομένη. Θα αμυνθούμε μαζικά, το γνωρίζουμε. Μας πάνε πιο πολύ αυτά τα ματς. Όσοι παίξουν πρέπει να δουλέψουν σωστά αμυντικά, αν θέλουμε να πάρουμε κάτι απ΄ αυτό το παιχνίδι», πρόσθεσε ο Τζαβέλλας.

Όσο για τα προβλήματα λόγω των τραυματισμών; «Δεν θεωρώ ότι υπάρχει πειραματική ενδεκάδα στην Εθνική. Όλες οι ομάδες παίζουν κάποιες φορές χωρίς βασικούς λόγω ελλείψεων. Χρειάζεται σωστή προσέγγιση ο αγώνας: πιστοί στο πλάνο μας και συγκεντρωμένοι. Αν δεν είμαστε όπως πρέπει, θα εκμεταλλευτεί ο αντίπαλος το λάθος και θα έχουμε πρόβλημα. Έχουμε καλή ψυχολογία. Χρειάζεται ηρεμία και να συνεχίσουμε ό,τι έχουμε ξεκινήσει εδώ και κάποιο καιρό».

Για το είδος ποδοσφαίρου που ταιριάζει στην Ελλάδα; «Από το 2004 και μετά ξέρουμε να αμυνόμαστε. Μην ξεχνάμε ποιοι είμαστε. Πάντα μας πήγαιναν τα ματς που δεν είχαμε το ρόλο του οδηγού. Εκεί δυσκολευτήκαμε με την Εσθονία. Δεν μπορούμε να παίξουμε ανοιχτά. Να είμαστε σοβαροί, καλά οργανωμένοι και θα πάρουμε κάτι».

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις